cauko, mam taky problem s notebookom, ze ak mam spusteny firefox, alebo vmware a vytazuju dlhsiu dobu cpu na 100% tak sa spusti hlasno ventilator a potom aj ked sa zataz znizi na takmer nulu... tak ventilator stale "frci na plne obratky". Nestretli ste sa s takym problemom?
mam notebook dell latitude D800
problem s notebookom
Re: problem s notebookom
hmmm mozno mas zaspineny ventilator je moznost ze je tam prach a preto to tak huci ... mne sa to stacilo prestil som a uz bolo vpohodeHippiek napísal:cauko, mam taky problem s notebookom, ze ak mam spusteny firefox, alebo vmware a vytazuju dlhsiu dobu cpu na 100% tak sa spusti hlasno ventilator a potom aj ked sa zataz znizi na takmer nulu... tak ventilator stale "frci na plne obratky". Nestretli ste sa s takym problemom?
mam notebook dell latitude D800
to ze sa pri 100% zatazi rozbehne na max je normalne, otazne je ze po akej dlhej dobe co zatazenie klesne na nejaku rozumnu minimalnu hodnotu este huci, nemozes cakat ze v tom momente ako klesne zatazenie cpu tak sa znizia aj otacky, pretoze vnutro je rozohriate a treba ho chladit aj nadalej, toto bude mat dalej aj suvislost s tym ci ventilator nabera vzduch cerstvy vzduch priamo, alebo relativne zlozitou cestou cez nejake drobne nasavacie otvory.Hippiek napísal:no tak som zistil ze to nemusi byt chyba vo FF ale ked hocijaky proces vytazi CPU dlhsie na 100% tak sa ventilator rozbehne ako sibnuty :S
ja by som skusil na tvojom mieste mat nastaveny profil max setrenia aj vtedy ked neminas bateriu, NB je vtedy pekne tichucky a sam reguluje
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hmm ale ten hluk je hardwerova vada lebo FF sam osebe neovplyvnuje chladenie (inak dost divne ze pri FF ti ide procak v takych obratkach). Ty proste zatazis procak on sa musi chladit a ventilator sa rozbehne a moze byt ze ti odchadza v nom lozisko preto huci. Proste mas tam kmitanie koli zlemu lozisku pri vysokych otackach sa vyosi a to potom hucia moze to pretrvavat az do stavu ked sa ventilator nezastavi a nevrati na svoje miesto, tento problem maju vacinou starsie dlhopouzivane notebooky kde uz ventilator dosluhuje. Teda ak to je takyto styl hluku.
dade cca pol roka dozadu bolo ako cistit chladenie na notebooku, neviem to najst ale postup bol lahky. 1 vytiahni baterku z notebooku 2 zober vysavac a vysaj prach z miesta kde sa vzduch nasava a taktiez z miesta kde sa vyfukava. Akurat som si neni isty ci to mozes pustit na plne gule a osobne sa mi nepacilo to ze ked rostocis elektromotorcek manualne tak vlastne produkuje el. napatie, ale ten navod bol na dakej normal stranke tusim aj mobil.sk
dade cca pol roka dozadu bolo ako cistit chladenie na notebooku, neviem to najst ale postup bol lahky. 1 vytiahni baterku z notebooku 2 zober vysavac a vysaj prach z miesta kde sa vzduch nasava a taktiez z miesta kde sa vyfukava. Akurat som si neni isty ci to mozes pustit na plne gule a osobne sa mi nepacilo to ze ked rostocis elektromotorcek manualne tak vlastne produkuje el. napatie, ale ten navod bol na dakej normal stranke tusim aj mobil.sk
-
Hippiek
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
hej to su mi jasne tieto veci, len mne je cudne to ze proste ani po 20 minutach sa potom nestisi chladic, a ked dam ruku dozaku kde vyfukuje vzduch tak je citelne chladny.. skusim ist zjtra za spravcom it techniky vo fime nech mi s tym cosi spravia... bo casto zatazuje cpu a je to dost neprijemne ked to huci...