Zdravim,
tak mam na booku Vistu a chcem si k tomu dat aj Ubuntu, ale k viste som to este neskusal, skusil to niekto? nebudu s tym problemy? hlavne ma zaujima, ako to bude so zavadzacom a potom, ked budem chciet dat linux prec, tak ci s tym nebude problem, viem, ze pri XP sa to vyriesi prikazom fixmbr, je to rovnake aj pri viste?
dakujem za odpovede..
Vista+Ubuntu ==> problem/no problem ?
Problém by nemal byť, Grub sa zapíše do mbr disku a pri stúšťaní si vyberieš či linux alebo windows. Obnoviť mbr je lepšie ešte pred sformátovaním linuxu, čo ale dúfam, že nenastane. 
Keď si spravíš oddiely ako treba a si nesformátuješ celý hdd alebo windows tak niet sa čoho obávať.
Ubuntu má aj KDE veriziu, čo sa volá Kubuntu, pozri si screeny alebo keď máš dosť rýchly net, tak si stiahni live verzie Ubuntu a Kubuntu a uvidíš.
Keď si spravíš oddiely ako treba a si nesformátuješ celý hdd alebo windows tak niet sa čoho obávať.
Ubuntu má aj KDE veriziu, čo sa volá Kubuntu, pozri si screeny alebo keď máš dosť rýchly net, tak si stiahni live verzie Ubuntu a Kubuntu a uvidíš.
a mbr disk sa da obnovit z CD od visty? alebo ako? keby som sa chcel zbavit grub-u.
btw.. ubuntu mam na pc spolu s xp, som si na neho zvykol, tak radsej dam aj do booku to iste, ako kubuntu
len neviem, co na to povie vista, preto sa pytam, potrbujem to hlavne na net, lebo vo viste sa mi nejak wifi neda nastavit
dufam, ze tam to pojde (konkretne mi treba nastavit sifrovanie TKIP a protokol PEAP, no neviem to najst, iba v XP)..
btw.. ubuntu mam na pc spolu s xp, som si na neho zvykol, tak radsej dam aj do booku to iste, ako kubuntu