Budete klamat svoje deti?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Budete klamat svoje deti?

Príspevok od používateľa kukiak »

Dnes u nas bola znama rodina.. Maju malu dceru asi 3 roky. Je to hyperaktivne dieta nepocuva.. Jej mama teta nato zacala, nebud zla lebo nebude chodit Jezisko a pride cert.. atd..a hustila do nej.. a mala sa skoro posrala od strachu :)..
ja sam som na jeziska veril asi do 2. triedy na zakladke.. :)
mna rodicia oblbovali aj blbostami typu, pride kožkár, traktorista a pod.. ale to som bol este v predskolskom veku

Mate teda v plane vyhrazat sa, klamat atd.. svoje deti?

Neviem ci slovo je klamat to vystihuje.. ale hadam sme sa pochopili :)
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Počkaj počkaj. Miešaš tu Ježiška, s traktoristami. V akom zmysle myslíš, klamať?
Čo sa týka Vianoc, alebo čo sa týka toho, keď nebudú poslúchať a tak?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

erytrocyt napísal:Počkaj počkaj. Miešaš tu Ježiška, s traktoristami. V akom zmysle myslíš, klamať?
Čo sa týka Vianoc, alebo čo sa týka toho, keď nebudú poslúchať a tak?
Myslim, ze jezisko a neposluchanie su uzko spojeni :).. ale tak mozme to rozdelit na dve casti.. ci im budeme nahovarat jeziska a ci aj tlacit do malej hlavky hovadiny typu traktorista :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Nie, nebudem si vymyslat smiesne ikony ani strasiakov.
Nechapem preco by som mal postavit vychovu svojho dietata na vymysloch.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

niekedy su klamstva a vymysly potrebne, v pripade vychovy maleho dietata priam nevyhnutne :)

uvediem priklad:
Ako maly, som bol strasny bordelar. Vytiahol som snad vsetky hracky ktore som mal, chvilku som sa hral s jednou, chvilku s dalsou.. az kym som nezaspal a upratovat to po mne musela mama. Aby ma naucila poriadku, tak mi tie hracky jedneho dna komplet do jednej (ziadnu nevynechala) supla do igelitu, a igelit schovala mimo dosah deti. Potom mi povedala ze prisiel zly skriatok a hracky mi vzal :D .. Uz neviem kolko dni som bez tych hraciek bol, ale verte ze to bola nesmierna radost, ked zacal zly skriatok hracky postupne vracat :) .. nie vsetko naraz.. najprv sa na policke objavila jedna.. na dalsi den zase par.. atd.

Sice tento oj.b zabral, ale aj tak zo mna vyrastol bordelar :( :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Čo sa týka Vianoc a Ježiška, tak určite im nepoviem, keď budú mať štyri roky, že je to kravina a nič také neexistuje. Skôr to dieťa začnem postupne pripravovať na to, že Ježiško neexistuje, aby nedostalo šok a nebolo sklamané, keby sa to dozvedelo od spolužiakov. Ale klamať deti, vyhrážať sa im a pohrozovať im, že keď nebudú dobré stane sa to a to je nezmysel. Každé dieťa, keď mu vysvetlíte, čo je dobré a čo zlé, to pochopí :)
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

imho loz, ze na Vianoce chodi Jezisko nie je ani taka loz :roll: , ja ked som bol maly, chcel som spat na gauci v obyvacke aby som videl Jeziska ako nam dava darceky pod stromcek :lol: no a ked mi to brat povedal, tak som sa skoro rozreval :cry:
ak povies svojim detom, ze chodi Jezisko, pravdepodobne ich to bude boliet, ked sa dozvedia, ze v skutocnosti su to rodicia, ktori davaju darceky pod stromcek...
ale ja to ajtak budem robit, vzdy som to povazoval za taky zazrak, ked bolo pred vecerou prazdno pod stromcekom, a po veceri plno darcekov :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

bolek - prajem ti tak dobre a chapave dieta ;) .. ostatne to si praje snad kazdy, ale deti su aspon z mojho hladiska stvorenia nepochopitelne.. ony rozmyslaju uplne odlisne ako my, a neexistuje jedna vzorova sablona ako sa to ktore dieta pri tom ktorom vysvetleni zariadi :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Preco by to malo byt klamstvo? Cele Vianoce ako take, su metaforou. Nie je to klamstvo v pravom slova zmysle.
Sam si pamatam, ako mna aj brata chystali nasi na vianoce. Ze pride Jezisko, prinesie darceky. Bolo to urcite krajsie, ako nam povedat:"Kupili sme ti to a to..." Raz by som to krasne, co sme s bratom prezivali chcel dopriat aj ja deturencom. Preco nie? Nie je to moderne?
Vianoce su symbolika.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

viem ze som veril na jeziska, ale uz si nepamatam kedy som sa dozvedel ze to je vlastne len imitacia stedreho vecera... a asi ma to ani nejak nevzalo ze som sa to dozvedel kedze si to nepamatam.....

a myslim ze tym budem svoje deti strasit urcite do takych 5-6 rokov..... ale poviem im to sam ze to neni tak..... ako si mysleli dovtedy.....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:bolek - prajem ti tak dobre a chapave dieta ;) .. ostatne to si praje snad kazdy, ale deti su aspon z mojho hladiska stvorenia nepochopitelne.. ony rozmyslaju uplne odlisne ako my, a neexistuje jedna vzorova sablona ako sa to ktore dieta pri tom ktorom vysvetleni zariadi :)
Deti sú nevyspytateľné, to je pravda, ale základ medzi dobrom a zlom pochopia. Neviem, mamina mi vravela, že keď sme boli malí, tak vždy nám vysvetlila, že čo je fajn, čo nie a že sme to chápali. Osobne je pre mňa nepochopiteľné, keď vidím v meste rozzúrenú mamu, ktorá reve nepríčetne na svoje dieťa, že keď neprestane, príde preňho zlý ujo, nedostane žiadne darčeky, pôjde do pekla a podobné nezmyselné drísty. :roll:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Neviem posudit ..cela nasa rodina nie je v priamom slova zmysle krestanska. Nikdy som tomu neveril a teda nedokazem sa vcitit do ludi co tomu verili a ake bolo ich prekvapenie ked zistili ze je to "klamstvo" . Ale vsak jezisko nam dava nehmotne darceky - zdravie stastie lasku : P neviem co sa stazujete
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čo sa týka vianoc.
Keď som bol maličký, mamka mi hovorila, že bude chodiť Mikuláš. Donesie mi darčeky. A ja som si v deň sv.Mikuláša poctivo čistil čižmičky s takým čarokrásnym očakávaním, čo mi asi donesie, a či som bol celý rok dosť dobrý, že či ma tento rok neobíde. A vždy mi doniesol. Malo to ohromné čaro.
Potom prišli Vianoce a to chodil Ježiško. Poctivo som celý deň nepapal, stavial som s mamčou stromček, spoločne sme ho zdobili, potom prišiel večer a ja som sa už nemohol dočkať bobaliek, kapra a šalátu i kapustnice.
A potom prišiel ten vytúžený moment, pre ktorý som dva dni poriadne nespal a na ktorý som už mesiac netrpezlivo čakal. Prišiel Ježiško. A doniesol darčeky, ja som sa neuveriteľne tešil, detské očká mi svietili ako iskričky a moja mama po tom celom predvianočnom trápení sa znova uistila, že pre tie očká to celé stálo za to.

A toto mám svojim deťom odoprieť? Nie. Aj k nám bude chodiť Mikuláš, a na Vianoce Ježiško.
Chcem aby moje deti prežili tak čarokrásne Vianoce, aké mi pripravovala moja mama. O toto ich neoberiem.

A keď mi niekto začne rozprávať o tom, že je to už nemoderné, a že to sa nemá, lebo týmto deti klameme. Priamou cestou ho šťavnato pošlem rovno do ...... , všetci si domyslite.

Čo sa týka strašenia: Toto nie, smetiarmi a strašiakmi svoje deti strašiť nebudem.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

:? what's your problem people? Kurnik, sak nemozu darceky nosit rodicia? Co je na tom? Ja som nikdy neveril v "Jeziska", alebo "deda Mraza" a ine peachoviny. Proste len myty a blbosti. Keby sme sa radsej naucili od decak pozorovat to, co vidia deti [skutocne hodnoty a realitu ako taku], ale my uz nie. To by bolo uzitocnejsie ako pisat o tom ci udrziavat hlupu tradiciu, alebo nie.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

erytocyt: hej, súhlasím, deťom by nemala byť odopretá táto radosť. Tá malá lož, že je to celé len vymyslené, za tú ich radosť, určite stojí. :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no tiez im budem bulikat ze je dedmaroz:-) lebo ako pisal erytro to iste som zazival ja :-) ked tato zazvonilzvoneckom a hura na darceky:-P. Ja som nato dosiel sam ked som mal cca 5 rokov na mikulasa nas vzdy mama poslala do izby a zatial nam napratala cizmicky:-) no a ja som muselist proste na zachod a co nevidim mama sa mi spara v topankach asi pol minuty som stal jak socha a potom mi to zapla a bezal som to oznamit svojim bratom, no a dako osm vydedukoval ze aj vianoce su podvrh, aleneviem nebolsom dako sklamany.
BTW napadlo dakoho ze co ostatne decka napr ja poviem decku ze ziaden dedko nechodi ze to ja makam jak fretka aby sa junior nevedel po izbe hybat co tolko hraciek ma a on to bude tlacit spoluziakom do gebule a znici to vsetkym :!:

EDIT: Sak ked tak rozmyslam vianoce maju len dva vyznami
1 je to co pocitujeme asi my teraz ze rodina je spolu fasa nalada seci ludia su namna mily atd atd
2 je to sviatok deti ich velka rozpravka nazivo proste dobre ze sa nepocikaju od radosti :-D
snaque
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa snaque »

ja to asi necham na manzelku...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Runes: Vieš ako to vyriešila moja mamča? Povedala mi, že rodičia kupujú darčeky len tým deťom, ktoré boli celý rok zlé. Ale ja som dobrý, tak mne darčeky nosí Ježiško :) A takto mi deti v škôlke to čaro Vianoc tak skoro neukradli.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Ako ludia neviem, je to vec nazoru, ale ja budem deti chovat na realite, nie na blbostiach... :?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sheep: Ak tomuto hovoríš blbosť, to pravé čaro Vianoc si nikdy nezažil.
Napísať odpoveď