Nedostatocne prava pre prenos suborov
Nedostatocne prava pre prenos suborov
ahojte,mam doma urobene taku mini siet medzi 2 PC len na prenos suborov...ak sa idem pripojit z desktopu na notas tak mi ide vsetko aj prenos ak z notasu sa idem pripojit na desktop tak mi napise ze nemam dostatocne prava...kde je chyba?skusal som aj FW atd. a nic
To preto, ze musis byt prihlaseny pod rovnakym uzivatelom na oboch PC aby to fungovalo normalne. Na desktope si sprav zdielanu zlozku (Vlastnosti, Zdielanie...zadaj meno zlozky). Na notase si daj pridat "Nove miesto v sieti", zadaj IP PC a za nim nazov zlozky v sieti(napr. posta).
//edit: som dost vedla. Pomylil som si to so zdielanim suborov. My bad. V tomto pripade by som siahol radsej po UltraVNC.
Kód: Vybrať všetko
Priklad:
\\192.168.0.1\Posta-
MarkAurel
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
mam ten isty problem, aj som si skontroloval kabel, je kryzeny a nic sa nedary
Štandardné zapojenie vodičov EIA/TIA 568A - pri pohľade na konektor zdola - zo strany kontaktov, čítané zľava doprava je:
bielo-zelená
zelená
bielo-oranžová
modrá
bielo-modrá
oranžová
bielo-hnedá
hnedá
Štandardné zapojenie vodičov EIA/TIA 568B - pri pohľade na konektor zdola - zo strany kontaktov, čítané zľava doprava je:
bielo-oranžová
oranžová
bielo-zelená
modrá
bielo-modrá
zelená
bielo-hnedá
hnedá
Ak na jednom konci kábla použijeme ukončenie 568A a na druhom 568B, vznikne tzv. cross link kábel. Tento sa používa na prepojenie dvoch počítačov v sieťach Ethernet bez smerovača
Štandardné zapojenie vodičov EIA/TIA 568A - pri pohľade na konektor zdola - zo strany kontaktov, čítané zľava doprava je:
bielo-zelená
zelená
bielo-oranžová
modrá
bielo-modrá
oranžová
bielo-hnedá
hnedá
Štandardné zapojenie vodičov EIA/TIA 568B - pri pohľade na konektor zdola - zo strany kontaktov, čítané zľava doprava je:
bielo-oranžová
oranžová
bielo-zelená
modrá
bielo-modrá
zelená
bielo-hnedá
hnedá
Ak na jednom konci kábla použijeme ukončenie 568A a na druhom 568B, vznikne tzv. cross link kábel. Tento sa používa na prepojenie dvoch počítačov v sieťach Ethernet bez smerovača
-
MarkAurel
Medium Star
asi mas pravdu na oboch som dal OFF firewall, ale na PC som si vsimol ze ked sa pozriem do Centrum Zabezpecenia, brana firewall mi tam svieti a zobrazuje sa ako zapnuta, ale vo firewalli mam zaskrtnute vypnuta, tak neviem ci dat nanovo XPcko, pretoze aj ked to menim hore dole stale svieti v centre ze je zapnuta.
-
MarkAurel
Medium Star
mozte este poradit co moze blokovat zdielanie internetu do notasa?
V pc je PCI wifina na prijem netu, integrovanou sietovkou je prepojeny PC s notasom, siet je funkcna. V pc je vo vlastnostiach PCI wifi karty zaskrtnute umoznenie ostatnym pouzivatelom pripojit sa na internet pomocou tochto pocitaca, ale net nejde. Netreba este dopisat napr: DNS?? alebo nieco povolit?
Ethernet v PC ma
IP: 192.168.0.1
Mask: 255.255.255.0
notas ma
IP: 192.168.0.2
a mam pridat este branu,ip sietovky v PC? cize to bude takto
Gateway: 192.168.0.1
V pc je PCI wifina na prijem netu, integrovanou sietovkou je prepojeny PC s notasom, siet je funkcna. V pc je vo vlastnostiach PCI wifi karty zaskrtnute umoznenie ostatnym pouzivatelom pripojit sa na internet pomocou tochto pocitaca, ale net nejde. Netreba este dopisat napr: DNS?? alebo nieco povolit?
Ethernet v PC ma
IP: 192.168.0.1
notas ma
a mam pridat este branu,ip sietovky v PC? cize to bude takto
Gateway: 192.168.0.1