Retne napísal:Vo Francuzsku to teraz zaviedli, cize
Len som zvedavá, či by sa raz takéto niečo podarilo zaviesť na SR
/Inak nefajčím a nebudem sa tu tváriť strašne tolerantne, že mi to nevadí a akceptujem. Vadí mi to, je to hnus
//Veď práve, bude to vyzerať niečo ako Zákaz fajčenia na zastávke
takych klubov uz bolo... najdlhsie vydrzal asi tri tyzdne- jednoducho tam chodilo par zarytych "fajcenie je hnus,...." ostatni si rozmysleli ci bude radsej v dobrom vzduchu alebo s kamaratmi...
v striktom zakaze jednoducho idealne riesenie urcite nie je....
v Irsku je sice fajcenie v baroch a vo verejnych budovach zakazane,ale zase ked ta vidi gardy s cigaretou v ruke na ulici tak sa ti este pozdravi...
Ale nevyhodou su tam ceny: za krabicku "mainstremovych" 7jurkov, a od pozajtra maju zdraziet... takze vacsina imigranov navsevuje litovske obchody kde sa daku kupit za polovicu,alebo este menej, ale tie su zase "kentusne": plno svinstva a podbne v tom je...
asi s tym fakt prestanem...
ja nefajcim, skusal som to ked som bol mladsi ale rychlo som prestal
musim ale reagovat na prispeevok ktory napisal mi-chau, hovoris o tolerantnosti voci nim, oni fajcia a ako si napisal vyvaluju za to ICH prachy a ONI si za to nicia zdravie a teraz ja mam trpiet to ze niekto chce hulit? si pocul uz o pasivnom fajceni? ze sa na to zomiera a ja mam teraz byt tolerantny... ved nech si fajci, mozno ma to raz zabije, pohodka... nedava mi to zmysel, malo by sa to zakazat ako aj neviem kde a bol by pokoj, fajciari nech si kazia zdravie ked chcu, ale ostatnym to robit nemusia
sused co byva v bytovke pod nami fajci a fajci vela, ked otvori dvere na byte tak je cely vchod doslova zasmradeny, ked je zima tak sa neunuva ist na balkon a tak ide na chodbu, samozrejme to ide nam do bytu, pokusali sme sa mu jemne naznacit ci nemoze ist vonku a bol taky tolerantny ze nesiel... cize sa to netyka len barov cize k niekam inam asi nemozem ist, ake mas na toto riesenie?
no vo francuzku uz tusim zakazali fajcit vsade a tak ako tu niekto spominal tak si tam ludia zalozili nejake kluby na ktore sa ten zakon nevztahuje a moze sa tam fajcit...
tomek00 napísal:musim ale reagovat na prispeevok ktory napisal mi-chau, hovoris o tolerantnosti voci nim, oni fajcia a ako si napisal vyvaluju za to ICH prachy a ONI si za to nicia zdravie a teraz ja mam trpiet to ze niekto chce hulit? si pocul uz o pasivnom fajceni? ze sa na to zomiera a ja mam teraz byt tolerantny...
Pasivne fajcenie nie je Cyklon B neboj neskoli ta to do minuty. Nehovorim ze je to zdrave ale aby to bolo nebezpecne musel by to byt viac nez len smrad v byte. A ako som uz spominal ked ti to vadi bez do nefajciarskeho baru.
//Vsetkym vadi nebezpecenstvo smrti z pasivneho fajcenia, pritom cholesterolove riziko z mastnych jedal, zla zivotosprava a podobne veci su nebezpecnejsie ale to vam nevadi.
//darcovi karmy : viem co je pasivne fajcenie, fajcil som aktivne 5 rokov a stale zijem s fajciarmi, je velky rozdiel medzi cigaretovym smradom a dymom
1, Nefajciarske bary nenajdes v kazdom slovenskom "meste", ale myslim si, ze tento trend sa coskoro presadi masivnejsie aj tu.
2, Smrad z cigariet v byte je proste neprijemny, to pripustam. Nejde o to ci sa bojim, ze na to zomriem. Ide o to, ze mi z toho smrdia veci v skriniach, zaclony, vsetko. Je to proste fest neprijemne a obtazuje to zivot. Osobne som s fajcenim po par rokoch konecne nedavno skoncoval. Ale ani v dobe ked som fajcil som nebol nadseny, ked mi z toho smrdeli handry. Takze dotycneho stazovatela celkom chapem a musim mu dat za pravdu.
mi-chau napísal:
//Vsetkym vadi nebezpecenstvo smrti z pasivneho fajcenia, pritom cholesterolove riziko z mastnych jedal, zla zivotosprava a podobne veci su nebezpecnejsie ale to vam nevadi.
//darcovi karmy : viem co je pasivne fajcenie, fajcil som aktivne 5 rokov a stale zijem s fajciarmi, je velky rozdiel medzi cigaretovym smradom a dymom
//no to nie je pravda ze by to nikomu nevadilo, ale je to tema o fajceni tak sa bavime o tom a vadi urcite aj cholesterol, aj ozonova vrstva a vsetko lebo sa o tom vsade hovori a ze to zasiahne generaciu po nas cize by to bolo bezohladne, ale ked sa pozirme na problem fajcenia a ostatnych tak mi chodi do bytu viac smrad ako poskodena ozonova vrstva...
Ci chces ci nie aj buduce generacie budu fajcit, neda sa tomu zabranit. Aj keby to zilegalizovali tak by sa fajcilo, ide o to ze strana fajciarov aj strana nefajciarov musi byt trochu tolerantna. Berme trochu ohlad na fajciarov a fajciari nech beru ohlad na nas.
mi-chau napísal:Ci chces ci nie aj buduce generacie budu fajcit, neda sa tomu zabranit.
Ale da sa to VELMI vyrazne obmedzit, a na tom sa aktivne pracuje takmer v kazdom (aspon trosku vyspelom) state. Som presvedceny, ze napr. moje deti uz budu mat k tomuto ovela mensie skolny, ako sme mali my. Samozrejme - ta zvedavost tu vzdy bude, tomu sa zabranit neda. Ale mladych formuje spolocnost. A pokial v sa v spolocnosti udomacni nazor "nefajcit je modrene", musi to mat nejaky efekt. Ale imho ano, je to o tolerancii.
Po troch rokoch som sa rozhodol s tym skoncovat. Zatial nefajcim len tyzden, co je malo, no dufam ze to zo zaciatku aspon obmedzim na par kusov mesacne a neskor uplne prestanem. Dufam, ze sa moja zavislost neskor premeni na nenavist voci cigaretam, lebo to svinsky skodi. Drzim palce vsetkym ktory sa rozhodli prestat - je to dobry krok.
Johnyy napísal:Po troch rokoch som sa rozhodol s tym skoncovat. Zatial nefajcim len tyzden, co je malo, no dufam ze to zo zaciatku aspon obmedzim na par kusov mesacne a neskor uplne prestanem. Dufam, ze sa moja zavislost neskor premeni na nenavist voci cigaretam, lebo to svinsky skodi. Drzim palce vsetkym ktory sa rozhodli prestat - je to dobry krok.
ja som uz prestal 2x stale som vydrzal mozno mesiac a aj to som si sem tam musel zapalit...
sirmisoturbo napísal:ja som uz prestal 2x stale som vydrzal mozno mesiac a aj to som si sem tam musel zapalit...
Pocitam s tym ze to nebude lahke, niektore chvile pri cigaretke mi budu riadne chybat a bude tazke odolat, ale pokusim sa...
btw kolko rokov fajcis a asi tak kolko za den?
Ja doma nefajčím,kedže doma sú všetci nefajčiari a aj tak nechcem aby smrdel celý byt len kôli mne. Takisto keď som niekde na návšteve,tak nebudem pýtať popolník a smradiť, pokiaľ sa tam nefajčí.Keď som niekde v bare, tak vždy sa spýtam či bude niekomu vadiť,keď si zapálim. Ak to vadí,nevidím problém si vyjsť von. Samozrejme ak tam je už nafajčené, tak nejdem von. Všetko je to len o tolerancii, a komunikácii.
Johnyy napísal:Pocitam s tym ze to nebude lahke, niektore chvile pri cigaretke mi budu riadne chybat a bude tazke odolat, ale pokusim sa...
btw kolko rokov fajcis a asi tak kolko za den?
mozno rok som fajcil tak, ze kazdy den zo 5-10... podla chuti... niekedy, ked som nervozny vonka tak si proste musim zapalit... inak uz nefajcim zas (aspon sa pokusam, som bez cigarety uz skoro mesiac )