podvod, prosim o pomoc

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pedro109
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

podvod, prosim o pomoc

Príspevok od používateľa Pedro109 »

takze prosim poradte mi co mam teraz robit. Dohodol som sa s istym clovekom na kupe pouzivaneho iPodu Nano za 1500Sk na dobierku. Dnes mi balik prisiel, cena bola ale 1900Sk a v baliku bol stary nefunkcny mp3 prehravac. Na cloveka mam iba mailovy kontakt, telefonne cislo ktore bolo v inzerate nikto nezdviha(mozno vymyslene). Mam iba osobne udaje ktore boli na obalke (predpokladam ze pravdive, inak by mu nedosli peniaze). Poradte co mam robit.

Inak ospravedlnujem sa vedeniu fora za zverejnenie osobnych udajov pachatela ale ak by mam niekto o nom nejaku spravu, hrozne by mi to pomohlo, takze:

Matej Klein
Čínska 9
Košice
040 13
nick na pokeci: dzurila.k
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

neurobis nic, stalo sa ti to co sa zvykne stavat aj ostatnym, naletel si nejakemu sulinovi, toto je nevyhoda kupy "pod rukou"
Pedro109
Light Professional
Light Professional

kua ved toho sa bojim aj ja ale chcem sa aspon pokusit...ten hajzel mi este poslal taky ten ochranny obal z Ipodu nano asi aby ma vytocil este viac
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

Pedro109 napísal:kua ved toho sa bojim aj ja ale chcem sa aspon pokusit...ten hajzel mi este poslal taky ten ochranny obal z Ipodu nano asi aby ma vytocil este viac
keby mam adresu, zobral by som kamosov a osobne by som toho "pana" navstivil
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Pedro109 napísal:kua ved toho sa bojim aj ja ale chcem sa aspon pokusit...ten hajzel mi este poslal taky ten ochranny obal z Ipodu nano asi aby ma vytocil este viac
Presne tak ako pise monako akurat mapredbehol...mne sa to tiez stalo ale ja som prisiel "iba" o 400.-tak som to nechal tak ale 2 buky su uz peniaze ....
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Tak na tvojom mieste by som si zariadil cestu do KE a asi by som ho navštívil. No len neviem či ti to stojí za tie peniaze. Niekedy dávno vraj chodili také zaručené recepty ako schudnúť, a v obálke bolo veľké "NEŽER"
Pedro109
Light Professional
Light Professional

cesta do KE napadla aj mna, bohuzial mam iba 17 rokov a on udajne 32 takze neviem co by sa dialo.
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

ak mas maly a vsetko co sa tykalo predaja tak chod na policiu... Podaj tresne oznamenie za podvod...
Pedro109
Light Professional
Light Professional

to napadlo aj mna ale technicky by sa to dokazovalo velmi tazko a neviem ci to za to stoji
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Pedro109 napísal:cesta do KE napadla aj mna, bohuzial mam iba 17 rokov a on udajne 32 takze neviem co by sa dialo.
a co ze ma 32 aty 17? ta zbije ci co? ved chod aj s nejakym kamosm or tak... ja by som to takto riesil keby ze mna takto niekto oje*** 2 baby..
xJEDIKNIGHTx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xJEDIKNIGHTx »

caesar1987 napísal:ak mas maly a vsetko co sa tykalo predaja tak chod na policiu... Podaj tresne oznamenie za podvod...
polícia v tomto nič nepomže,ako dokažeš,že ti daný tovar neposlal?Mna takto pred 4 rokmi niekto ošklbol o 2200sk,pokušal som sa niečo vybaviť na pošte,ale tam si ma pohadzovali ako horuci zemiak a nič som nevybavil.V tomto pripade iba ručna-stručna ,ale s toho by si sa mohol potom dostať ty do vážnych problémov s políciou,takže ti neostáva nič iné,iba na to zabudnúť :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ako vieš že má 32?
karajo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa karajo »

Pedro109 napísal:to napadlo aj mna ale technicky by sa to dokazovalo velmi tazko a neviem ci to za to stoji
to mas pravdu ze dokazovalo by sa to tazko, aj ked mozno uz peniaze neuvidis, policajti toho hajzla predvolaju a mozno zabranis aby oklamal dalsich...mne sa stalo presne to iste co tebe len s vga za 3000 sk..bol som hned na policii podat oznamenie, oni ho predvolali on sa priznal a peniaze mi vratil, bolo to vedene ako priestupok a este dostal spravnu pokutu 2500 sk
Pedro109
Light Professional
Light Professional

karajo napísal:to mas pravdu ze dokazovalo by sa to tazko, aj ked mozno uz peniaze neuvidis, policajti toho hajzla predvolaju a mozno zabranis aby oklamal dalsich...mne sa stalo presne to iste co tebe len s vga za 3000 sk..bol som hned na policii podat oznamenie, oni ho predvolali on sa priznal a peniaze mi vratil, bolo to vedene ako priestupok a este dostal spravnu pokutu 2500 sk
a o aky priestupok si uviedol ty? podvod? skus mi to detailnejsie poppisat, aj ked fakt nemam chut sa vybavovat s policajtmi

Inak k napadu rucne strucne-isiel by som keby to bolo do takych 100km ale trepat sa z PD do Kosic a hladat tam nejaky zasraty dom fakt nemam chut...este mi otvori nejaky stary dedko ktory na mna vyvali oci ze co chcem. A ak nebude doma tak cakat mu pred dverami tiez neni najlepsie riesenie.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

audiotrack napísal:ako vieš že má 32?
ma to napisane v profile na pokeci, kde bol mimochodom vcera vecer prihlaseny. Mozno je to ale dalsi z vymyslenych udajov.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

s tymto sa neda uz nic robit. ani rucne strucne, ani cez policiu. jedine, co mozes spravit je vziat si ponaucenie a nabuduce nenaletiet.
policia to nebude ani riesit, lebo to nebol taky velky peniaz, pre ktory by sa im to oplatilo. navyse prdlajz b ysi dokazal. pachatel by povedal, ze ti to poslal a ty si si to vymyslel a bol by si v haji.
rucne strucne tiez sotva. prisiel by si do kosic a co tam? najdes ten dom a bude to napriklad 8 poschodovy panelak so zvoncekami. co potom? prides k dveram, zaklopes a rozbijes hubu niekomu, kto otvori? nemusi to vobec byt ten dotycny. alebo sa spytas ci posielal ipod? urcite ti povie "ano jasne, dobre som ta oje**l. co bys rad?". ti povie, ze nic neposielal.
ja som tiez raz naletel. na ebay bola ponuka. v technickych veciach, v mp3 prehravacoch bola ponuka na ipod nano za 600sk (10 libier). pozrel som si co o nom hovoria ini a mal celkom dobre hodnotenie. tak som si dany ipod objednal a potom ten zmrd zmenil ponuku a pod tym bolo dopisane, ze sa nejedna o ipod (hoci tam bol na fotkach a bol k nemu aj technicky popis a bolo to aj v casti mp3). vraj su to len e-knihy. no penil som nehorazne. potom prisiel link na megaupload kde si mam stiahnut zakupene eknihy. no keby ho stretnem, tak ho roztrham na kusy. no viem, ze nic by som neziskal keby som to dako riesil. akurat by mi adrenalin vystupil do nebies.
karajo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa karajo »

Pedro109 napísal:a o aky priestupok si uviedol ty? podvod? skus mi to detailnejsie poppisat, aj ked fakt nemam chut sa vybavovat s policajtmi

Inak k napadu rucne strucne-isiel by som keby to bolo do takych 100km ale trepat sa z PD do Kosic a hladat tam nejaky zasraty dom fakt nemam chut...este mi otvori nejaky stary dedko ktory na mna vyvali oci ze co chcem. A ak nebude doma tak cakat mu pred dverami tiez neni najlepsie riesenie.
no je tomu uz min 5 rokov, normalne povies co sa ti stalo a oni spisu zapis, ale ak nebudes mat stastie ako ja, ze ho policajti trochu postrasili a on sa priznal tak peniaze uz neuvidis, lebo on moze tvrdit ze ste sa dohodli na tom starom mp3 prehravaci alebo ze ti poslal ten iPod
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

ved mas meno zavolaj do T-Comu a vyziadaj si cislo na pevnu linku domov, potom mu zavolaj tak okolo 7mej 8mej vecer a pekne sa ho spytaj preco ti neposlal Ipod ze zajtra ides na policiu podat trestne oznamenie, ze ho len chces informovat ... mozno sa zoserie a posle ti ipod alebo peniaze ...
Pedro109
Light Professional
Light Professional

takze zda sa ze dotycny sa uz zrejme zosral lebo mi napisal mail vraj doslo k obrovskemu nedorozumeniu a ze mu mam poslat poslat balik naspat na dobierku...dufam teda ze si balik prevezme a moje bubaky budu nazad aj s ponaucenim. Inak vdaka za vsetky rady, uz len drzte palce.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Len aby si mu ho neposlal a nedopadol tak, ze nebudu ani prasule ani ten shit, co ti poslal. Preco ti nevie poslat on najprv prachy a ty mu potom posles, ak uznas za vhodne :) , tu mp3ku? Inak viem si predstavit, co asi prezivas, aj ja som uz podobne dopadol, ale len za 200 a aj to ma poriadne stvalo.

Edit: Som somar, jasne dobierka, neviem preco som si myslel ine :oops:
Napísať odpoveď