c shell
c shell
zdravim, mam taky problmik ze mam napisat skript v c shelly, ktoreho parametrom ma byt meno uzivatela.na to pouzijem prikaz "finger" a dostanem vypis uzivatelov pricom prva polozka vypisu je id uzivatela, toto id mam potom pouzit na odoslanie spravy danemu uzivatelovi, ale predtym este skript zisti ci je dany uzivatel online alebo nie, ak nieje tak vypise hlasku ak je tak sa priamo uzivatelovi posle sprava. nikdy som v tomto prostredi neprogramoval, tak by som prosil o par rad na to ako taky skritpik spravit, v podstate by som nejaku strategiu mal fingrom si zistti ci je uziovatel online, potom si spravit filter aby mi vyfiltroval len cislo aleneviem ako toto cislo napriklad dostat potom do nejakej premennej aby som mohol dalej s tym cislom pracovat. mam problemy aj s IF, skusal som vseliake kombinacie zatvoriek aj neviem coho ale takmer vzdy mi vyhodi chybu missing} a neviem si s tym rady.keby mal na mna niekto cas tak mi napiste spravu a mozme kecnut cez ICQ, dakujem..
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Neviem ci sa niekto pustil uz do pisania tohto skriptu, no napisem ti aspon, ako by som na to siel. Este som nic cez cshell nekodil, ale nemal by to byt problem vzhladom na podobnost C-cku.
Prikaz who | grep uzivatel zisti, ci je uzivatel online. Ak vystup z tohto prikazu ulozis do premennej a jej obsah bude neprazdny, uzivatel je online.
to cislo z finger-a mozes ziskat prikazom "head" alebo "cut", ktory premelies cez pipe.
finger | head -c X zobrazi prvych X znakov z vystupu prikazu finger
finger | cut ... tu sa treba vyhrat s parametrami...nepamatam si ako, ale da sa pekne ziskat hodnota ulozena v stlpci
Ja viem, ze to znie ako splet blbosti a je to troska nezrozumitelne. Ked budem mat po ruke konzolu, tak sa na to snad mrknem.
Prikaz who | grep uzivatel zisti, ci je uzivatel online. Ak vystup z tohto prikazu ulozis do premennej a jej obsah bude neprazdny, uzivatel je online.
to cislo z finger-a mozes ziskat prikazom "head" alebo "cut", ktory premelies cez pipe.
finger | cut ... tu sa treba vyhrat s parametrami...nepamatam si ako, ale da sa pekne ziskat hodnota ulozena v stlpci
Ja viem, ze to znie ako splet blbosti a je to troska nezrozumitelne. Ked budem mat po ruke konzolu, tak sa na to snad mrknem.
no uz som nieco zbuchal, len som mal nejake problemy s premennymi ktore som casom vyriesil, dakujem za raduq-parser napísal:Neviem ci sa niekto pustil uz do pisania tohto skriptu, no napisem ti aspon, ako by som na to siel. Este som nic cez cshell nekodil, ale nemal by to byt problem vzhladom na podobnost C-cku.