Francúzsko chce "odpájať" internetových pirátov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Francúzsko chce "odpájať" internetových pirátov

Príspevok od používateľa Cesar »

Francúzom, ktorí budú nelegálne „sťahovať“ z hudbu či filmy, bude čoskoro hroziť odpojenie z internetu.

Na základe dohody medzi predstaviteľmi relevantných sektorov, podporenej francúzskou vládou, bude môcť byť užívateľom internetu, ktorí nelegálne sťahujú hudbu či filmy, úplne zrušené pripojenie. O návrhu dnes informoval denník Financial Times.

Plán funguje podľa pravidla „tri krát a dosť“. Poskytovatelia internetových pripojení budú monitorovať svojich zákazníkov a v prípade, že sa ukážu veľké prenosy dát, budú zisťovať, či nejde o ilegálne zdieľanie súborov. Práve to sa totiž používa na nelegálne šírenie hudby a filmov. Najhorší „previnilci“ budú upozornení, užívateľovi, ktorý bude ignorovať dve varovania môže špeciálna štátna inštitúcia úplne zrušiť pripojenie na internet.

Plán vychádza zo správy pripravenej pod vedením zástupcu spoločnosti Fnac, veľkého francúzskeho predajcu filmov, hudby, počítačových hier a pod. Podpísať by ju mal hudobný a filmový priemysel, poskytovatelia internetu a vláda.

Ozývajú sa aj protestné hlasy zo strany spotrebiteľských organizácií i niektorých politikov. Financial Times cituje Alaina Suguenota zo Sarkozyho vlastnej strany UMP, podľa ktorého nie je správne, že zákon dá súdnu právomoc (rozhodnúť o odpojení) inštitúcii, ktorá bude zároveň rozhodnutie presadzovať.

Prezident Sarkozy však vystúpil niekoľko krát tvrdo proti internetovému pirátstvu ako poškodzovaniu francúzskej kultúry. Téma zaznela už počas volebnej kampane. Francúzsky parlament by mal o potrebných legislatívnych úpravách hlasovať na jar 2008.
Zdroj: euractiv.sk

http://www.euractiv.sk/informacna-spolo ... ch-piratov
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Aj tka je to absolutna somarina.Ked si predstavim tuto situaciu na slovensku.Dnes platim za net 300 a pohoda.Keby mi zrusili internet kupim susedovi wifi router a dam mu to kilo za mesiac a mam internet zas.Absolutne nerealne.Internet bude vzdy a vsade.
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

to by ma zaujimalo ako to chcu vsetko filtrovať a hlavne pri P2P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

sinaj napísal:to by ma zaujimalo ako to chcu vsetko filtrovať a hlavne pri P2P
Netreba filtrovat, staci kontrolovat trackery, pripadne v siet DC spravit checkbotov a je to. U nas na skolskej sieti to tak funguje celkom uspesne :)
Inak s tymto opatrenim velmi nesuhlasim, malo by sa zaviest, az ked sa znizia ceny originalnych nosicov a skrati sa cas medzi uvedenim filmu v kinach a na dvd.
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

GothaR napísal:Netreba filtrovat, staci kontrolovat trackery, pripadne v siet DC spravit checkbotov a je to. U nas na skolskej sieti to tak funguje celkom uspesne :)
Inak s tymto opatrenim velmi nesuhlasim, malo by sa zaviest, az ked sa znizia ceny originalnych nosicov a skrati sa cas medzi uvedenim filmu v kinach a na dvd.
mnoo sak vporiadku ale ja som myslel taky velky pocet zakaznikov ako chcu kontrolovat a zakazovat sak to by potom nema net nikdo
Frikso
Darca
Darca

Re: Francúzsko chce "odpájať" internetových piráto

Príspevok od používateľa Frikso »

..

Ozývajú sa aj protestné hlasy zo strany spotrebiteľských organizácií i niektorých politikov. Financial Times cituje Alaina Suguenota zo Sarkozyho vlastnej strany UMP, podľa ktorého nie je správne, že zákon dá súdnu právomoc (rozhodnúť o odpojení) inštitúcii, ktorá bude zároveň rozhodnutie presadzovať.
..
Toto je nonsens. Takto vznikne jedna nadržaná inštitúcia, ktorá bude horlivo odpájať a nebude ich mať kto kontrolovať.
-A vôbec celková myšlienka odpojenia od internetu je svojou formou diskriminačná. Keď ti nájdu na CDčku napálený warez, nezakážu ti používať CDčka, ale ťa odsúdia podľa platnej legislatívy alebo ti budu práškovy cukor fúkať. :roll:
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no som velmi zvedavy ako to urobia, pretoze napriklad na slovensku ma drviva vecsina ludi pripojenych do internetu neverejnu ip - to mozu mat co chcu, stale ma vidia na internete pod ipckou routra mojho ISP - kde je zapojenych n ludi

a k tym cenam - jedno dvd co si zhanam poroznych internetovych obchodoch (originalne) stoji v jednom 20 dolarov a v druhom 44 a v tretom 25 (bez akejkolvek akcie) - vidno ze cena je zavisla len od chtivosti predajcu
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ale (náhodou?) hovorí len o francúzskej kultúre nie všeobcne. Takých, čo nezmyselne sťahujú všetko čo sa len dá by mali obmedzovať do istej miery. Je aj taký čo stiahne niekoľko terrabyteov za rok, to už veľmi normálne nie je.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Dalsia reakcia nenazranych telekomunikacnych firiem a "inych" organizacii nad kontrolou internetu :x .
Cesar napísal:Takých, čo nezmyselne sťahujú všetko čo sa len dá by mali obmedzovať do istej miery. Je aj taký čo stiahne niekoľko terrabyteov za rok, to už veľmi normálne nie je.
A preco nie ked mas flat program za ktory si platis mas pravo tuto sluzbu vyuzivat ako chces. Teda provider ak to pri zmluve neuviedol by toho kolko stiahnem mal hovn* co hovorit.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

presne, ja si tiez platim neobmedzeny program, priamo na stranke napisane ze bez obmedzeni a bez agregacie - tak preco by som si nestahoval 24 hodin denne 7 dni v tyzdni naplno? (samozrejme to nerobim, ale tesi ma pocit ze mozem)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Kosh napísal:presne, ja si tiez platim neobmedzeny program, priamo na stranke napisane ze bez obmedzeni a bez agregacie - tak preco by som si nestahoval 24 hodin denne 7 dni v tyzdni naplno? (samozrejme to nerobim, ale tesi ma pocit ze mozem)
Stahovat mozes kolko chces, ale nemozes to poskytovat dalsim ludom na stiahnutie. V tom je cely problem. A tie reci o neverejnej ip su blbosti. Ak sa do toho programu zapoji provider, tak ten presne vie kto stoji za poslanymi paketmi.
//CD a DVD si tiez mozes napalovat do aleluja, ale v momente ked to zacnes predavat, tak po tebe moze ist policia
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

ehm, vidim ze mas medzery v zakone - ak sa jedna o software (os, hry, programy...) tak nemozem stahovat kolko chcem, iba ak freeware alebo open source, stahovat kolko chcem si mozem filmy/hudbu/serialy - a poskytovat nemozem nic nikomu, iba ak ten freeware alebo open source
Gothar
Moderátor
Moderátor

Kosh napísal:ehm, vidim ze mas medzery v zakone - ak sa jedna o software (os, hry, programy...) tak nemozem stahovat kolko chcem, iba ak freeware alebo open source, stahovat kolko chcem si mozem filmy/hudbu/serialy - a poskytovat nemozem nic nikomu, iba ak ten freeware alebo open source
Dobre, na to som pozabudol, ale kolko ludi taha nonstop softver? Ked uz neico taham dlho, tak je to nejaky serial, vtedy sa flat pripojenie hodi :)
bart1234
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bart1234 »

Ked taketo bude na slovensku tak budu musiet odpojovat kazdeho 2 zakaznika z internetu.... :lol:
Napísať odpoveď