Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

KoCi napísal:Ak sa mozem spytat - registrujes nejake potiaze s vyuzivanim ram?
nie, neregistrujem. vsetko narocnejsie na ram, o com si myslim, ze pod vistou by som jej uz nemal dostatok, robim pod XP (1,5GB).
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Moderátor napísal:neni to bohviečo ... docital som sa ,ze Hackery sa donej lachko dostanu
Ale kde, nedostanú sa. No ale Bill & M$ sa tam dostanú 1-click systémom. Samý backdoor, všetko sa pripája na nejaký server, pozor na to. :wink:

Má to veľké nároky na RAM, čo sa dá robiť. :D
Nároky na RAM v Linuxe, beží 3D, Firefox, audio-prehrávač, file-manager +2 karamba-témy (počasie + výkon), spolu len 16% sú aplikácie/systém zo 1,5 GB. :wink:
Prílohy
005.png
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

krija napísal:KoCi, viac-menej som mal na mysli po starte systemu a cistej instalacii. vista este nic neurobila naviac ako XP a uz to je o tych 300MB viac.
Hmm.

http://chcem.info/windows-vista/vista-prvy-dojem.php
Liso1
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Liso1 »

bluesscreeny mi po dvoch mesiacoch prestali naskakovať (asi som konečne našiel správne drivery)

ale čo ma zaráža najviac, že nedokáže rozopznať ani jeden USB klúč, prehrávač, proste hocičo čo sa pripaja cez USB, ale môj USB kluč a prehravač rozpozna a v pohode sa da použivať

ale ak mi dá niekto prehrávač, alebo kluč, tak sa automaticky pripaja na net a hlada drivery, ael aj tak nikdy nič nenašla, nemate potuchy kde by mohol byť problem???
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klayy »

Cesar napísal:Ale kde, nedostanú sa. No ale Bill & M$ sa tam dostanú 1-click systémom. Samý backdoor, všetko sa pripája na nejaký server, pozor na to. :wink:

Má to veľké nároky na RAM, čo sa dá robiť. :D
Nároky na RAM v Linuxe, beží 3D, Firefox, audio-prehrávač, file-manager +2 karamba-témy (počasie + výkon), spolu len 16% sú aplikácie/systém zo 1,5 GB. :wink:
screen1
screen2
screen3
Vo viste sa veci maju tak ako na obrazkoch, podotykam ze na desktope 4 mam spustene cez vmware virtualne Ubuntu 7.04 32bit, to zerie 80 - 150MB (na screene to bolo 92MB)

Vsetko ide maximalne plynule a to este pouzivam aj priesvitne okna. Ked som si nad toto pustil GTA:SA tak ani neseklo, rovnako HL2EP2, alebo portal.

Len detailik: zerie to 2GB swapu ako vidno, ale preco by mi to malo vadit? Ano ano, zataz na disk bla bla bla

Ide mi absolutne vsetko co potrebujem a GTA:SA mi tu ide lepsie ako na XP (co je asi vina ovladacov, ale mne to moze byt tak jedno, rovnako Ludia nadavaju na vistu ked im tam nejde hardware navrhovany pre XP)
A to ze hardware pri tom maka... no maka
Ale ved na to ho mam, nie? :P

Aha, konfiguracia
je to notebook, ASUS F3JP, C2D T5600 (1.83GHz), 2GB RAM, ATI X1700, 5400 ot. 160GB disk
Lepsi operacny system (pre moje potreby) ako vistu som zatial nemal

Ale uznavam ze nie je pre kazdeho a to ani zdaleka, hlavne kvoli ovladacom, ak nejaky pocitac nie je stavany na vistu (a nehovorim o vykone teraz) tak pojde zle. Rovnako ako mne zle behaju linuxy (co sa grafiky tyka)
Invader
Light Star
Light Star

To su frflania ludi kt. s tym nemaju skusenosti a nejde im na zaciatku hned vsetko ako ma. Rovnako to bolo aj pri XP. Ludia frflali, ze naco XP , ze ostanu na 98. Keci. Len sa mi zda, ze proces kompatibility zariadeni s Vista trva troska dlhsie ako trval pri XP. A zalezi aj natom aku verziu visty mate. Ja mam 6.0 (6000). Predtym som mal ine. Vistu mam nainstalovanu po 4x a konecne na nej fakci vsetko ako ma, lebo zakazdym som mal inu verziu. takze nebat sa a len skusat. Vsetko je to o driveroch.
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Chcem sa opýtať, M$ okopírovali tie efekty z Berylu, Compizu ? To, že okopírovali celý MacOS som vedel, ale, že Aero je naoko také isté ako Compiz.. Fajn som sa zasmial na tomto videu aj so spolužiakmi :D

Kód: Vybrať všetko

http://youtube.com/watch?v=MDNuq94Zg_8
Hlavne, keď si chlapík začne robiť srandu, že widgets != gadgets, a MacOS vyhľadávač je napravo hore a M$ naľavo dole, že to vôbec nie je to isté a podobné hlášky.. Proste video ako má byť. :)

A toto druhé, to je už totálny koniec.. Veď by som sa asi pod zem prepadol od hanby, byť Microsoftom, akú hanbu im narobil týpek, keď ukázal, čo všetko je okopírované. :lol:

Kód: Vybrať všetko

http://youtube.com/watch?v=QK9-9hxNuvk
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

ake efekty myslis? ak ti ide o kocku a priesvitnost, tak to nie je vec windowsu
na to su pridavne programy

M$? to $ je nutne? Microsoft je zly lebo pri kapitalizme sa snazi mat zisky? Pises aj Te$co? $ony? Pana$onic? $un? to vsetko su firmy ktore chcu zarobit a je to v pohode, len Microsoft je strasne zly
Operacne systemy nie su nabozenstvo. Microsoft je chamtiva svina, ved to je znamy fakt. Ale ich OS sa mi pouziva najlepsie, tak preco by som ho nemal pouzivat? Mne je jedno ako uzasne by mi chodil linux keby nanho robili nativne ovladace. OSX je mozno napaditejsi, ale nevedia to predat tak ako MS. Keby si si mohol zarobit rovnakym sposobom, tak by si to urobil.
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

určite chcem prejsť na vistu mne sa páči je to nové xpčko..
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Klayy napísal:ake efekty myslis? ak ti ide o kocku a priesvitnost, tak to nie je vec...
Nechápem, načo cituješ môj príspevok, keď píšeš hneď pod môj. Aspoň si ho mohol skrátiť. K téme, už som sa zľakol, že cube efekt je vo Viste vyrobený Microsoftom. No a prečo M$ ? Spomenul si, že či aj iné komerčné firmy píšem s dolárom. Nie, nepíšem. A M$ píšem preto, lebo sú to zdierači a dávajú do svojho systému to, čo tam niekto nemusí chcieť (Exploder, WMP...) veď za to už neraz dostali mastné pokuty. Ďalej ich automatický download spywaru na overovanie licencie s aktualizáciami, to bol tiež vynikajúci nápad, za ktorý dostali samozrejme pokutu. No a spomínaš, že prečo by si mal používať nejaký iný OS, keď na Windowse sa máš najlepšie. Tak to asi preto, že si žiadny iný OS neskúšal a ak áno, tak si to hneď zabalil, lebo to nebolo také primitívne ako vo Wine ;-) A s tými ovládačmi to vôbec nie je tak, ako si myslíš, keď nemajú problém iní, ani ja.. A že, MacOSX Apple nevie predať? Veď ho vlastne designovo predáva M$ (lol). Ani GNU/Linux sa nepredáva (teda ako ktorý) a je kvalitný, bežia no ňom servery... Na tému Windows sa už radšej vyjadrovať nebudem, modi, sorry za OT a flame.
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Skusal som aj ine systemy. Ten prispevok som mimochodom pisal z Fedora Core...
Skusam stale dalsie
ale ked mi system padne pri spusteni vizualizacie (Sabayon), alebo zrazu prestane zobrazovat vsetky okna (Ubuntu), pripadne proste pada len tak (Debian), tak nemam potrebu sa v tom hrabat viac ako 2 tyzdne. Vista mi ide super. Nie som nejaky pi*ko co nevie o com rozprava. Viem ze to ze mi zle chodia linuxy je kvoli tomu ze moj notebook nema dobre ovladace na linux. Ale mna nezaujima preco. Proste to nejde dobre a hotovo. Ja potrebujem pocitac pouzivat, nie sa babrat s ovladacmi aby som mohol spravit nieco take ako vypnut touchpad tlacitkom na to urcenym...

a mozno mas pravdu ze som to zabalil preto lebo to nebolo take primitivne ako vo wine
lebo vo wine to je primitivne a preco by som si mal komplikovat zivot? hm? kvoli ideologii? bu bu bu zly windows, spywary ma
hahah
mam tak pi*i spywary microsoftu
ak budu chciet tak im nadiktujem aj rodne cislo a dlzku penisu, je im to tak na ko*ot

aspon mozem mat uzivatelske meno s velkym prvym pismenom ;)

EDIT:
aha a to ze to ostatnym funguje
si seres dobre do huby
pozri akekolvek forum linuxovej distribucie
je tam PLNO ludi ktorym nieco nefunguje

nevravim ze s vistou nie je to iste, ale povedal som striktne, ze chapem ze nie vsetkym beha vista dobre, snazim sa byt objektivny
ty si jeden z tych pre ktorych je linux boh a je dokonaly, pricom dobre vies ze to tak nie je
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

peace nejdem ti brat tvoj pozitivny nazor na linux, evidentne ti vyhovuje viac ako windows, tak ho pouzivas ucelovo. Ale nejak mi unika zmysel tebou vytykanej malickosti - ze microsoft do windowsu dava aj spustu veci ktore tam niekto nemusi chciet... WTF? Ukaz mi nejaky zo sucasnych user friendly operacnych systemov ktore maju iba to najzakladnejsie pre beh systemu. Dokonca aj tebou spominany linux ma toho uz v zakladnej instalacii nahromadene daleko viac ako je to v pripade Windows. O MacOS ani nehovorim... Ak sa chystas argumentovat ze v linuxe si mozes pri instalacii vybrat co vlastne chces, to je sice mile, avsak o co je jednoduchsia instalacia ked ma nezatazuje spustou otazok, to nehovorim o co je jednoduchsia pre cloveka ktoremu tie nazvy programov a volitelnych komponentov ani nic nehovoria. Linuxu chyba jedna podstatna malickost a tou je ergonomia. Darmo je to skvele prepracovany OS. Navyse programy ktore proste neplanujem vyuzivat si mozem vo windowse preinstalovat podla svojho gusta, avsak veci neznaly clovek je vdacny aj za to malo ktore tam uz ma automaticky a nemusi zhanat...

Stale sa niekto ohana recami ze linux uz nie je ako kedysi, ze aj ten je pre masy, aj pre menej skusenych ludi. A cim to je? Konzolou asi nie, ale pribalenymi aplikaciami.

a k tomu nabalovaniu sa - ok povedzme ze ceny Win su mozno trosku premrstene (aj ked po prepocitani kolko dany system vyuzivam to nie je az tak stracne cislo) ale treba brat ohlad na to ze windows nerobi komunita, ale nejaka konkretna firma ktora si ho aj vydava a distribuuje. Microsoft nikde neuvadza, ze ak chces pouzivat PC, musis si bezpodmienecne kupit prave ich operacny system. Jedine na com sa zhodneme bude asi to, ze tiez by nemusel byt automaticky predinstalovany v drvivej vacsine PC/notebookov, aby si zakaznik slobodne mohol vybrat co chce pouzivat.

a este k tym mastnym pokutam od EK - aj tak to v konecnom dosledku zaplati zakaznik, a cele tie pokuty su tak trochu pritiahnute za vlasy. Ak bude ktorykolvek iny system rozsireny v podobnej miere ako je tomu u windows, som zvedavy ci aj u neho budu ziadat odstranenie aplikacii s pokutovanim v pripade nevyhovenia ziadosti... Skorej mi to pripada ako keby sa EK potrebovala zviditelnit. (myslim ze zainteresovanym neunikli informacie o dopyte po Windows XP/Vista N) .. tak aky to teda malo cele zmysel? :) Jedine co beriem je spristupnenie pozadovaneho API vyvojarom, pre vyvoj konkurencnych produktov pod tymto operacnym systemom.
Cesar
Addict
Addict

95% výrobcov hardware nerobí žiadne ovládače na linux, naprik tomu 80% určite funguje.

Ati, via unichrome sú známe zlou podporou, kto sa vopred neinformuje, je mu to jedno, kúpi hocičo tak mu treba. A aj tie fungujú, s vesa určite. :lol:

Swapuje len 2 GB... len keď to stále zapisuje aj číta, tak brzdí ostatné veci, ničí harddisk a u notebook neustále zapisovanie/čítanie určite nezvyšuje čas ktorý vydrží.

A prečo M$ ?? Napríklad pre toto:

http://blog.mandriva.com/2007/10/31/an- ... e-ballmer/

Nigéria sa rozhodovala, aké počítač si kúpi (verejná súťaž), ponuka Mandrivy sa im páčila, bola výhodná, rozhodli sa že objednajú to od nich (17tisíc počítačov s os). Po rozhodnutí sa tam objavili niektorí zástupcovia M$ a potom zrazu už chceli kupovať počítače od M$ s Window$XP :lol: Aký zázrak - alebo korupcia??

Takéto korupčné prípady ako aj tam, iné nekalé praktiky M$ sú svetoznáme, na zvracanie.. je to M$...
Invader
Light Star
Light Star

Ze nigeria. ha ha. A co este? Kuala Lumpur? Windows je proste user friendli kamosko. Je to ttema na dlho a je to uz OT. Proste windows nainstalujes a ides. U linuxu nehrozi, ako tu uz par ludi spominalo. Keby som si nainstaloval takym istym sposobom Linux, nemam tam vsetko takto pokope, hlavne co sa tyka driverou. U win je jediny problem s driverami, nic ine.

Ako sa tu uz spominalo. Win robi organizacia, Linux skupina ludi. Ked sa nieco podrbe, tak do win vedia ludia tak isto rychlo opravit problem ako do linuxu, ale win brzdia rozne administrativne, organizacne opatrenia.

A nemam rad, ked niekto slepo presadzuje Linux. A najma ti co ho vnucuju a na druhu stranu trepu na Microsoft, ze on nieco vnucuje.
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

aaaha a sme doma
takze som si mal kupit drahsi notebook aby mi na nom siel linux?
lebo vtedy ked som ten asus v aprili bral, tak som nevidel vykonnejsi a mne vyhovujuci notebook za tu cenu (33000 bez dph)
na vistu som dostal vsetky potrebne ovladace, dakujem
a to ze na linux sa ovladace nerobia? tough shit
ked si to zariadil microsoft tak ako si to zariadil, tak je pri koryte.
Ked vyjde v 2010 Vienna, tak vsetci poslusne budu makat na ovladacoch na Viennu. Nie na linux. Preco by mali, povedz mi? ;)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Invader napísal:Ze nigeria. ha ha. A co este? Kuala Lumpur? Windows je proste user friendli kamosko. Je to ttema na dlho a je to uz OT. Proste windows nainstalujes a ides. U linuxu nehrozi, ako tu uz par ludi spominalo. Keby som si nainstaloval takym istym sposobom Linux, nemam tam vsetko takto pokope, hlavne co sa tyka driverou. U win je jediny problem s driverami, nic ine.

Ako sa tu uz spominalo. Win robi organizacia, Linux skupina ludi. Ked sa nieco podrbe, tak do win vedia ludia tak isto rychlo opravit problem ako do linuxu, ale win brzdia rozne administrativne, organizacne opatrenia.

A nemam rad, ked niekto slepo presadzuje Linux. A najma ti co ho vnucuju a na druhu stranu trepu na Microsoft, ze on nieco vnucuje.
Minimalne rovnako user friendly su vsetky *buntu, opensuse, atd. Kto sa dokaze trafit myskou, ten nainstaluje aj niektoru z tychto distier. Je to len o precitaní si, co sa vas ten system pyta a nie len tupo odklikavat a hop, kde mam vsetky svoje data. Za to nemoze linux ale BFU.
Prave staty ako Nigeria, ktoré su uz beztak zdierané "vyspelymi" statmi ako USA a mocnymi europskymi statmi, by sa mali zamerat na opensource a nie sa este viac upisovat diablovi. Prave tu ma opensource zmysel, v chudobnych vrstvach obyvatelstva, ktoré sa chce vzdelavat, chce vediet vsetko, ale nema prostriedky na vykonny HW a OS a SW. MS im to nikdy neumozni.
p.s.: Kuala Lumpur je hlavne mesto Malajzie a nie je ani zdaleka tak zaostale, ako si ty predstavujes.
Cesar
Addict
Addict

aaaha a sme doma
takze som si mal kupit drahsi notebook aby mi na nom siel linux?
lebo vtedy ked som ten asus v aprili bral, tak som nevidel vykonnejsi a mne vyhovujuci notebook za tu cenu (33000 bez dph)
na vistu som dostal vsetky potrebne ovladace, dakujem
a to ze na linux sa ovladace nerobia? tough shit
ked si to zariadil microsoft tak ako si to zariadil, tak je pri koryte.
Ked vyjde v 2010 Vienna, tak vsetci poslusne budu makat na ovladacoch na Viennu. Nie na linux. Preco by mali, povedz mi?
Nie vôbec netreba drahší, len iný typ. Ako ale píšeš je ti to jedno, tak čo sa tým vôbec zaoberáš a píšeš že to nefunguje alebo si naschváľ kupuješ taký config kde s niečím sú problémy aby si mohol všade písať, že to nefunguje.... :lol:
Keby si to nenapísal ostalo by aspoň zdanie, že vieš čo a ako to je. Ale to sú len tvoje výmysly, čo so skutočnosťou nemá nič spoločné.

Aj M$ sa mení, hlavne ako to hovorí v druhom videu.. :D

Invader
Light Star
Light Star

pato83 napisal:

p.s.: Kuala Lumpur je hlavne mesto Malajzie a nie je ani zdaleka tak zaostale, ako si ty predstavujes.

Ty vies nic o tom co si ja predstavujem. Pises z cesty. Blaboly, miesas tu ekonomicku a politicku situaciu s opensource. Zatoze je krajina rozvijajuca sa, ma prejst na opensource? Nebud smiesny. Prejde na taky system aky bude danej mentalite lepsie vyhovovat a nie na taky ako si to ty predstavujes.

2 Cesar. No comment!!! Ty si pre istotu ani nic nenapisal.
Cesar
Addict
Addict

Invader napísal:...
Tvoje výmysly nemá zmysel komentovať, fakty sú fakty. Krajiny, kde je chudoba by mali kupovať desťtisíce m$ xp a vista licencií no nie? :lol:
Invader
Light Star
Light Star

Cesar napísal:Tvoje výmysly nemá zmysel komentovať, fakty sú fakty. Krajiny, kde je chudoba by mali kupovať desťtisíce m$ xp a vista licencií no nie? :lol:
A ty odkial vies ake ceny im ponuknu? Aku podporu im ponuknu?
Napísať odpoveď