Poškodené sektory HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Poškodené sektory HDD

Príspevok od používateľa Pilifo »

Myslíte si, že je problém, ak mám HDD s toľkými poškodenými sektormi? Lebo nerád by som prišiel o dáta na ňom...Takže mal by som ho vrátiť predávajúcemu alebo si ho nechať a príp. ich nejakým spôsobom opraviť?
+malinko sa prehrieva
Prílohy
HDD 2.JPG
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ech.. Maxtor.. :D

Ak máš možnosť ho vrátiť, tak ho vráť.... ak nie, tak určite na neho nedávaj žiadne citlivé údaje, ktoré určite nechceš stratiť..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takže odporúčaš už viac nekupovať Maxtor? Lebo ja mám aj 6 a pol ročný Maxtor 30 Gb a s tým som nemal žiadne problémy a na ňom neboli pri kontrole nájdené žiadne poškodené sektory
xH4wK

Re: Poškodené sektory HDD

Príspevok od používateľa xH4wK »

Pilifo napísal:Myslíte si, že je problém, ak mám HDD s toľkými poškodenými sektormi? Lebo nerád by som prišiel o dáta na ňom...Takže mal by som ho vrátiť predávajúcemu alebo si ho nechať a príp. ich nejakým spôsobom opraviť?
+malinko sa prehrieva
Po prve spustit kontrolu disku + auto opravy , a nasledne spustit HDD Regenerator , a nie , uz viac nekupuj maxtor , ale moja rada by ti mala pomoct pouzivat ho nadalej ;) + kup si chladic na hdd a to urgentne
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

low level format
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Ked odporucate maxtor-a uz nekupovat... Maxtor sa vobec robi este? Mam dojem ze ta divizia to pred par mesiacmi zabalila.

K teme: Disk sa s Tebou luci. Pokus sa pomocou uvedenych postupov odzalohovat co mas a urychlene kup novy.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

k6 napísal: K teme: Disk sa s Tebou luci. Pokus sa pomocou uvedenych postupov odzalohovat co mas a urychlene kup novy.
Preco vzdy vsetko beriete tak pesimisticky ? Mal som podobny problem pred rokom , pouzil som HDD Regenerator a bezim na tom disku uz 3 roky ... takze ? Nevidim preco zasahujete do niecoho s cim nemate skusenosti...
(Btw kupil som si chladic ;))
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Suhlasim so Šu-Do-m mal som podobny problem a pomohlo, odvtedy funguje bez problemov. Takze skuch low-end format, ale pozor na data, neze o dajake prides.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak ho teda vrátim...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

--==[ RA ]==-- napísal:Suhlasim so Šu-Do-m mal som podobny problem a pomohlo, odvtedy funguje bez problemov. Takze skuch low-end format, ale pozor na data, neze o dajake prides.
Takže mohol by som to urobiť cez Partition Magic alebo dá sa to priamo vo Windowse?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

H@wk napísal:Nevidim preco zasahujete do niecoho s cim nemate skusenosti...
No ved to neber tak dramaticky. Nepovedal by som ze nemam skusenosti, skor Ty mas stastie ze Ti dodnes ten disk slape. Je to vseobecny nazor, ze pokial sa na disku zjavia necakane vadne sektory, treba ratat s jeho nahlym uplnym odchodom.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Pilifo napísal:Takže mohol by som to urobiť cez Partition Magic alebo dá sa to priamo vo Windowse?
nie
na to potrebujes program od vyrobcu... kukni na stranke maxtoru
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

SeaGate HDD maju na stranke vyrobcu program na low-end format, urcite take daco bude mat aj Maxtor. Cca to prebieha tak ze (aspon u SeaGate) ze si stiahnes ten program, ten ti naformatuje disketu alebo dajake take medium a cez tuto disketu nabootujes tam vyberas moznosti formatu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No dobre, ale oplatí sa mi to robiť, keď som teraz kúpil ten HDD??To ho radšej vrátim...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Pilifo napísal:No dobre, ale oplatí sa mi to robiť, keď som teraz kúpil ten HDD??To ho radšej vrátim...
Nie, neoplati :) Resp. oplati, ale len z toho dovodu, ze mas jedinecnu moznost sa niecomu priucit, zorientovat sa v programoch, vyskusat, ktoré bezne nie si nuteny pouzit :) Inak jasne reklamacia, tu nie je co riesit, lebo trpnut uz od kupy, ze kedy mi odide, tak to by som veru nechcel.
Edit: Prave sa babram aj ja s rovnakym problemom na notasi, len s tym rozdielom, ze zatial akykolvek program vypisal, ze ma prilis vela chyb na odstranenie, pripadne sa tie programy ani nespustia alebo sa restartnu a robim to pomocou nastrojov na Hirensboot cd a UBCD.

Edit2: Ospravedlnujem sa zakladatelovi temy, ze sem pisem aj ja. Len ma zaujima, co spravia na reklamacii, ked je disk zly a s nastrojom od Hitachi mi ponuklo dve moznosti a to oprava sektorov alebo low level format. Vymienaju tie disky, ci spravia to , co mozem teraz aj ja? Dakujem
brm
Darca
Darca

pato83.. si opíš výrobné číslo disku, daj reklamovať.. a uvidíš.. ;)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

brm napísal:pato83.. si opíš výrobné číslo disku, daj reklamovať.. a uvidíš.. ;)
Diki, si mi pomohol :D, ale spravim presne to, co navrhujes. Nie je to moj notas, takze v pohode :P
brm
Darca
Darca

Obzvlášť, ak to nie je Tvoje.. v tom prípade sa do toho už vôbec nevŕtaj.. ;)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ale na stránke Maxtoru som nenašiel žiadny program na low end format, takže keby mi niekto našiel link, tak budem veľmi rád :oops:
sunavcek
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sunavcek »

Pilifo napísal:No ale na stránke Maxtoru som nenašiel žiadny program na low end format, takže keby mi niekto našiel link, tak budem veľmi rád :oops:
aj ja by som potreboval na seagate.. pls :cry:
Napísať odpoveď