Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

Z isteho pohladu ano, ale ja to tak celkom nevidim, pretoze KEBY SME CHCELI alebo MOHLI tak s ciganmi je kratky proces..

Su ako zvierata, cim viac im DOVOLIME tym viac budu agresivnejsi a arogantnejsi.. Je to NASA CHYBA.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

To je chyba ŠTÁTU, nie NÁS.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Aryan Angel napísal:Z isteho pohladu ano, ale ja to tak celkom nevidim, pretoze KEBY SME CHCELI alebo MOHLI tak s ciganmi je kratky proces..

Su ako zvierata, cim viac im DOVOLIME tym viac budu agresivnejsi a arogantnejsi.. Je to NASA CHYBA.
co navrhujes? :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

V prvom rade okamzite zrusit vsetky vyhody ciganom (zalozene na ich ciganstve).

Dalej ale zbytocne hovorit, tento nefunkcny system neumoznuje ziadne skutocne riesenia.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Aryan Angel napísal:V prvom rade okamzite zrusit vsetky vyhody ciganom (zalozene na ich ciganstve).

Dalej ale zbytocne hovorit, tento nefunkcny system neumoznuje ziadne skutocne riesenia.
a je to tu. zas a znova s tebou suhlasim :D :) ale ne vazne dobre hovoris
MGSnake
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MGSnake »

Aryan Angel napísal:V prvom rade okamzite zrusit vsetky vyhody ciganom (zalozene na ich ciganstve).

Velmi dobre uvažovanie.
Dokym jednu generaciu neprevychovame tak to bude stale to iste.Ja by som odobral vsetky male ciganske deti a dal ich na nejake specialne miesto kde by žili do 20 roku života a učil by som ich ako sa maju spravat.Musia ist prec z terajsieho ciganskeho prostredia.Podla mna by to bolo určite riešenie keby to zakon dovoloval.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Myslím si, že s cigána človeka nevychováš, musí to mať v sebe, čo 99,9% cigánov nemá a nikdy mať nebude. :roll:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

http://pospolitost.wordpress.com/2007/1 ... -a-zlocin/
Uvaha o dvojitom metri
hezo napísal:Myslím si, že s cigána človeka nevychováš, musí to mať v sebe, čo 99,9% cigánov nemá a nikdy mať nebude.
Suhlasim, riesenia uz v tejto teme boli rozne ale aj tak si myslim ze jedninne humanne riesenie by bol dohlad nad ciganmi, bielov, spolahlivou na to skolenou osobou.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

v otazke proti ciganom by sme mali byt jednotni ked uz v nicom ... :)
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

ako hovorime s kamaratom :my niesme rasisti my sme anticigani :D mozno ze su aj slušny (jednych poznam) ale aj tak ich nenavidim v našej škole robia akurat bordel furt sa nam vyhražaju z nožom že nech im dame peniaze všetko maju samozrejme zadarmo do každeho zaparaju nadavaju učitelom a to je len mali vyčet a učitelia ich sa to moc nemožu trestat lebo zase nabehne cela glejovka že ako ich "diskriminujeme"btw:viete čo je jeden cigan na mesiacy? napad a všetci cigani na mesiaci?riešenie :lol:
kali520
Darca
Darca

Práva cikánů

* Cikán ti může vynadat do bílých kurev. Tebe se pak nikdo nezastane, protože se to považuje za jejich přirozený projev. Ale nedej bože, aby to bylo naopak.

* Cikán má právo na stejnou zdravotní péči, jako ty. To, že do zdravotní pokladny pravděpodobně nikdy nepřispěl je fakt, který je ovšem velice "rasistický", a proto to raději nikde neříkej.

* Cikán má právo tvoji vlast pomlouvat v zahraničí a má pak právo se vrátit a žádat u nás znovu podporu.

* Cikán má právo získat byt jen na základě své barevné odlišnosti. Vůbec nezáleží na tom, že na takový byt jiní čekají dlouhou dobu.

* Cikán má právo na tebe zaútočit se zbraní v ruce beze strachu z obvinění z rasistického útoku. V případě tvého útoku na cikána máš smůlu, že to kupodivu neplatí naopak. Budeš trestán za napadení a co víc za rasistický útok.

* Cikán má právo zneužívat náš sociální systém. Pokud to ale již přehání a my již tak svolní nebudeme, má cikán právo žalovat naší republiku v zahraničí, které mu pak v jeho jistě nezadatelném právu vyhoví. V konečném důsledku mu to pak stejně zaplatíš.

* Cikán má právo (ostatní mají povinnost) chodit do školy a má právo rušit tvého potomka, čímž vlastně znehodnocuje kvalitu výuky. Pokud se nic nenaučí, je to chybou výukového programu a ne jeho.

* Cikán má právo na neomezený počet potomků. Ty máš povinnost uhradit mu jeho finanční náklady na jejich tzv. "vychování" a to i v případě, že ty sám nemáš dostatek prostředků na svou vlastní rodinu.

* Cikán má právo demolovat cokoliv, dokonce i to, co mu nepatří. Ty máš povinnost uvést vše do původního stavu a to za své peníze. Pokusy o obranu se neslučují s právy cikánů na poklidný, slušný a důstojný život v naší zemi.

* Cikáni mají právo na důchod v stejné výši jako máš ty. To, že jsi celý život pracoval jako blbec, tě neomlouvá.

* Cikán má právo na zveřejnění pozitivních informacích o svém etniku. V případě pokusů o zveřejnění negativních informací o cikánech má právo cenzury, popř. žaloby a následné finanční kompenzace.

* Cikán má právo na utajení informací, které by veřejnosti prozradily skutečné náklady na jejich vydržování v Čechách. Položky "má dáti - dal" z tohoto pohledu nejsou oblíbeným tématem cikánských zastupitelů a mluvčích.

* Cikán má právo požádat o dotace na projekty rozvoje cikánské kultury a na různé cikánské spolky. Stát má pak povinnost jim vyhovět i když se třeba zjevně jedná o podvod.

* Cikán má právo na svá práva i v případě, že to omezuje práva necikánského byvatelstva.

* Cikán má právo znát svá práva. Cikán nemá povinnost znát své povinnosti.

TY MÁŠ PRÁVO DRŽET HUBU !!!
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

maju sa tu velmi dobre... mali by mat rovnake prava ale aj povinnosti ako ostatny. myslim ze momentalne na to mnohy nemyslia lebo bud su prti nim a by ich najradsej strcili do rezervacie alebo ich vyuzivaju ,ci uz na podradnu pracu alebo politicke ucely. Prava a povinnosti rovnake! ak neplnia trest!
p.s. vtipne riesenie co som niekde pocul...vysudit od ukrajiny podkarpatsku rus...nastahovat tam ciganov a vratit im ju :lol:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

micpu napísal:p.s. vtipne riesenie co som niekde pocul...vysudit od ukrajiny podkarpatsku rus...nastahovat tam ciganov a vratit im ju :lol:
alebo nevracat a nechat si ako "atrakciu" pre turistov :D
kto videl jednu starsiu reportaz na markize pochopi (v skratke islo o to, ze turisti si budu platit, aby mohli chvilu nazivat s romskou mensinou :D )
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

Biely clovek pracuje dlhe mesiace aby si zaobstaral teplo domova,aby mal co do ust,plati si za urcitu uroven vzdelania,plati aj za to ze sa mu o odpad postara Kosit aby to v jeho bydlisku vyzeralo primerane,pllati si za odvoz mestskou hromadnou dopravou aby sa dostal niekde kam ma v plane,je znevyhodnovany,nemoze si vyjadrit svoj nazor,pri neprirodzenom nazorovom postaveni je brany hned ako rasista ... Dalo by sa pokracovat este dalej a dalej.. Teda ma vobec neake pravomoci ? Ked je znevyhodnovany,nema pravo slova a musi podliehat cenzure,je oberany o peniaze z ktorych si parlament zaobstarava Audiny s kozenymi interiermi,za ktore sa len tak postavia skoly pre degesov ktory sa o tuto moznost ani neupnu a este si aj rozbiju svoj majetok,...V tomto pripade by sa rovnak odalo s argumentamy a faktami/y pokracovat dalej ... Je normalne ze v dnesnej spolocnosti sa toleruje spravanie mensin ? Ze sa biela populacia Slovenska podriaduje ciganom s odôvodnenim ze maj strach ? Je normalne ze v Amerike kde sa cierny ludia dostali povodom ako otroci maju v sucastnosti Den martina luthera kinga,bet(black entertaiment television),mesiac ciernej historie,Naacp,..v Europe den spomienky na holokaust,kus navychod mohamedov tyzden .... Preco my nemozme ? Ak ak sa verejne vyjadrime k hrdosti k svojmu povodu alebo rase (no nie s umyslom silne zastavat rasizmus ) tak sme odsudeny ako rasisti ? Ma to tu byt za par rokov ako v spominanej Amerike ? Postupom casu ludia zavrhnu aj nazov Slovensko,zanikne ucta k historickym osobnostiam ktory vela robili aby sme tu mohli byt,padne ustava (ktora ajtak drzi ludi nakratko) ... a mozme sa dockat mozno aj Dna ucty k mensinam,Sviatok sudrznosti multi/kulti/race populacie,.. mozno ak par ludi z dnesnej politiky postupi dalej tak mozno sa bude oslavovat mozn aj prvy Maj ( :lol: ) jaaaj kde to k ua spejeme :roll: :roll: :roll:
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Ak dovolíte, prinesiem trošku "odbornosti". Niečo ma zaujalo a podľa mňa to mnohé vysvetľuje, každopádne úsudok nechávam na vás.

Nedávno som si kúpila špeciálne vydanie National Geographic (CZ). V tomto čísle sa rozhodli zverejniť všetky články ktoré vyšli v medzinárodnom NG o Československu od r. 1917 do r. 1993 presne v znení a s tými ilustráciami, v akom boli zverejnené v tých rokoch. Samozrejme v českom preklade.

V auguste 1938 v rozsiahlom článku "Čechoslováci, evropští Yankeeové" (John Patric) sa nachádza aj toto:
... V této oblasti jsou běžné cikánské vesnice. Nedaleko Brna jsem viděl opuštěné hliniště, kde v desítkách chatrčí žijí stovky Cikánů. Téměř v každém z těchto malých domků byl někdo nemocný. Porodnost i úmrtnost jsou tu vysoké.

CIKÁNI NEMAJÍ SLOVA PRO MNOHÉ BIBLICKÉ VÝRAZY ani pro časové údaje. V Brně žije profesor, jehož koníčkem jsou málo používané jazyky. Do romštiny přeložil Skutky apoštolů. "Když jsem se pokoušel přeložit slovo Spasitel," vysvětloval mi lingvista, "zjistil jsem, že Cikáni nemají slovo pro 'spasit' nebo 'pomoci'. A tak Ježíše nazývám Dárce zdraví. Ani 'úpřimnost' a 'prostota' se nedají přeložit doslova. Používám výrazy otevřené srdce a dětské srdce."
Cikáni pocházejí z východu a nemají výrazy pro čas. Ten pro ně nic neznamená. Nemají žádné slovo pro 'poctivý' ani pro 'čestný'. O něčem, co je zářivě nové, neřeknou že je to 'čisté'. Je to jednoduše 'krásné'.
Slova vyjádřující vlastnictví a sloveso 'vlastnit' chybí ve všech podobách. Když Cikán něco ukradne, nikdy to nenazve 'svým'. Zkrátka to existovalo, ale používal to někdo jiný. Teď to má on."
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

Niesom rasistka,ale se.ie ma,že ak cigánom zhorí napr.dom,hned sa im idú postarať o náhradné bývanie,kiežto ľudom,ktorý pracujú nedajp ani fuka a niekedy im poistovne ani nevyplatia škody(stalo sa to môjmu známemu). :x
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Takisto nechcem byt rasista, ale uz ma seru. Najradsej by som ich vystahoval mimo uzemia SR. Nechcu pracovat, su lenivy, oberaju stat o peniaze, vsade, kadial idu, tak robia neplechu. Cest vynimkam - poznam aj slusnych romov, co normalne pracuju a normalne sa obliekaju a nesmrdia :lol: a nebyvaju v chatrci niekde v Hrabusiciach.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

http://www.aktuality.sk/spravy/domace/s ... na-byvanie

Nejaký pán si v Geneve prečítal o problémoch slovenskej menšiny a rasistickom zaobchádzaní s ňou.. Ach jaj tak ma vie nasrať keď sa stará človek ktorý do toho absolútne nevidí :roll:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

V Škótsku sú tiež “hnusní rasisti“!

V známom francúzskom kreslenom seriáli Asterix vyjadruje najstarší dedinčan svoju nechuť k prichádzajúcim cudzincom do dediny týmito slovami: „Nemám nič proti cudzincom. Niektorí moji najlepší priatelia sú cudzinci. Ale títo cudzinci nie sú odtiaľto!“

So záujmom som si na internetovom portáli SME prečítal článok Toma Nicholsona s názvom: „Škóti sa boja Rómov a Rómovia Škótov“. Autor aj prostredníctvom videa priblížil vzťahy medzi Škótmi a cigánskymi privandrovalcami zo Slovenska v glasgowskej štvrti Govanhill. Zamestnankyňa glasgowských sociálnych služieb odhaduje, že v Govanhille žijú 2-3 tisícky Cigánov, pre niektorých nadšencov divých makov, či krásnych dietok vetra. No a aký majú názor na ich nových spoluobčanov? Dajme slovo Glasgowčanom: John Boyle: „Mali by ich hodiť do mora plného žralokov!“, Humphrey Greer: „Mali by ich všetkých postrieľať!“, Tomas Wright: „Dajte mi samopal. Ja to vyriešim!“. Toto sú vyjadrenia zúfalých obyvateľov Glasgowa, ktorí sa nemôžu pozerať na exkrementy a odpadky na uliciach, krádeže, obťažovania, či zbitia ich rodinných príslušníkov, haldy odpadkov na zadných dvoroch obytných domov, či ponúkanie malých detí na sex v tmavých uličkách.

Ako žije klasická cigánska rodina v glasgowskej štvrti? Po túto odpoveď si Tom zašiel ku Gažiovcom, rodine s deviatimi deťmi. Emil ako hlava rodiny priznáva, že väčšina mesačného príjmu rodiny, 1300 libier, pochádza z dávok a podpôr vrátane prídavkov na deti vo výške 220 libier. Emil sa nezabudol pochváliť, že mal prácu, no teraz má (záhadné) problémy s očami a čaká na invalidný dôchodok. Na otázku prečo sú deti v bežný školský deň doma a hrajú videohru Gameboy odpovedal, že deti zaspali a zmeškali autobus do školy. No pekne! A že vraj vyspelá demokracia s rozvinutým trhovým hospodárstvom a pritom im v celom Glasgowe premáva iba jeden autobus aj to iba skoro ráno. Diskriminácia Cigánov je v Škótsku taká istá ako na Slovensku. Prečo tie chúďatká utláčané škola nedováža na taxíkoch do školy? Prečo nekúpi škola osobný automobil pre každú cigánsku rodinu? Je to jasná diskriminácia! Či sú oni menej ako anglická kráľovná? Každý Slovák a teraz aj Škót je rasista, lebo nedáva Cigánom také štedré sociálne dávky ako by si ich veličenstvá predstavovali. A sme rasisti aj preto, lebo im nestaviame za naše peniaze rodinné domy, ale iba bytovky. A rasisti sme tiež aj preto, lebo im ponúkame iba podradnú prácu a žiadne vrcholové pozície. Presne takéto sú tvrdenia asociálnych živlov, ktoré predávajú svoje deti na sex. Organizácie typu Ľudia proti rasizmu ich v tom podporujú až napokon tomu uverili oni, európske inštitúcie, ktoré sa na nás chodia pozerať ako do ZOO a karhajú nás ako malé deti. Poslednú návštevu ZOO parku Slovensko vykonali páni europoslanci Hannes Swoboda a Jan Marinus Wiersma, ktorí hneď po svojom návrate do Bruselu kritizovali stav práv národnostných menšín na Slovensku.

Ja len prajem týmto pánom nech sa im nasťahujú takéto bandy vedľa ich luxusných domov, nech každému z nich cez leto zadymujú domy svojimi táborákmi, nech im vyspevujú pod oknami až do rána, nech im cez plot hádžu do záhrad zdochnuté mačky, nech im obťažujú manželky a robia im návrhy, nech im občas vybijú okno, len tak z nudy, nech im ukradnú psov, ktorých ľúbia a potom ich zjedia, nech im exkrementami okrášlia vchodové dvere. Až potom možno títo páni pochopia, že niečo hnilé je v tom štáte dánskom. Až potom pochopia, títo salónni politici, že kritizovať problém, vzdialený dvetisíc kilometrov je ľahké, no žiť s ním dennodenne je NEMOŽNÉ!

Pavol Privalinec
kali520
Darca
Darca

Prečo tie chúďatká utláčané škola nedováža na taxíkoch do školy? Prečo nekúpi škola osobný automobil pre každú cigánsku rodinu? Je to jasná diskriminácia!
Alebo nech rovno ucitelia chodia k nim domov :lol:
Napísať odpoveď