nevrav mu lebo to este skusiwill.i.am napísal:Skus predtym pojest par Mentos cukrikov, to ti neutralizuje kyselinu a nebude ta palit zaha
VELA KOFOLY
som pocul, ze jeden clovek sa napil koly, potom si dal menetolvy cukrik a skapalwill.i.am napísal:Skus predtym pojest par Mentos cukrikov, to ti neutralizuje kyselinu a nebude ta palit zaha
ale k teme:
inak vely kofoly moze skodi na zuby, kedze obsahuje kysleniu fosforecnu, ktora zafarbuje zuby...ale zas je v nej podstatne menej kyseliny fosforecnej ako napriklad v pepsi kole alebo coca-cole, vraj keby strcis zub (samozrejme vytrhnuty) do pohara z colou, o par dni zmizne
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Kofola neobsahuje žiadnu H3PO4, wikipédia uvádza toto: Sirup Kofo, hlavná prísada Kofoly, pozostáva zo 14 prírodných prísad (akými sú výťažky z jabĺk, čerešní a ríbezlí, alebo z bylinnej arómy), cukru a karamelu. V porovnaní s Pepsi alebo Coca-colou obsahuje o 30% menej cukru, o 50% menej kofeínu a neobsahuje kyselinu fosforečnú.digo napísal:inak vely kofoly moze skodi na zuby, kedze obsahuje kysleniu fosforecnu, ktora zafarbuje zuby...ale zas je v nej podstatne menej kyseliny fosforecnej ako napriklad v pepsi kole alebo coca-cole, vraj keby strcis zub (samozrejme vytrhnuty) do pohara z colou, o par dni zmizne
hlupost, ja som to skusal ked som bol maly, zub tam bol asi 2 tyzdne a nebol poskodenydigo napísal:som pocul, ze jeden clovek sa napil koly, potom si dal menetolvy cukrik a skapal![]()
neviem co je na tom pravdy...
ale k teme:
inak vely kofoly moze skodi na zuby, kedze obsahuje kysleniu fosforecnu, ktora zafarbuje zuby...ale zas je v nej podstatne menej kyseliny fosforecnej ako napriklad v pepsi kole alebo coca-cole, vraj keby strcis zub (samozrejme vytrhnuty) do pohara z colou, o par dni zmizne
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.youtube.com/watch?v=o4inl_3Rkr8 VoilaFilipito napísal:nevies link na ten vybuch ak sa mi to bude pacit s kamosmi odskusame a potom to sem hodim
Ináč tu na fóre sa to už pár krát riešilo.
jaj no tak moze bytbolek napísal:Kofola neobsahuje žiadnu H3PO4, wikipédia uvádza toto: Sirup Kofo, hlavná prísada Kofoly, pozostáva zo 14 prírodných prísad (akými sú výťažky z jabĺk, čerešní a ríbezlí, alebo z bylinnej arómy), cukru a karamelu. V porovnaní s Pepsi alebo Coca-colou obsahuje o 30% menej cukru, o 50% menej kofeínu a neobsahuje kyselinu fosforečnú.
2 Pezzo: toto robili aj v Mythbusters na discoveri, a ten zub bol asi o polovicu mensi nez predtym.(a v cole bol ponoreny 24 hodin)..
ale broli urcite by si nemal pit toho az tak vela, tie 4 litre kofoly mi pridu az prilis moc
kofola fakt neni ani z10% taky kentus ako trebars cocacola abo pepsi .. je pravda ze obsahuje vela cukru a karamelu, ale to je tak vsetko, skoro ziadne konzervacne latky iba prirodne vytazky.. okrem toho kofola mala byt povodne sirup proti kasludigo napísal:jaj no tak moze bytpravdepodobne som pisal o pepsi cole
takze sorry....ale ajtak moderna kofola je urcite niecim upravovana, skusim pozret na zlozenie na obali
![]()
2 Pezzo: toto robili aj v Mythbusters na discoveri, a ten zub bol asi o polovicu mensi nez predtym.(a v cole bol ponoreny 24 hodin)..
ale broli urcite by si nemal pit toho az tak vela, tie 4 litre kofoly mi pridu az prilis mocradsej pivko
a co sa tyka toho mentosu tak s coca colou ani s pepsi velmi nefunguje.. iba vypeni tak 10 cm do vysky.. s coca colou light strieka asi tak meter ale ani to neje ono.. a diet coke som zatial nikde nezohnal