vyber plastov na bike

O športe...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yoplin: Nie, nejazdim. Mam aj Rock Machine :P ale zasadne som proti kosikom, pretoze jazdim prevazne freeride a pri tomto style su kosiky samovrazda. Skor by som uz preferoval spd, pretoze je tam mozne pedal odopnut, ale kosik maximalne zlomim v momente, ked poriadne drbnem o zem. Ja mam normalne velke pedale a tie mi stacia :)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Ja by som chcel poradit .mam taky srot, vid. tema "vas bike" ci ako sa to wola =DD tak chcem nan kupit plaste. jazdim vacsinou po ceste, ale chcem aby to vizeralo. tak chcem neake plaste do hory asi .co myslite ktore budu mat mensi odpor? napr uz uvedene : Maxxis Medusa alebo maxxis ignitor . dal som to len ako priklad .dufam ze pochopite co ymslim. ci neake so stuplamy alebo radsej nieco take . ine =DD ( srrry za moje vyjadrovanie ale fakt neviem ako vam tu moju otazku vysvetlit )

EDIT// doplnene ciarky a bodky aj ked asi zle =D
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

Jacoolbo napísal:Ja by som chcel poradit mam taky srot vid tema vas bike ci ako sa to wola =DD tak chcem nan kupit plaste jazdim vacsinou po ceste ale chcem aby to vizeralo tak chcem neake plaste do hory asi co myslite ktore budu mat mensi odpor napr uz uvedene : Maxxis Medusa alebo maxxis ignitor . dal som to len ako priklad dufam ze pochopite co ymslim ci neake so stuplamy alebo radsej nieco take . ine =DD ( srrry za moje vyjadrovanie ale fakt neviem ako vam tu moju otazku vysvetlit )
1. neda sa po tebe citat :!: co keby si si to po sebe aj precital a doplnil ciarky a bodky?
2, ked jazdis po ceste, nekupuj si drapakove plaste, lebo maju vacsi odpor, skorej ich zoderies a hlavne nevyuzijes ich kvality. ked chces maxxis, tak skus wormdrive, mozno xenith.
3, na tvojom mieste by som sa poobzeral po inom type bicykla. vyzorom by sa to dalo, ale vahu predpokladam dobrych 16kg, odpruzenie absolutne nefunkcne, a na cestu nevhodny. porozmyslaj nad crossovym bicyklom :wink:
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

ja pouzivam IRC...su to uzsie plaste ako klasicke MTB pri rovnakej ucinnosti. Som s nimi spokojny a ked pojdem kupovat nove tak im zostanem verny. Tak toto moj nazor :wink:
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

yoplin : dik. srry uz som doplnil ,sice asi zle elbo som neni ziadny stur . Takze bycikel asi nechcem menit su to zase zbytocne problemy a na crossovom bicykli po lese ??? na novy nemam keby kupim dalsi a budem mat 2 . a jazdim aj po ceste aj po hore =(( neviem co robit =( ale dik za pomoc :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

vezmi ignitor, pokial viac jazdis aj po cestach... mozes kludne vziat 2.1-ku, nie je to velmi siroke
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

ok kupim tie ignitor :lol: dam na radu druhych radsej a ked sa dostanem k peniazom asi planujem kupit neaky ram merida lahky a dam moj bike neako do kopy :lol:
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ked chces ignitor, tak do zadu kup dynomite.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

poznas neaky e-shop kde ho kupim ??? na toly nie je a ani google nenasiel
smejo
Addict
Addict

http://www.koloshop.cz/index.php?soucas ... yrobek=738 /ale tam je 2.35/
btw, mozes kupit aj ranchero...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

to ej wela 2,35 ne ??? :( co teraz sakra ranchero je otrasne =DDD a este to ej aj v cz no hadam nieco vynaaaajdem pokedy to kuuuupim

// a co hovorite na wormdrive ??? aj tie vyzeraju na cestu
a chcem sa spytat ako zistim ake siroke mam teraz ja to tam nikde nemam napisane nie ej to ziadna znacka =(((
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pocitam, ze mas 1.90 alebo 1.95, to je taky standard, ktory sa dava. ale tebe moze byt jedno aky rozmer mas, pretoze priemer kolesa je rovnaky, rozdiel je len v sirke a tu si urcis ty. wormdrive je plast na cestu(hladsi behun) a do lahkeho terenu(drapak po bokoch). ale skorej na suchy teren, lebo na mokrom az blatistom sa smyka. skorej by som ho nazval takym univerzalnym suchym plastom.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

ja to mam dost siroke a teraz uz vobec newiem ake mam kupit :lol: ale dik vsetkym za rady
smejo
Addict
Addict

sa pozri po bokoch plasta a hladaj cisla - 26 x X.XX (standardne 1.95), no je to dost irelevantne, nakolko IRL moze byt 1.95 minimalne rovnaka ako 2.1 (mam doma dve 1.95-ky a z toho je jedna oproti fruhej ako galuska)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

je tam 2,10 :shock: to som si az teraz vsimol

inak ake znacky plastov este poznate aake by ste pre mna doporucili ??? nemusia byt len maxxis
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Maxxis mas dobre a cenovo pristupne, z tych lepsich znaciek je to napriklad Nokian, Ritchey, Tioga, IRC, Continental, Hutchinson, Specialized, Bontrager alebo Michelin. Maxxis sa mi zda cenovo pristupny, na MTB na zodratie postaci aj Kenda.
smejo
Addict
Addict

pripadne schwalbe =] (ale odtial si asi nevyberies)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

prepacte :oops: este by ma zaujimalo ci niekto neviete ake su original plaste na merida matts =) nikde to nemozem najst dakujem

EDIT// co poviete na znacku continental ??? konkretne vapor 2.1 nebude to lepsie riesenie ako maxxis dynomite a ignitor ???? vlastne asi iba 2x ignitor lebo dynomite nemam kde zobrat
smejo
Addict
Addict

conti? ja jazdim v predu explorer 2.1, vzadu vertical 2.3, som spoko, akurat kus ohadzuju a strielaju strk a tak sa mi zda, ze pojdu rychlo dole...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

prepac nejako som toto nepochopil akze radsej continental ?? alebo mam zostat rozhodnuty pre maxxis ??
Napísať odpoveď