Takže, keď si to všetko zosumarizujeme, vyjde nám, že racionálne žijúci (a nepijúci) človek si môže mesačne odložiť v čistom do 800 eúr. A to už sa oplatí, nie:)? (medzi nami, tá cifra sa skvele násobí číslom 38:) )
ANTIFICO
Invader ukludni sa, nikto do teba nerype, ale vytoci ta kazde druhe slovo, mne je jedno aky dzefo si, kde si bol a co si robil. Jasne v zahranici zarobia ludia viac, ibaze praca v zahranici nieje trvale riesenie, pokial maju trvaly pobyt na slovensku, cakal by ich ubohy dochodok. Na ficka tu kazdy, komu to trosku mysli pisal jeden argument, ze nic neurobil, vobec nic podstatne nezmenil, iba zlyzal smotanu po predoslej vlade, jasne ze argumentovat nieje co, ked nic neurobil, to da hadam rozum ty lolo
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
no ta ty si perlic. vidim ze si dobu pred 98 nezazil. je sice fajn ked mas 15 rokov a je to pekny vek ale politiku radsej nekomentuj, najme vtedy ked nemas ziadne info. nikto netvrdi ze dzurinda je svaty, to by potom do politiky nesiel ale jeho najme 2. vlada tu zaviedla iste pravidla a reformy vdaka ktorym to tu ozilo. vdaka ktoremu sme v EU (ci uz je to dobre alebo nie) atd. a tak si chod radsej nastudovat nedavnu historiu a potom sa vrat lebo toto co pises, to nieje ani na smiech, skor wow to este taky blbci behaju po svete?Invader napísal:A logiku mam dobru o to sa ty nestaraj. Za Meciara nas do EU nechceli? Ty kde zijes? Nechceli odvtedy, co zistili, ze je tu blbec Dzurinda s kt. mozu zametat.
hovori sa, kto nic nerobi, nic nepokazi, Fico je populista, pozri ako teraz pinda na obchodne retazce, vies co s tym urobi? 3x hadaj, ak netusis tak ti poviem: NIC, lebo je to populista. a tak je to dobre, dobre ze nahradili dzurindu lebo uz bol prilis arogantny. nech si keca, to je vsetko co dokaze.Invader napísal:A este mili Dzurindovci. Na Fica tu nebol poukazany ziaden fakt, ci argument, co dovrzal, alebo nebolo v sulade s potrebami Slovenskeho statu. Tak uz koncne daco uvedte okrem chabeho ohradzovania sa ,ze je populista.
dzurinda&co nech boli akykolvek, nieco aj urobili.
A teraz skus pochopit preco maju na tom zapade tolkokrat viac ako u nas. neboli tam 40 rokov pri koryte cerveni. A teraz je pri koryte clovek ktory z presvedcenia vstupil do strany v roku 1986 ako 23 rocny a doteraz nevystupil. Co myslis, nevedie zas tento stat tym smerom ako to bolo do roku 1989? Mozno len za par rokov sa budu deti ucit v dejepise, ze tu len bola v rokoch 1990 az 2006 kontrarevolucia a sudruhovia na cele so sustruhom Ficom tomu zabranili. Zazil som uz tu dobu varujem tu mladsich, ze to neni len hra ked chces ujst z republiky a ta dokazu vlastni od chrbta zastrelit. Fico je predstavitelom toho rezimu.Invader napísal: Ludom sa samozrejme nechce robyt za par tisic, ked mozu zarobit v zahranici viacej. Nevravim, je to tak, ved mame 5x nizsiu zivotnu uroven ako anglicko, alebo nemecko ci francuzsko. Ale tam ide o to, ze v zahranici si zarobis, vyzijes a este aj usetris tolko, ze co by si mohol zit dalsi mesiac. A to je problem, preco tunak ludia nemaju az tak velku chut pracovat.
Preco ubohy? TO mas odkial? Pokial pracujes v EU dochodok sa ti normalne pocita. Ty lolo.lacko napísal:Invader ukludni sa, nikto do teba nerype, ale vytoci ta kazde druhe slovo, mne je jedno aky dzefo si, kde si bol a co si robil. Jasne v zahranici zarobia ludia viac, ibaze praca v zahranici nieje trvale riesenie, pokial maju trvaly pobyt na slovensku, cakal by ich ubohy dochodok. Na ficka tu kazdy, komu to trosku mysli pisal jeden argument, ze nic neurobil, vobec nic podstatne nezmenil, iba zlyzal smotanu po predoslej vlade, jasne ze argumentovat nieje co, ked nic neurobil, to da hadam rozum ty lolo
Ja mam 15? Ha ha. Mozno niektore nazory tomu zodpovedaju, mozno, no nato je forum, aby sa diskutovalo a upresnovali sa nazory. Zase dristy o populistovy, to sa uz neda ani pocuvat.zelovoc napísal:hovori sa, kto nic nerobi, nic nepokazi, Fico je populista, pozri ako teraz pinda na obchodne retazce, vies co s tym urobi? 3x hadaj, ak netusis tak ti poviem: NIC, lebo je to populista. a tak je to dobre, dobre ze nahradili dzurindu lebo uz bol prilis arogantny. nech si keca, to je vsetko co dokaze.
dzurinda&co nech boli akykolvek, nieco aj urobili.
Takze vidim, ze ste vela toho skusili a tu skusate odhadnut, co sa kde da zarobit.
Takze povedzme, praca v anglicku. Minimalna mzda 5.25libier. Cize ak si najdes stalu pracu, zarobis cca 800libier (treba si samozrejme najst taku pracu, kde robis minimalne 40hod denne, co sa da a nieje to tazke). Zo 200 bacnes na ubytko, strava cca 120libier (a to som povedal cenu, pri ktorej si mozes zit ze mas kazdy den varenu stravu). 50 libier za dopravu. Ostava ti cca 400 libier. Co je cca 20 000 len tak do vrecka. Povedz mi kde na slovensku si priemerny obcan so stredoskolskym vzdelanim moze odlozit kazdy mesiac 20 000 len tak do vrecka.
Ja nevravim, ze je to stale riesenie, moze aj nemusi.( Zober si tam celu rodinu a zi tam. Tam mas take pridavky na dieta, ze nemusis pracovat a vyzijes z pridavkov.) Neobhajujem to, ani nehanim. Poukazujem nato, ako tu "skuseni" tvrdia, ze tam musis mat znameho a bla bla bla. A to nielen anglicko. Aj inde v EU sa da. A to viem co vravim.
Dalsia vec. Vy aj keby Churchill viedol Slovensko po Dzurindovej vlade a nic nerobil by ste povedali, ze sa vezie na tom, co Dzurinda vybudoval.
Taketo nazory zboznujem.
2 zelovoc. Nadavky si nechaj doma blbec. Ak chces niekoho urazat za jeho nazory, nechaj si ich a behaj po svete ty.
Si naštuduj makroekonómiu a národnohospodársku politiku a sa naučíš, že akýkoľvek zásah do makroekonomiky sa prejaví až o cca 4 roky. Tj. súčasný ekonomický rast je iba vďaka zásahom Dzurindovej vlády. To, čo dnes urobí/neurobí Fico, sa prejaví až tiež o cca 4 roky. A nech by prišiel po Dzurindovej vláde k moci aj nejaký gadžo z Hornej-Dolnej.. aj on by mal ekonomiku štátu v takom stave, v akom ju má teraz Fico.Invader napísal:Dalsia vec. Vy aj keby Churchill viedol Slovensko po Dzurindovej vlade a nic nerobil by ste povedali, ze sa vezie na tom, co Dzurinda vybudoval.
A pravdupovediac by som jemu aj jeho voličom želal, nech tu vládne aj do roku 2020. Som zvedavý, na koho sa potom bude vyhovárať. Len ja sa musím potom čo najskôr zo Slovenska vysťahovať..
A plne súhlasím so zelovocom.. dzurinda&co nech boli akýkoľvek, niečo aj pre Slovensko urobili, Fico má zatiaľ len plné ústa (a možno aj našťastie).
-
zelovoc
Darca
invader:toto je tema o ficovi, nie o situacii v anglicku, co to tu sem pleties? samozrejme ze tam viac zarobis, ked je tam vyssia zivotna uroven, ale radsej budem mat tu normalnu robotu za menej ako v UK robit skladnika.a dokonca aj tu podobanu hypoteku si budem platit z nasich platov. tym co zarobia za mesiac 10k v hrubom, tak tym odporucam odist do anglicka, ved co by tu robili?
co sa tyka nadavok za nazory, blbec v tvojom pripade nieje nadavka ale konstatovanie. blbec vo vyzname dobrovolne nevzdelanej a nevnimajucej osoby.
len blbec moze povedat:
ja nemienim byt parazitom spolocnosti. na to su cigani a ine neprisposobive mensiny.Zober si tam celu rodinu a zi tam. Tam mas take pridavky na dieta, ze nemusis pracovat a vyzijes z pridavkov.
co sa tyka nadavok za nazory, blbec v tvojom pripade nieje nadavka ale konstatovanie. blbec vo vyzname dobrovolne nevzdelanej a nevnimajucej osoby.
len blbec moze povedat:
toto si uz nezasluhuje dalsi komentar.ano ty napísal:Za Meciara nas do EU nechceli? Ty kde zijes? Nechceli odvtedy, co zistili, ze je tu blbec Dzurinda s kt. mozu zametat
Vidno, ze si v riti bol, "ty parazit", trepes nezmysli.zelovoc napísal:invader:toto je tema o ficovi, nie o situacii v anglicku, co to tu sem pleties? samozrejme ze tam viac zarobis, ked je tam vyssia zivotna uroven, ale radsej budem mat tu normalnu robotu za menej ako v UK robit skladnika.a dokonca aj tu podobanu hypoteku si budem platit z nasich platov. tym co zarobia za mesiac 10k v hrubom, tak tym odporucam odist do anglicka, ved co by tu robili? ja nemienim byt parazitom spolocnosti. na to su cigani a ine neprisposobive mensiny.
len blbec moze povedat: toto si uz nezasluhuje dalsi komentar.
Ja sa neznizim na tvoju uroven aby som tu viacej nadavl. Ani si nevies poriadne uvedomit a precitat co pisem, lebo pises totalne kraviny. Na teba uz ani nereagujem.
-
zelovoc
Darca
Invader napísal:Vidno, ze si v riti bol, "ty parazit", trepes nezmysli.
Ja sa neznizim na tvoju uroven aby som tu viacej nadavl. Ani si nevies poriadne uvedomit a precitat co pisem, lebo pises totalne kraviny. Na teba uz ani nereagujem.
edit: a predsa len ti nieco poviem. to ze si bol v anglicku a robil niekde skladnika alebo v mekaci, pre mna za mna aj za 200k mesacne, tak nato sa ti vsetky firmy na slovensku mozu vys*rat. a nemyslim si ze budes ochotny to robit az do dochodku.
Kazdemu pises, ze v riti bol, ale ty si asi tiez v riti bol. Mozes pracovat aj v EU, ale ked si obcas SR a mas tu trvaly pobyt, tak si odvadzas vsetko sam. Sucasny postup vypoctu priemerneho osobneho bodu na urcenie sumy dochodkovej davky je zalozeny na vyske prispevkov na dochodkove poistenie. Ak by si si platil dobrovolne dochodkove poistenie z minimalneho vymeriavacieho zakladu, tak by ti vysiel dost smiesny dochodok, takze nech sa paci. Ak chces zit na Slovensku a dostavat tu dochodok, budes musiet dokazovat, kde si bol a co si robil.Invader napísal: Preco ubohy? TO mas odkial? Pokial pracujes v EU dochodok sa ti normalne pocita. Ty lolo.
Skoda reci. Tunak su niektori taky zabednenci, ze az. Ako napisal jeden, su tu ghetta. Ani nazor nemozes povedat, uz si blbec , alebo ti zamknu temu a nemozes sa dalej vyjadrovat, lebo si to nejaky pan moderator mysli, ze to tak je spravne. Prejavis svoj nazor a zrazu si nezeleny, lebo az moc priamo vyskakujes, lebo netvoris HOJKO odzaciatku a nemas milion prispevkov ako PAN Shark NX. Sa uvedom co si zadrel Shark. Zaskatulkovanci.lacko napísal:Kazdemu pises, ze v riti bol, ale ty si asi tiez v riti bol. Mozes pracovat aj v EU, ale ked si obcas SR a mas tu trvaly pobyt, tak si odvadzas vsetko sam. Sucasny postup vypoctu priemerneho osobneho bodu na urcenie sumy dochodkovej davky je zalozeny na vyske prispevkov na dochodkove poistenie. Ak by si si platil dobrovolne dochodkove poistenie z minimalneho vymeriavacieho zakladu, tak by ti vysiel dost smiesny dochodok, takze nech sa paci. Ak chces zit na Slovensku a dostavat tu dochodok, budes musiet dokazovat, kde si bol a co si robil.
-
Shark NX
Addict
Invader ty si typicky priklad aktivneho Idiota
Ma svoj svet svoju ideologiu a svoje nazory ktore su svate ...
Kto kolvek kto sa z jeho nazorom nestotoznuje je Pre neho Idiot
Pritom ten najvacsi a vo vacsine pripadov je jediny idiot on
Ako povedal BRM vysledok "vladnutia" fica sa dostavi asi tak za cca 4 roky ...
A to vo vsetkych smeroch ... teraz hovorit co Urobil ... je trochu irelevantne
Ma svoj svet svoju ideologiu a svoje nazory ktore su svate ...
Kto kolvek kto sa z jeho nazorom nestotoznuje je Pre neho Idiot
Pritom ten najvacsi a vo vacsine pripadov je jediny idiot on
Ako povedal BRM vysledok "vladnutia" fica sa dostavi asi tak za cca 4 roky ...
A to vo vsetkych smeroch ... teraz hovorit co Urobil ... je trochu irelevantne
-
zelovoc
Darca
pozri sa, aj tu funguju iste nepisane pravidla skupiny. ak do nej chces patrit tak ich budes musiet respektovat, ak nie tak odides aj sam. svoj nazor mozes kludne povedat, ale ked zadieras take perly ako v tejto teme tak sa necuduj ze si na smiech. to ze ti zamkli temu je smutne ale su aj dolezitejsie problemy nez tvoje neukojene ego. (asi na to mali svoje dovodyInvader napísal:Skoda reci. Tunak su niektori taky zabednenci, ze az. Ako napisal jeden, su tu ghetta. Ani nazor nemozes povedat, uz si blbec , alebo ti zamknu temu a nemozes sa dalej vyjadrovat, lebo si to nejaky pan moderator mysli, ze to tak je spravne. Prejavis svoj nazor a zrazu si nezeleny, lebo az moc priamo vyskakujes, lebo netvoris HOJKO odzaciatku a nemas milion prispevkov ako PAN Shark NX. Sa uvedom co si zadrel Shark. Zaskatulkovanci.
Kazdy ma svoje problemy a kazdy poklada to svoje za dolezite.... ty ego.zelovoc napísal:pozri sa, aj tu funguju iste nepisane pravidla skupiny. ak do nej chces patrit tak ich budes musiet respektovat, ak nie tak odides aj sam. svoj nazor mozes kludne povedat, ale ked zadieras take perly ako v tejto teme tak sa necuduj ze si na smiech. to ze ti zamkli temu je smutne ale su aj dolezitejsie problemy nez tvoje neukojene ego. (asi na to mali svoje dovody)
-
krija
VIP
modri znova perlia. pripada mi, akoby ste pozerali v tv iba stv, necitali noviny a aj internet mali iba na to, aby ste prisli na hojka.
Chlieb stojí už toľko, čo v Rakúsku. tolko ako priklad staci, alebo nie? z kolkych krajin potrebujete priklady lepsieho zivota, ako je na slovensku?! tu poukazujete na makroekonomicke ukazovatele, a kedy sa prejavia. disponujete takymi informaciami, co vam bicyklista tlacil do hlavy dlhych 8 rokov. o kolko rokov sa to prejavi. toto je v kazdej krajine individualne. o5 budete chciet priklady. nemecko po roku 1933, nemecko po roku 1955, japonsko po roku 1945. niektore kroky sa prejavia takmer okamzite a nemusite na ne cakat 4 a viac rokov. u nas to bude trvat dlho, lebo tu bola banda zlodejov, populistov a klamarov. nezaujimalo ich nic, len moc, peniaze pre vlastny osoh...nehorazny klientelizmus ma dnes za nasledok jedine. monopol!!! toto je to, na co ste cakali 4 roky, po roku 2002. este ste si nevsimli, ze kto doplaca na ten dzurindov monopol a obrovske kartelove skupiny takmer v kazdom odvetvi!!!???
obrovske danove ulavy a ine ulavy, ktore diskriminuju domacich vyrobcov. v takej cine boli zavedene taketo ulavy pred 25-mi rokmi. coskoro s nimi koncia. aj vy chcete 25 rokov robit na niekoho lenivy a falosny k*k*t? v cine sa to aspon odzrkadlilo. 4. najvyspelejsia krajina sveta, coskoro predbehne tretie nemecko. taktiez (cina) s 10% rastom cca ako my. ale s tym rozdielom, ze tam je pravdepodobne menej zlodejov. jedno sme mali spolocne. socializmus (no dobre u nich to nazvem komunizmom, aby ma tu niekto nechytal za slovo). aj u nas bolo na com stavat, to sa nam len modri snazili natlacit do hlavy, ze po roku 1989 potazmo 1993 sme vyliezli z jaskyne. a to kua cina nie je ani v OECD. to na co sme v nato vam uz vysvetlil hojko. a tu si mozte precitat, ze naco sme v EU: Generál, ktorý položil základy Európskej únie.
a este nieco. pozdravujem vsetkych zelenych modrych, mladych aj starych, ale argumentujte, prosim
Chlieb stojí už toľko, čo v Rakúsku. tolko ako priklad staci, alebo nie? z kolkych krajin potrebujete priklady lepsieho zivota, ako je na slovensku?! tu poukazujete na makroekonomicke ukazovatele, a kedy sa prejavia. disponujete takymi informaciami, co vam bicyklista tlacil do hlavy dlhych 8 rokov. o kolko rokov sa to prejavi. toto je v kazdej krajine individualne. o5 budete chciet priklady. nemecko po roku 1933, nemecko po roku 1955, japonsko po roku 1945. niektore kroky sa prejavia takmer okamzite a nemusite na ne cakat 4 a viac rokov. u nas to bude trvat dlho, lebo tu bola banda zlodejov, populistov a klamarov. nezaujimalo ich nic, len moc, peniaze pre vlastny osoh...nehorazny klientelizmus ma dnes za nasledok jedine. monopol!!! toto je to, na co ste cakali 4 roky, po roku 2002. este ste si nevsimli, ze kto doplaca na ten dzurindov monopol a obrovske kartelove skupiny takmer v kazdom odvetvi!!!???
obrovske danove ulavy a ine ulavy, ktore diskriminuju domacich vyrobcov. v takej cine boli zavedene taketo ulavy pred 25-mi rokmi. coskoro s nimi koncia. aj vy chcete 25 rokov robit na niekoho lenivy a falosny k*k*t? v cine sa to aspon odzrkadlilo. 4. najvyspelejsia krajina sveta, coskoro predbehne tretie nemecko. taktiez (cina) s 10% rastom cca ako my. ale s tym rozdielom, ze tam je pravdepodobne menej zlodejov. jedno sme mali spolocne. socializmus (no dobre u nich to nazvem komunizmom, aby ma tu niekto nechytal za slovo). aj u nas bolo na com stavat, to sa nam len modri snazili natlacit do hlavy, ze po roku 1989 potazmo 1993 sme vyliezli z jaskyne. a to kua cina nie je ani v OECD. to na co sme v nato vam uz vysvetlil hojko. a tu si mozte precitat, ze naco sme v EU: Generál, ktorý položil základy Európskej únie.
a este nieco. pozdravujem vsetkych zelenych modrych, mladych aj starych, ale argumentujte, prosim
ano, zivotna uroven je v globale v SR mala a aj ked je par desiatok tisic ludi, co ziju porovnatelne so zapadnym svetom, z 5,5 miliona slovakov je to malo. z velkej casti si zato mozu sami (zvolenie vraha a zlodeja meciara atd), z casti sa ale nic dlhodobo ani nerobi preto, aby sa to zmenilo - pricom nastroje a moznosti su.
-
Shark NX
Addict
krija ja to nemam od Modrych ...
Ale ako hovoris UZ je chlieb rovnako drahy ... Ale len tak na Porovnanie ... Anglicko, Londyn, Restika asi 5km od centra (aby ste nehovorili ze Prirazka za centrum mesta) Obed pre dve osoby 67Pounds=97Eur=3245SKK a to bola Polievka Cordon Bleu 2x Pitie
A nech robim co kolvek Idem hore do UFA objednam si Polievku Cordon Bleu 2x Pitie a k tomu este vino a vyjde ma to na Max 2000Skk a to je asi jedna z najdrahsich Restauraci na slovensku
To len tak btw ...
a myslis si ze za kolko dojde "vysledok" zo zmeny vlady?? Tie ciny co doteraz spravil fico Zatial nepocitis ...
Jedine co davam Ficovi za zle je ze zastavil Privatizaciu letiska ... Tym ze to nechal v rovnakom "bahne" vyzera to letisko ako vyzera ... Aj Provincne letisko v Litve vo Vilniuse je vacsie
Inac ho nijako neocenujem ... V sukromnom zivote je celkom v pohode (Je to moj sused)
Ale ako hovoris UZ je chlieb rovnako drahy ... Ale len tak na Porovnanie ... Anglicko, Londyn, Restika asi 5km od centra (aby ste nehovorili ze Prirazka za centrum mesta) Obed pre dve osoby 67Pounds=97Eur=3245SKK a to bola Polievka Cordon Bleu 2x Pitie
A nech robim co kolvek Idem hore do UFA objednam si Polievku Cordon Bleu 2x Pitie a k tomu este vino a vyjde ma to na Max 2000Skk a to je asi jedna z najdrahsich Restauraci na slovensku
To len tak btw ...
a myslis si ze za kolko dojde "vysledok" zo zmeny vlady?? Tie ciny co doteraz spravil fico Zatial nepocitis ...
Jedine co davam Ficovi za zle je ze zastavil Privatizaciu letiska ... Tym ze to nechal v rovnakom "bahne" vyzera to letisko ako vyzera ... Aj Provincne letisko v Litve vo Vilniuse je vacsie
Inac ho nijako neocenujem ... V sukromnom zivote je celkom v pohode (Je to moj sused)
Toto mi bolo tlačené do hlavy počas prvej Dzurindovej vlády prof. Krčmárošom a neskôr tetou Farkašovskou na predmete Národohospodárska politika. Ako boli ovplyvnení Dzurindom neviem, ale minimálne ten prvý vyzeral na zarytého mečiaristu..krija napísal:tu poukazujete na makroekonomicke ukazovatele, a kedy sa prejavia. disponujete takymi informaciami, co vam bicyklista tlacil do hlavy dlhych 8 rokov. o kolko rokov sa to prejavi. toto je v kazdej krajine individualne.
..len doplním.. tu bola, je a bude stále.. banda zlodejov, populistov a klamárov..krija napísal:u nas to bude trvat dlho, lebo tu bola banda zlodejov, populistov a klamarov.