ANTIFICO
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
treba si uvedomiť, že návratnosť do Kie je niekoľko rokov, to je pravda. ale tu nejde o Kiu ale o tých dodávateľov a subdodávateľov, ktorí majú aj nepriame napojenie na Kiu (poťahy sedadiel, svetlá, poistky). to je podstatné...
možno sa to dalo urobiť aj lepšie ale možno by tu nebolo nič...
ako napísal slay: kia nie je nevýhodná...
a ja s tým súhlasím...
možno sa to dalo urobiť aj lepšie ale možno by tu nebolo nič...
ako napísal slay: kia nie je nevýhodná...
a ja s tým súhlasím...
Ved toto sa mi ani citat nechcelo. Som precital polku a potom som prestal, lebo stale meles o tom istom poslednych 10 stran na tejto teme. Uz zacni o dacom inom alebo to vzdaj. Dookola jedno a to iste.slay napísal:ROZPRAVKA Z KRAJINY NAIViek
kde bolo tam bolo
meciar nadhodnocoval umelo rast.. banky davali pozicky zadarmo.. a ani ich nebolo treba splatit.. rozpredavalo sa vo velkom.. preto rast bol (aj ked umolo nadhodnoteny)...
PS. Ty si tu asi najmudrejsi, kedze urazas "nevzdelanych ludi" kt. volili fica.
PS: A urazas aj ostatok, co ti oponuje.
SchYzo napísal:nikde neuraza, hod naky citat kde anoa to ze fica volia len nevzdelani naivni ludia to je pravda. nikto normalny by toho dementa nevolil
Viacej sa mi hladat nechcelo. Uz bol aj moderatorom upozorneny, ked narazal na Hojka.slay napísal:to pisal taky odbornik ako aj ty.. nevravim ze ju tu nalakali dokonalou cestou a ze sa to nedalo spravit mozno lepsie.. to nevim.. ale nevyhodna nieje urcite a mozme byt radi ze je tu
takze zaver.. kia je nevyhodna podla teba.. to mi staci..
Dalej sa nevyyjadrujem, nieje to k teme.
ja viem ze moje vyjadrovanie nesedi kazdemu... ale verte mi krotim sa ako sa len da.. keby som mal pisat co mam na jazyku.. tak mam basu za kazdy post.. sry ak sa nieco niekoho dotklo..
ps.. neriesme to tu.. ked tak cez ss.. zababreme celu temu
//moderator ma tvrdsie napomenul v podstate za iny kusok.. hehe ale to uz fakt riesit nechcem
ps.. neriesme to tu.. ked tak cez ss.. zababreme celu temu
//moderator ma tvrdsie napomenul v podstate za iny kusok.. hehe ale to uz fakt riesit nechcem
-
Sagittarius
Guru
No to by som zase netvrdil. Mám jednu kamarátku/bývalú spolužiačku, ktorá by asi ho volila, a podľa asi volila...a podľa mňa je normálna. Vieš, podľa mňa to závisí aj od prostredia, v ktorom žiješ od názorov tvojho okolia, rodiny a tak...a to zase neznamená, že ten človek nemá vlastné názory na svet...ale, či chceme alebo nechceme naše názory sú vždy niečím/niekým ovplynené.SchYzo napísal:nikde neuraza, hod naky citat kde anoa to ze fica volia len nevzdelani naivni ludia to je pravda. nikto normalny by toho dementa nevolil
Takže a keby ste sa chceli koho som volil ja, tak bolo SDKÚ...a z mojich kamarátov volili SDKÚ už len asi dvaja...mám kamarátov, čo volili aj Smer aj SNS aj nešli voliť a nevadí mi to...síce zo začiatku mi to trocha vadilo, ale kvôli politike strácať kamarátov by bola totálna blbosť...
-
supermario
Light Star
sagittarius,Sagittarius napísal:No to by som zase netvrdil. Mám jednu kamarátku/bývalú spolužiačku, ktorá by asi ho volila, a podľa asi volila...a podľa mňa je normálna. Vieš, podľa mňa to závisí aj od prostredia, v ktorom žiješ od názorov tvojho okolia, rodiny a tak...a to zase neznamená, že ten človek nemá vlastné názory na svet...ale, či chceme alebo nechceme naše názory sú vždy niečím/niekým ovplynené.
Takže a keby ste sa chceli koho som volil ja, tak bolo SDKÚ...a z mojich kamarátov volili SDKÚ už len asi dvaja...mám kamarátov, čo volili aj Smer aj SNS aj nešli voliť a nevadí mi to...síce zo začiatku mi to trocha vadilo, ale kvôli politike strácať kamarátov by bola totálna blbosť...
za to ako si to múdro napísal, k+...
keby to fungovalo tak ako píšeš, nepotrebovali by sme žiadnych politikov, nebol by žiaden Irak. namiesto toho ješitní ľudia sa hrajú na bohov, počnúc fikom, mikim, muftym a ďalší...
-
krija
VIP
skus sa na to pozriet v takomto kontexte (rok 1999):brm napísal:krija.. nuž dával si celkom slušné argumenty v tejto téme.. ale okomentovanie toho grafu vývoja ekonomického rastu SR..
=zatvarali sa slovenske podniky, ako napriklad ZŤS Martin, Považské strojárne, Mostáreň Brezno, Prakovce, Košice, Krompachy. nezamestnanost narastla pocas jedneho roku o 3,8% na 16,4%. pricom dzurinda si dal predsavzatie 15%, citujem:
uz v tomto roku to nedokazal dodrzat. nezamestnanost rastla dalej 18,8%, 19,3%, 18,6%. prepustalo sa iba zo slovenskych podnikov. vyraznejsie to kleslo po kanikovom administrativnom, umelom znizovani nezamestnanosti (vyradovanie z evidencie).My sme si dali záväzok 15, a bol by som veľmi šťastný.
=dph na potraviny, lieky...zdvihol zo 6 na 10%.
=vacsina slovakov nadobudla dojem, ze to je iba vozenie sa na ich chrbtoch. toto obdobie nazval sofistikovne, obdobim stability. celu toto obdobie zatiahli slovenski obcania, ktori si denno-denne odtrhali od huby coraz viac.
=po cely cas vodu kazal a vino pil. hlasal slova o nakupe slovenskych vyrobkov na podporu slovenskych firiem. ale schvalili bezinove karty na tankovanie do vladnych vozov od zahranicnej spolocnosti, na schodzach boli na stoloch mineralky mattoni...
=tie dvojnasobne platy, co tu nasluboval, su nic v porovnani s tym, co povedal napr. 6.3.1999:
pokial my sme si tu odtrhali od huby, on kradol, privatizoval co jeho nebolo, tuneloval..., viac ako meciar. strata k dnesnemu dnu okolo 800 mld sk.dzurinda napísal:Dneska už nikto nevyrába škandály. Dneska nikomu nikto nerozdáva za babku a stranícku legitimáciu obrovské majetky. Dneska sa snažíme naozaj zúfalo den čo deň naprávať situáciu a vytvárať podmienky na to, aby sa život zlepšoval. Ak sme sa trpezlivo prizerali štyri roky, keď sa tu rabovalo, keď sa tu drancovalo, keď sa vyrábali cirkusy, keď sa ľudia prenasledovali a vedeli sme byť trpezliví s takýmto neľudským režimom, tak veľmi, veľmi, veľmi prosím, aby sme boli trpezliví, keď ten režim je vyslovene ľudský a pre ľudí. Tu nie sú ani vyspevovania, ani poradkyne, ani únosy, ani rabovačky. Nuž, práve teraz je treba byť trpezlivý, aby sme sa s tým vysporiadali. A tá posledná otázka, že iba vo veľkých firmách sa sústreďujeme svojou pozornosťou na to, čo sa deje, a že kedy sa skončí s tunelovaním. Na tento rok máme pripravených asi 130 právnych noriem. Jedna z nich, ak sa nemýlim, mala by byť daná do vlády v apríli, hovorí o tom, že tunelovanie firmy alebo nenáležité narábanie hoc s vlastným majetkom bude charakterizované ako trestný čin. Je treba urobiť veľa v legislatíve tak, aby ten, ktorý získal majetok, si nemyslel, že s tým majetkom môže robiť, čo chce, vrátane ohrozovania sociálnej existencie desiatok alebo stovák ľudí.
=a neda mi, aby som nezabrdol aj do tych dvojnasobnych platov.
1994 = 6 294sk
1998 = 10 003sk
meciar nic take neslubil a mzdy narastli takmer o 100 %
dzuro slubil, ale jeho slub nedokazal naplnit este ani fico:
1999 = 10 728sk
2006 = 18 761sk
ako spomenul hojko, ja, niektori mnohi dalsi: ziadne reformy!!! prave naopak, ja si dovolim tvrdit: tento cigan, je najvacsi omyl v historii slovenskeho naroda!
Re: Fico
K perfektnému politikovi má tak tento červený súdruh tak ďaleko ako ja k letu na Mars.Blade 55 napísal:Čo si o ňom myslíte,je to podľa Vás perfektný politik,alebo obyčajná *****?
Súdruhovia doviedli k dokonalosti jednu vec a to zašpiniť svojou špinou všetkých naokolo a majú hneď argument, však aj oni sú špinaví.
-
krija
VIP
slay, mas pocit, ze to je vytrhavane z kontextu? ani nahodou. obvinovat ho budem a pri vsetkej ucte k tebe sa o to snazim co najobjektivnejsie.
brm, v prilohe je rozhovor s juliusom rezesom. ale tu je maly preddavok:
v roku 1997 som tam 2 tyzdne pracoval pocas ZVS.
brm, v prilohe je rozhovor s juliusom rezesom. ale tu je maly preddavok:
sundevil, zaujimavep.Rezeš a spol. to mali dobre pripravené .....!?
Predvídavost a strategické plánovanie v r.1997-98 nechýbalo ani vedeniu a majitelom VSŽ Holding,a.s. na rozdiel od "učitela strategického plánovania" na VSE NHF Ing.Mikloša. Reštrukturalizovali VSŽ-tku na hutnicku čast,ktorá vytvárala 95% z celkového zisku holdingu a ostatné VSŽ,ešte aj dotovali lacnými vstupmi plechov,tak ako správne povedal JR,kvoli zamestnanosti a socialným možnostiam unostnosti na východe SR !Priniesli "meno" už v r.1997 do fabriky na tzv."malý USSK" USS/USA na výrobu pocinu.Potom stačilo "zahrat komediu o "cross-defaulte" a pripravit odpredaj hutn.časti do nimi založeného joint-venture v Hol.kralovstve ?
Aj ovca je celá /USSK s.r.o/ aj vlci /Dzurinda-Mikloš/ sytí ???
Ved vo VSŽ bol priemerný plat v r.1998 24 tis.Sk a zamestnávali v celku 25 tis.zamestnancov a nie 13500 ako je dnes v "core business" menom U.S. Steel Košice s.r.o. a to ešte nepočítame dane neplatené od r.2000-2006 pri
10-15 miliardovom ročnom zisku,odpustené Mikijovcami !?
Nezabudajme,že cros-default nikdy nebol a predaj bol urobený na VZ akcionárov VSŽ zadarmo resp. Eichlerom "vyprodukované" tzv. opravné položky na urovni 16 miliard Sk,aby "cena" bola 70 mil.USD pre VSŽ-Penta t.j. non core business !!!
- Prílohy
-
- clanek.zip
- (8.69 KiB) 86 stiahnutí
zts stale funguje, avsak z povodneho podniku uz vela neostalo, povedal by som ze nic, po tom ako sa tento kolos nedokazal vyrovnat s tym, ze tanky nam proti imperialistom uz nebude treba, chabe pokusy o vyrobu cisto len traktorov nevyslikrija napísal:sundevil, zaujimavev roku 1997 som tam 2 tyzdne pracoval pocas ZVS.
odvtedy nasledovalo prepustanie, v ziadnom pripade zts nepadlo za jeden rok, ale era prepustania trvala viacero rokov
casti ktore boli ako tak ziskove sli ro ruk byvaleho vedenia zts, pripadne inych investorov a tieto samostatne podniky funguju doteraz, to je cela historia zts martin
navyse situacia je teraz v martine lepsia ako predtym, skor zozenie pracu vyuceny strojar ako clovek co skonci VS