Nastavenie IP
Nastavenie IP
Zdravím. Potreboval by som rozbehať net na mojom laptope. Doma máme internet cez kábel, ktorý funguje len na počítači, na ktorom mu priradili "technici" ip-čku a pravdepodobne aj mac-adresu. Viem to rozbehať aj keď to zapojím na notebooku? Aké nastavenia musím zmeniť, opísať? Ďakujem veľmi pekne.
-
nitrox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Pochybujem, že by obmedzovali prístup aj cez MAC adresu, pravdepodobnejšie bude, že si len na tvojom notebooku budeš musieť nastaviť IP-čku a bránu, takú ako máš na stolovom počítači a malo by to ísť.
Aký máš net, a ako sa na neho pripájaš? Mám na mysli, či máš externý model, alebo router, ktorý má aj switch?
Aký máš net, a ako sa na neho pripájaš? Mám na mysli, či máš externý model, alebo router, ktorý má aj switch?
Re: Nastavenie IP
Ja mam doma tiez pripojenie obmedzene na MAC adresu.Takze,ak to je aj tvoj pripad-musis si ju zmenit.dado17 napísal:Zdravím. Potreboval by som rozbehať net na mojom laptope. Doma máme internet cez kábel, ktorý funguje len na počítači, na ktorom mu priradili "technici" ip-čku a pravdepodobne aj mac-adresu. Viem to rozbehať aj keď to zapojím na notebooku? Aké nastavenia musím zmeniť, opísať? Ďakujem veľmi pekne.
Takze ja som sa preklikal-tento pocitac/vlastnosti/hardver/spravca zariadeni/sietova karta/spresnenie/locally administered adress-tuto zaskrtni"hodnota"a do okienka napis MAC adresu.
Svoju MAC zistis napr.ak napises do prikazoveho riadku- ipconfig/all