F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ani tu nepadlo z mojej strany ani jedno slovo o tipe:
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=673299#673299
http://www.hojko.com/post703685.html#703685
a tu som len tipoval, ze kto ma menej paliva:
http://www.hojko.com/post711974.html#711974
mozes ma tu nazyvat ako len chces. ak nieco poviem, napisem pred zaciatkom preteku, pravda konstatoval som to, ale nehovori sa tomu, tip, prognoza, predpoved...? je to presne to iste, ako to co som napisal: "podla mna je uz rozhodnute..." v tomto pripade som sa mylil. no a co???
to, co tu teraz predvadzas, nie je hodne tvojho mena!
niekde si tu spominal, ze pre teba je to podstatne, alebo dolezite co kto povedal naposledy. bolo to v suvislosti s nandom a komu patri podpora v teame mcl. tak este raz dam do tvojej pozornosti slova, co povedal kimi po GP Brasil: "Z Japonska sme odišli so 17-bodovou stratou, bez reálnej šance ešte zabojovať. Myslím, že viac ako desať ľudí z nášho tímu by si na nás vtedy nestavilo. Ale nevzdali sme sa. V určitom zmysle veríme v zázraky."
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

http://www.f1.sk/clanok24180.htm Alonso definitivne opusta McLaren!
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Dizzy napísal:http://www.f1.sk/clanok24180.htm Alonso definitivne opusta McLaren!
Nemôžem si pomôcť, ale Ron Dennis by mal to šéfovanie zavesiť na klinec. Nie je to ALonsova chyba že v tom tíme nevydržal. Každý manažér by mal byť schopný ukaučovať svojich jazdcov (veď ich platí). Má teda určité páky na to, aby mu nerobili bordel. Ďalej je tu aj faktor motivácie jazdcov a určitého usmerňovania, Ron ho už nemá. Najprv v tíme nezvládol Montoyu, teraz nezvládol Alonsa. Nehovorte mi, že sú to horkokrvné južanské nátury a teda sú nezvládnutelní. Prečo Montoya nemal problém vo Williamse pod Frankom, alebo Alonso vážnejšie problémy (určitý čas sa sťažoval OK, ale vyriešilo sa to) v Renaulte?
Rona by malo predstavenstvo Mercedesu vytlačiť dokelu.. :smt062 Zaujímalo by ma, aké žľavy budú musieť spraviť na budúci rok španielskym sponzorom McLarenu, aby s nimi ostali.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hura, som velmi rad, ze tento mne nesympaticky spaniel odchadza prec. Je mi jedno kam pojde, hlavne ze nebude v McLarene.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Alonsov odchod z McL sme tu ocakavali viaceri. Teraz si uz len pockat na jeho nastupcu... Chcelo by to niekoho skuseneho, kto dokaze vyraznou mierou prispiet aj k vyvoju monopostu. Pri pohlade do garaze McL v Brazilii ma napadla kacirska myslienka... zeby Mika? ; ) Nas5 by som prijal aj Dada, i ked... Hlavne nech to nie je nikto z dvojice R. Schumacher, N. Rosberg. Kazdopadne, Alonso mozno spusti zaujimavu prestupovu lavinu- ide o velkeho hraca v prestupovom kolotoci. Nechajme sa prekvapit...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ani Nosberg a ani Schumacher by mi nevadili, obaja su mi celkom sympat., Ralf ma navyse dost skusenosti, takze by mohol pomoct s monopostom. Taktiez aj navrat Coultharda spat by sa mi pozdaval.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vela moze naznacit fakt, ze sa nemusi a ani ho nemusi nik vykupit. z tohto uhlu pohladu moze ist o vymenu medzi dvoma stajnami a nekonala by sa ani ziadna prestupova lavina.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nemyslim si, ze momentalne v kolotoci (okrem dvojice vo Ferrari) je jazdec,ktory by jazdeckymi schopnostami dokazal nahradit Alonsa, takze v tomto smere pre McLaren urcite strata.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Häkkinen definitívne ukončil kariéru

03.11.2007 15:59, STUTTGART - Dvojnásobný majster sveta F1 Fín Mika Häkkinen v sobotu oznámil definitívne ukončenie aktívnej kariéry v motošporte.

Tridsaťdeväťročný Häkkinen, ktorý bol v 90-tych rokoch minulého storočia jedným z najväčších súperov Nemca Michaela Schumachera, ukončil svoje pôsobenie v F1 v roku 2001 a po trojročnej prestávke začal súťažiť v tíme Mercedes v seriáli DTM.
Fínsky jazdec získal v F1 dva tituly majstra sveta, 20 víťazstiev na Veľkých cenách a vybojoval si 26 pole-position.

Zdroj: TASR
Kacirska myslienka sa rozplynula ; )

// A kedze miesto pre Alonsa podla Dietricha nie je ani v Red Bulle, v uvahu neprichadza ani Dado Coulthard. Stale viac to vyzera na Renault, cim by sa v McL mohla otvorit cesta pre Heikkiho Kovalainena.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3: Urcite bol Alonso velky prinos pre McLaren, ale v konecnom dosledku nedosiahli ani jeden titul na konci sezony. Pohar konstrukterov riesit nejdem, ale za titul jazdna mozem v klude ciastocne vinit Alonsa.

Tomasito: Dalsia moznost je, ze sa najde niekto niekto z inej sutaze a pride, rovnako ako to bolo teraz s Hamiltonom. Dalsia moznost podla mna je aj Pedro de la Rosa, ktory tusim uz par rokov robi testovacieho jazdna pre McLaren. Jeho casy pocas testov neovladam, ale par sezon v F1 odjazdil a tak skusenosti ma, sice jazdil v slabuckych autach, ale na poriadnom monoposte by nieco mohol ukazat.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mozes strucne objasnit dovody preco za titul moze Alonso? Pretoze ako dvojnasobny majster sveta neustupil Denisovmu milacikovi? Za to, ze titul nie je v MCL moze z vacsej casti Hamilton - vid Cina, vid Brazilia.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

de la Rosu by som nebral za nič na svete, už je to pár rokov čo naposledy poriadne závodil. Aj Wurz mal všetky predpoklady (skúsenosti a povesť jedného z najlepších testovacích pilotov) a pozri ako dopadol. Je na výber lepšia ponuka, koho do McLarenu. Stále si však myslím, že pustiť Alonsa bola chyba. Keď bol v Renaulte tak ho vytiahol 2x po sebe na pohár konštruktérov a jazdecký titul, McLaren sa z jeho príchodom tiež zázračne zlepšil oproti minulým rokom - titul konštruktérov, nj :?, ale jazdecký unikol o 1 bod, a to len fušerským manažovaním tímu a jazdcov od šéfa. Pochybujem že vývoj auta potiahol Hamilton...
Tomasito napísal:Stale viac to vyzera na Renault, cim by sa v McL mohla otvorit cesta pre Heikkiho Kovalainena.
To by ale znamenalo že by vedľa Alonsa sedel Piquet Jr.. Rozumnejšie by od Flavia bolo nechať si Kovalainena. A do McL by mohol ísť Nelsino (je bez zmluvy) :roll: - aj keď nevyskúšaný, neskúsený. Zohnať dobrého pilota do McLarenu nebude jednoduché, budú asi musieť zacvakať a niekoho poriadne vykúpiť - Rosberg, Weber, tuším aj Kovalainen - všetci majú zmluvy.
Osobne by som zariskoval a zobral Bourdaisa, má neskutočný potenciál a v pomalom Torro Roso by sa nemal na čom ukázať.
hojko napísal:Dalsia moznost je, ze sa najde niekto niekto z inej sutaze a pride, rovnako ako to bolo teraz s Hamiltonom.
Glock z GP2? Nemec (Mercedes), naviac už má skúsenosti s F1 (Jordan).
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

podla poslednych sprav to je predsalen renault.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

krija napísal:podla poslednych sprav to je predsalen renault.
http://sport.aktuality.sk/motosport/f1/ ... aj-renault
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Haha, no parada, teraz chcem vidiet FIA, ci aj tu pristupi na 100 milionovu pokutu alebo to bude nieco jemnejsie. Moj tip na vinnika: Alonso :)

http://sport.aktuality.sk/motosport/f1/ ... znej-afere

Edit: Este jeden pekny prisepvok z F1.sk z diskusie:
Nekritizujte len McLaren, ale sa pozrite aj iným smerom! Kimi Raikkonen sám predpisy neporušil, ale Ferrari áno! 1,Kimi vyhral VC Austálie 2007 s monopostom s nelegálnym podvozkom, ktorý mu poskytoval výhodu(prítlak a menší odpor vzduchu) Keď McLaren požiadal o schválenie takéhoto podvozku pre seba tak bol označený za nelegálny a nepovolený. Pre nasledujúcu VC muselo byť toto zariadenie odstránené aj z Ferrari Kimiho a Fellipeho, ale výsledky z VC Austrálie ostali nezmenené. 2, Na VC Japonska 2007 oba monoposty Ferrari išli do pretekov s odlišnými pneumatikami, ako predpísalo vedenie pretekov. Na jeho pokyn ich museli prezuť počas jazdy za Safety Carom. Počas tejto zastavky v boxoch tankoval aj Kimi aj Massa, čo predpisy jednoznačne zakazujú. Obaja jazdci Ferrari mali byť za porušenie pravidiel potrestaní prinajlepšom prejazdom boxovej uličky alebo Penalizáciou 25s, FIA sa však tvárila že nič sa nedeje a tak Ferrari znovu nebolo potrestané za jednoznačné porušenie pravidiel. 3, Felipe Massa v sobotnom tréningu nerešpektoval žlté vlajky. Keď na trati zostal stáť Robert Kubica, Massa predbiehal. Pričom na VC Maďarska 2006 za taký istý priestupok bol potrestaný Fernando Alonso a Michael Schumacher pripočítaním 2sek. K reálnym časom. Keby bolo FIA spravodlivé a potrstali by Massu rovnako tak by Massa nepostúpil do tretej časti kvalifikácie a nemohol by tak získať to pole position, ktorá by pripadla Hamiltonovi. Preto sa pýtam: Je FIA spravodlivá?? Má vôbec jasno v pravidlách? Je tohoročný titul majstrovstiev sveta legálny?Alebo je FIA zaujatá voči jednotlivcom? Dobre! Som predovšetkým fanúšik F1 a preto musím spomenúť aj toto: Ferrari má štatisticky dosiahnuté najlepšie výsledky a sú vo svete F1 najstaršou stajňou ak neberieme do úvahy čiste automobilky a značku motorov, ktoré začínali vo svete motošportu o čosi skôr. Vo všeobecnosti si spravila značka Ferrari také meno aké má, to všetko musím podotknúť aj keď som fanúšik najmä McLarenu a Mercedesu. Ale tá mentalita Ferrari, tímu Scuderia ako aj väčšiny ich fanúšikov je neznesiteľná. Za každú cenu chcú dosiahnuť monogamiu vo F1. Nič iné nesmie byť len Ferrari. Všetko je len Ferrari. Prirovnal by som to možno až k rasizmu. Majú za sebou kopu ľudí, ktorí urobia všetko pre to aby to bolo Ferrari. Nik sa im nesmie postaviť do cesty, inak použijú všetky možné aj nemožné spôsoby a páky aby ho odstavili. Dokážu to robiť až tak dôsledne, že málo kto dokáže to že je to nelegálne, protiprávne a trestné, nekalé, nečisté, neférové spôsoby dosiahnutia toho svojho. Mohli sme byť svedkami množstva podobných situácií v minulosti.
Ferrari má za sebou ochrancu v podobe Maxa Mosleyho, Lucu di Montezemola, ktorí tiež nepatria medzi najsvätejších. A bohvie ako je na tom samotný Bernie Ecclestone? Neprekvapí ma ak mi niekto povie že Ferrari má svojích utajených ľudí všade v teréne. Na to príde táto nekonečná Špionážna kauza v ktorej sa McLaren Mercedes stal obeťou za to že držal materiáli iného tímu. To možno súhlasí. Dostali najväčší trest v histórii F1. Ale to, že už vopred má tím McLaren Mercedes určený osud na rok 2008 nesúhlasím. Neverím tomu (a nikto ma nepresvedčí o opaku) že v tom nemá alebo nebude mať prsti Ferrari a ich ľudia. Zaoberať sa myšlienkami a trestať náhodnú podobu to je jasný zámer. "Na aute McLarenu sa teda nesmú nájsť veci, ktoré navrhlo Ferrari. Problém je v tom, že samotné diely zrejme nápadne podobné nebudú. Musíme sa teda zaoberať aj myšlienkami." Kto zaručí že aj diely ktoré vynašiel McLaren neoznačí Ferrari za svoje? Tí ľudia čo to budú overovať a kontrolovať idú do toho za pekné peniažky a keď chcú aj tak si niečo nájdu. To je to isté ako dopravná policajná kontrola pre teba, ak si tomu policajtovi nesympatický a je voči tebe zaujatý aj tak ti naparí pokutu-aj za banalitu...a tomu sa nevyhneš!!! To som už písal v mojom príspevku dávnešie: McLaren to nikdy nebude mať ľahké. Prečo idú fans Ferrari vždy najmä po McLarene? Lebo McLaren ich dokáže poraziť na trati, kým ferrari to robí na trati a ešte aj mimo nej. Nehovorím že McLaren je úplne nevinný a bez chýb, ale chcem len poukázať na špinavsvo Ferrari a prítomnosť talianskej mafie v F1. Ferrari a Max Mosley sú hrozbou pre F1 ak Ferrari budú chcieť vyhrávať titul za zeleným stolom a nie na trati-pretože Ferrari nevie prehrávať a v tom je jeho naj chyba. (Poznámka: Nemám na mysli Kimiho titul!)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

to uz je strasne, zachvilu to uz o zavodeni ani nebude :(
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

f1.sk zdravim :wink:
1.
"Na nás sa vždy sťažuje polovica formule 1," povedal jeden zo zástupcov tímu Ferrari. "Stačí, že zvíťazíme - a už je to tu." Podvozok Ferrari bol v Melbourne pozorne preskúmaný inšpektormi FIA a nezdá sa, že by bol odhalený nejaký nedostatok.
2. netankoval ani jeden pilot ferrari pocas prvej zastavky v boxoch!!!
3. jasne, ale ani alonso nebol potrestany za monaco 06, hami - pokutu za pneumatiky (2xdo mokra) zatiahol o5 team, 2x obmedzil v kvalde kimiho bez trestu... o co mu ide? :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Aj Alonso obmedzil Massu minuly rok. Stacilo, ze ho Massa videl v dialke pred sebou tak sa citil taky obmedzeny, ze Alonsa radsej supli o pat miest dozadu :-D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

http://www.sport.aktuality.sk/motosport ... ortiel-fia

"Sedemstoosemdesiat strán dôverných dokumentov McLarenu malo skončiť v Renaulte. Paradoxne rovnaký počet mal aj balík z Ferrari. Z Wokingu do Enstonu ich dostal v septembri 2006 na jedenástich disketách inžinier Phil Mackereth," cituje internetvá stránka F1Total.com britské denníky.
Napísať odpoveď