LCD alebo Plazma

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

myslim, ze 82cm LCD za 30 tisic dnes staci skoro na vsetky ucely...
za par rokov bude technika uplne inde.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Mna by zaujimalo, akym sposobom ste dosli k takymto ultimatnym zaverom, ze na plazme uz neni co vyvijat...
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

izmo napísal:neviem co ti vylepsia na LCD co mas uz kupene doma.jasne,ze stale bude nieco nove ,ale on chcel poradit a asi to chcel kupit teraz.
nemyslel som to v sucasnosti
pete900
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pete900 »

prosim o pomoc tyka sa to plazmy
co je lepsie 29 miliard farieb ( panasonic )alebo 65 536 odstínů šedi z 16-bitové palety barev ( samsung )?????? :? :?:
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

No v dnesnej dobe malo najdes aj Plazmove telky pod 100cm. Samozrejme za cenu ktoru das za plazmu uz kupis aj LCD ktore sa mu dokaze vyrovnat.
Toto je diskutabilna tema ked ze i tie "lacnejsie" plazmy ujdu kedz to LCD ktore spadaju do tej "nizsej" cenovej kategorie nie su niektore take dobre.
Mozete si to hlavne vsimnut na tych LCDcka v NAYku.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

pete900 napísal:prosim o pomoc tyka sa to plazmy
co je lepsie 29 miliard farieb ( panasonic )alebo 65 536 odstínů šedi z 16-bitové palety barev ( samsung )?????? :? :?:
ktory SPVA panel od samsungu ma 16bit farby?:) rozmyslaj.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

mensi prehlad trhu co som si robil...
zakladne pouzitelne LCD 82cm - 23tisic
slusne 82cm - 27tisic
zakladne 102 - 32tisic
slusne 102-107 cm podla znacky cca 40tisic
FullHD 102 cm - 60tisic
Spicka - Full HD 137cm LED podsvietenie - 140tisic, to iste len namiesto led ambilight a aurora technology od phillipsu.
vyssie - 100hz full hd led - 250tisic.

krasne nam to islo dole, staci kupit telku za 60tisic, ktora do beznej domacnosti vydrzi 4-5 rokov - kym pride masivne oled a ine moderne technologie.

pred 2rokmi boli za 60 dost biedne 82cm.
Sippo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sippo »

ja som včera kupoval televízor... nakoniec som sa rozhodol pre plazmu konkrétne túto: Samsung PS-42Q96HD, a to som si deň predtým kúpil skoro LCD Sony Bravia za 45k
ale od začiatku:
- písal som kedysi do samsungu, či mi môžu nejako vysvetliť rozdiel medzi plazmov a lcd. poslali mi tri strany textu, po ktorých prečítaní my z toho vyšlo že rozdiel je maximálne vo váhe, pozorovacom uhle, konkrétne asi 1stupeň a v kazivosti (lcd - vypalovanie pixelov, plazma problém so stálim obrazom... ale to všeto tu už bolo písané)

bol som aj vo viacerých predajniach, kde mi samozrejme každý predajca chcel predať ten "jeho" výrobok, čiže k nejakým faktom som sa dopracoval len zťažka. najprv ma však ako som písal ohúrila LCD od Sony. Bolo to konkrétne v Nay-ke keď mi típek pustil vedľa seba LCD a Plazmu. LCD mala krásne farby... No potom som sa dozvedel že to je bullshit. Plazma má jednoznačne najlepší contrast. Po rozhovore s bráchom ktorý takéto veci už dlhé roky sleduje som dospel k záveru, že výber je jasný. Plazma.

ďalšia vec čo ma presvedčila je to, že lcd televízory, ako možno viete sú robené tak, že obraz má určitú odozvu, bežné LCD majú 8ms, čo znamená, že ak chcete kukať niečo rýchle ako športy (výkop vo futbale, rýchle hokejové akcie etc.) tak vám bude jednoducho rozmazávať obraz. ďalší bod pre plazmu

- samozrejme že na oba televízory treba mať digitálny signál...inak si nevychutnáte nič...potom spoznáte silu plazmy...

- ďalšia vec, brácho už je niekoľko rokov v Sydney a hovoril, že tam už tieto naše HD-ready nerobia, u nich sú už len Full-HD telky ktoré majú úplne iné(väčšie) rozlíšenia ako máme tu u nás a že iné vysielanie ako digitálne tam neexistuje.

Takže z mojej strany zhrnuté a podčiarknuté PLAZMA. Samozrejme nekupovať za 5 korún, radšej drahšiu a na splátky nech už má filtre, tunery, vyhladzovania, ochrany obrazu a všetko čo má mať.
Whisper_
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Whisper_ »

Zdravim, neviete niekto prosim nejake stranky kde porovnavaju rozne typy plaziem ? Pripadne nejaku stranku s recenziami ?
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

Sippo: Ked si spomenul vsetky tie pozitiva plazmy... zabudol si na jedno jej stale podstatne negativum ... a tym je vypalovanie kontur, resp. pamatovy efekt pri statickom obraze. Tento neduh, aj ked sa ho snazia vyrobcovia co najviac eliminovat, je stale aktualny. Pri beznom dynamickom obraze, kedy je pokryta cela plocha obrazovky, je vsetko ok... problem nastava pri statickom obraze... ok, hlavny protiargument... "chcem to na pozeranie TV nie zapajat PC"... jasne ziadny problem, az do tej doby, ked si nechces pozriet napr. dvd v kinoformate (cize inom pomere ako 16:9) bez deformacie... vtedy sa vam zobrazia cierne pruhy hore a dole... a ich kontury sa postupne vypaluju... a to vacsinu ludi vobec nenapadne. Nastastie, ked sa do toho pusti potom opat nejaky dynamicky obraz, tak sa to postupne vrati do normalu (po par hodinach)... ale aj tak to vie pekne nasrat. Tak isto loga stanic sa zvykny vypalit... resp. ich kontury, aj ked plazmy maju uz obvody na "plavajuce loga", tak je to este stale bezne.
Je pravda ze na ten shit co nam pustaju do vysielania je z obrazoveho hladiska lepsie pouzit plazmu (aj ked to tiez zalezi aj od svetelnych podmienok)... avsak je dobre upozornit aj na jej nevyhody. Ja mam nastatie bezstarostny vyber (LCD vs. plazma)... do nabytku sa nam nezmensti viac ako 32" uhlopriecka... :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

viete odporucit nejaky z nay, lcd alebo plazmu - neviem - 94 cm uhlopriecku

mam v inom obchode vyhliadnuty Panasonic TH-37PX70E, aky je? resp. da sa zohnat neco lepsie v cene do 35k vo velkosti hore uvedenej?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

plasma sa casom nie ze kazy ale po cca 5 rokoch by si rozonal tu istu plazmu od plazmy novej lcd je technologia ktora je momentalne asi vhodnejsia a plasma viac hreje a je pri nej v lete celkom slusne teplucko ale zas na druhu stranu vravi sa ze nova ma krajsi obraz ako lcd takze je to dost velka dilema :roll:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

osobne uz dovod pre plazmu nevidim, za rok dva pojdu dole LCD s LED podsvietenim, teda farby spickove.
xaxaxa
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa xaxaxa »

Tomasko napísal:viete odporucit nejaky z nay, lcd alebo plazmu - neviem - 94 cm uhlopriecku
mam v inom obchode vyhliadnuty Panasonic TH-37PX70E, aky je? resp. da sa zohnat neco lepsie v cene do 35k vo velkosti hore uvedenej?
za cca 36 sa da kupit 100cm LCD Samsung **RD86BD, ktory dostal ceny naj LCD tv roka 2007/08 vo svojej kategorii. Povodne som mal nan zalusk, vyzera slusne.
Kazdopadne musis vediet CO na tom novom TV budes pozerat. Pokial nekvalitny SD signal z anteny/kablovky tak si nechj radsej stary CRT. Na LCD/plazmu potrebujes kvalitnejsi signal (idealne HD ale ten je pre vacsinu z nas hudba buducnosti) teda aspon digital satelit. Preto sa vseobecne odporuca na menej kvalitny signal (rozumej non HD) plazma, pretoze rozlisenia plaziem sa pohybuju vacsinou na urovni 1024x* cize blizsie k rozliseniu na ktore sme zvyknuti, zatial so minimom LCD je cca 1300x700.
Pokial neplanujes pozerat full HD zdroj tak neuvazuj nad Full HD TV, je to zbytocnost, duplom pri rozmeroch pod 50". Povedzme si na rovinu - full HD signal pri svojej datovej narocnosti tak skoro, dokonca by som povedal ze tazko, niekedy pojde vzduchom (DVB T, DVD S). Cize pokial si nekupis Blue ray prehravac tak to nevyuzijes.
Mne osobne na LCD vadi len cierna farba, ktora sa s CRT neda porovnat, inac je to super. Myslimze aj DVD (dokonca ja kvalitny DIVX) je celkom zazitok pozerat, samozrejme pri kvalitnom DVD prehravaci (s upscalingom) a spravnom zapojeni.
xaxaxa
Light Star
Light Star

Kazdopadne tvrdit ze LCD/plazma ma buducnost je hlupost ... coskoro by mali prist OLED, SED, laser TV a tie by mali mat neporovnatelne lepsie vlastnosti ako plazmy a LCD dokopy.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

vies, my sme realisti. cakat na svaty gral v podobe toho, co si vymenoval je hlupost.
kupim teraz a za 5-6 rokov ked budu ok tieto nove technologie, kupim to. neriesim cakanie.
xaxaxa
Light Star
Light Star

enter00 napísal:vies, my sme realisti. cakat na svaty gral v podobe toho, co si vymenoval je hlupost.
kupim teraz a za 5-6 rokov ked budu ok tieto nove technologie, kupim to. neriesim cakanie.
ak si reagoval na mna, tak s tebou suhalsim: cakat kym nieco pride do predaja, potom kym sa to bude predavat za rozumnu cenu, a ked to bude za dobru cenu potom uz bude prichadzat zase nieco nove a tak dookola. Ked sa da a je zaujem treba kupovat hned a hotovo.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Necital som to dokopy ale kolki z vas vedia na akom principe sa tvori obraz na plazme a akym na LCD?A aku spotrebu ma ktora obrazovka.Momentalne sa o tom ucime v skole takze mam trocha prehlad a viem s prehladom povedat ze si kupim radsej LCD.

1, Je v mnohych obchodoch lacnejsie od plazmy
2, Nekupujem si radiator ale telku.Plazma pece ako svina
3, Spominane kontury
4, Vysoka energeticka narocnost plazmy je velmi odradzujuca

Ked si prachac kup si plazmu.. nezere to tak malo elektriky ako si myslis a v lete skapes teplom
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Dieg0 napísal:Necital som to dokopy ale kolki z vas vedia na akom principe sa tvori obraz na plazme a akym na LCD?A aku spotrebu ma ktora obrazovka.Momentalne sa o tom ucime v skole takze mam trocha prehlad a viem s prehladom povedat ze si kupim radsej LCD.

1, Je v mnohych obchodoch lacnejsie od plazmy
2, Nekupujem si radiator ale telku.Plazma pece ako svina
3, Spominane kontury
4, Vysoka energeticka narocnost plazmy je velmi odradzujuca

Ked si prachac kup si plazmu.. nezere to tak malo elektriky ako si myslis a v lete skapes teplom
nestudujem to momentalne no co si napisal tu bolo vela krat spomenute :roll: inak nic v zlom nemylis sa
Napísať odpoveď