Informácie o prijatí na VŠ

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Riuška:-)
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Informácie o prijatí na VŠ

Príspevok od používateľa Riuška:-) »

Ahojte,predpokladám že toto fórum navštevuje veľa vysokoškolákov.Pre mňa bude táto téma aktuálna síce až o 3 roky, no napriek tomu sa chcem informovať, pretože mám dosť strach a neviem na koho sa obrátiť.Chcela by som študovať psychológiu.Najpravdepodobnejšie na Maszarykovej Univerzite.Chcem sa preto opýtať Vás, študentov aké sú podmienky prijatia, ako veľmi moje prijatie závisí od vysvedčení zo strednej školy, ako to všetko prebieha a tak...prosíííííím poraďte mi nič o tom systéme neviem.... :smt104
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mam kamarata, ktory sa pokusal 3x studovat psychologiu, 3x skoncil ale na elektrotechnike ci telekomunikaciach, 3x nedokoncil :D Myslim, ze na vysvedceniach ani nezalezalo, skor islo o ustny pohovor. Hoci testy zvladol v pohode, 3x vyhorel prave na ustnom pohovore, sam nevedel preco. Kedze ho dost dlho poznam, tak viem, ze to je clovek, ktory na tuto pracu nie je vhodny, kedze je tichsi, nedokaze sa poriadne hadat a tak si myslim, ze taka praca by pre neho nebola. To zrejme zistili aj na pohovore a ak sa nikdy na tu skolu nedostal.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Prekristapana, pan Masaryk, otec statu sa urcite v hrobe obracia pri pohlade na svoje meno :-)

Konkretne na masarycke sa robia Testy studijnych predpokladov, ktore su pre vsetky obory rovnake, ale kazdy obor ma rozne percentily pre prijatie. (napr. informa 70%) viac info najdes tu:
- http://www.muni.cz/fss/study/programmes ... udy_form=P
- http://www.muni.cz/study/admission
- http://is.muni.cz/prihlaska/info.pl?uty ... 1;uprog=55
Riuška:-)
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Riuška:-) »

t0m4s3 napísal:Prekristapana, pan Masaryk, otec statu sa urcite v hrobe obracia pri pohlade na svoje meno :-)
hh prepáčte to mi ušlo nejako :D
ades
Guru
Guru

Re: Informácie o prijatí na VŠ

Príspevok od používateľa ades »

Riuška:-) napísal:Ahojte,predpokladám že toto fórum navštevuje veľa vysokoškolákov.Pre mňa bude táto téma aktuálna síce až o 3 roky, no napriek tomu sa chcem informovať, pretože mám dosť strach a neviem na koho sa obrátiť.Chcela by som študovať psychológiu.Najpravdepodobnejšie na Maszarykovej Univerzite.Chcem sa preto opýtať Vás, študentov aké sú podmienky prijatia, ako veľmi moje prijatie závisí od vysvedčení zo strednej školy, ako to všetko prebieha a tak...prosíííííím poraďte mi nič o tom systéme neviem.... :smt104
nejaka si nazhavena, ked mas este 3 roky cas a uz si to zistujes nie? :D na vysvedcenia zo strednej vsetci kaslu, takze to mozes flakat (to je dobra sprava). vzhladom na stav slovenskeho a ceskeho skolstva by som mozno ani TSP-cka nebral na isto, kedze aj u nich sa kazdu chvilu nieco meni, aj ked je pravdepodobne, ze to zostane tak ako je to teraz. zostan kludna, na take veci mas este cas :) a ta veta ze "Najpravdepodobnejšie na Maszarykovej Univerzite" mi pripomenula jedneho znameho, ktory hovoril "idem na UK" druyh sa ho pyta "preco tam?" a odpoved: "lebo ma tam chcu" :lol:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

No mňa rozhodovanie čaká už o rok (alebo aj teraz). Rozmýšlal som nad stavebou, kresliť čiary viema myslím, že by ma to celkom bavilo.. :)
- Tiež by som zobral aj nejaku informu, rozmýšlal som nad Brnom (ževraj sa tam slovaci dostanu lahšie, ako domaci :o ).

-Celkovo mám záujem o niečo technicke, no strašne neznášam matiku a fyziku :evil: nuž asi to budem musieť pretrpeť..
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

Prave riesim taky problem ..... som prvak na Technike v KE ale dost ma to tam nebavi a ani sa nedari .... rozmyslam ze by som v septembri zacal na UPJS studovat na prirodovedeckej fakulte geografiu, ale ma ten jeden hacik strednu mam elektrotechnicku a styri roky som nemal geografiu. Myslite ze mam sancu sa tam dostat? Kedze prijmaju na zaklade znamok zo studia na strednej a hlavne sa berie geografia! :roll:
ades
Guru
Guru

Godfather napísal:Prave riesim taky problem ..... som prvak na Technike v KE ale dost ma to tam nebavi a ani sa nedari .... rozmyslam ze by som v septembri zacal na UPJS studovat na prirodovedeckej fakulte geografiu, ale ma ten jeden hacik strednu mam elektrotechnicku a styri roky som nemal geografiu. Myslite ze mam sancu sa tam dostat? Kedze prijmaju na zaklade znamok zo studia na strednej a hlavne sa berie geografia! :roll:
ked uz si niekde studoval, musis robit prijimacky.
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

ades napísal:ked uz si niekde studoval, musis robit prijimacky.
ale o to ide ze tam nerobia prijmacky!
ades
Guru
Guru

Godfather napísal:ale o to ide ze tam nerobia prijmacky!
tak naco sa pytas ked vies? :roll:
Napísať odpoveď