SURNE prosim help - je ohrozena sestrina diplomovka :o(

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rockynko
Novice
Novice

SURNE prosim help - je ohrozena sestrina diplomovka :o(

Príspevok od používateľa rockynko »

Ahojte...

Mam dost velky problem, verim vsak, ze riesenie je mozne...

Na notebooku (mame este aj stolovy pc) som mal nejakym virom asi napadnuty "explorer.exe", tak mi ho antivirak zmazal... Takze zapne sa notebook, ale ani ikonka, ani start lista, proste nic... Dostanem sa akurat cez "alt+ctrl+del" k prikazom, tak mozem spustat nove ulohy, no nie vsetko sa zapne. Pozor - subor EXPLORER, nie IEXPLORER ako si niektori mysleli :) Nemam na mysli internetovy prehliadac, ale "tu vec" co asi riadi cely system :)

Da sa nejako ten subor skopcit z ineho PC napr.? Skusal som, no ze je to chranene proti zapisu...

Velmi nerad by som sa vrhol na reinstall, lebo mam v notebooku programy a vyladenie, k comu by som sa tak skoro nedostal urcite :(
A okrem toho mam skuskove a segra dokoncieva diplomovku, a striedat na jednom PC je dost blbe :(

Dakujem vsetkym za pomoc!!!

Ako odmenu, aspon malu, mozem ponuknut stiahnutie lubovolnych veci z megauploadu a nasledne upnutie na nejaky free server.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

vybrad HDD napojit ho ako sekundarny na iny book postahovat si z neho veci a nasledne format.
ak ho nebude chciet otvorit tak soft. Get Data Back ci ako sa to vola.
Ak tam mas velmi dolezite udaje tak odovzdaj PC nejakemu servisnemu mechanikovi, v PC predajni kde robia servis zaplatis myslim ze u nas to takto funguje....
impact
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa impact »

Samozrejme nahrať si ho môžeš z iného PC :)

Siahol by som po príkazovom riadku a usb klúči.

Na USB klúč si nahraj inštalačku AdAware a kópiu explorer.exe. Inštalačku spusti a daj prehliadnuť PC. Zmaž infiltrácie.

Tiež si tam nahraj rozbalený shell bbcLean a TotalCommander.
Návod pre bbLean nájdeš [tu]. Pomocou neho môžeš pracovať v systéme.

Cez správcu úloh spustíš bbclean a cezeň napríklad Total Commander.

Nahrať si nový explorer.exe môžes pomocou utility Unlocker. Pomocou nej si explorer.exe na disku odomknes a môžeš cez Total Commander nahrať nový.

Prípadne skús Ubuntu a cezeň si môžeš nahrať nový explorer.exe bez problémov.

Ja nemám explorer už tri roky a všetko mi pod Windowsom ide ;)
Nielenže ušetrím 20MB RAM, ale ešte mi ide aj všetko rýchlejšie.

Pozn.: bbcLean je upravený bbLean
Napísať odpoveď