Po nakopírovaní súborov Windowsu na disk zmením bootovanie z CD mechaniky na HDD, ale nabehne tam chyba a systém ako keby nevedel načítať ten Windows z HDD...neviete, čo by som s tým mal urobiť??
Pilifo napísal:Po nakopírovaní súborov Windowsu na disk zmením bootovanie z CD mechaniky na HDD, ale nabehne tam chyba a systém ako keby nevedel načítať ten Windows z HDD...neviete, čo by som s tým mal urobiť??
nemen nic, po prekopirovani suborov nechaj pc on sa zapne sam
No ale z toho HDD sa Windows nechce načítať...a bootovanie som musel po nakopírovaní zmeniť, lebo ak by som to neurobil, tak by sa furt spúšťalo iba to CD
takto ... ty to robíš určite tak , že keď sa nakopírujú , on sa reštartne tak sa ťa opýta na hocijakú klávesu a ty ju stlačíš a ideš nanovo ....sprav to takto; nemeň nič , len po nakopírovaní a reštarte nič nestláčaj , on potom pôjde ďalej v inštalácii keď nič nestlačíš
Jj on si v tej zakladnej bios-looking instalacii nataha len najdolezitejsie subory, potom sa restartne a instalacia pokracuje v normalnom grafickom rozhrani. Nastavenia bootovania men az vtedy ked sa nainstalovany windows definitivne spusti, aj tak sa predsa z cd nebootuje samo, musis v urcenom casovom intervale stlacit nejaku klavesu, tak neviem co riesis.
No nefungovalo to tak, keď som aj vybral HDD ako primárne boot zariadenie a vybral som CD Windowsu už po nakopírovaní súborov na HDD, tak to napísalo hlášku, že mám zvoliť nejaké bootovacie zariadenie - čiže ako keby nevedel BIOS nabootovať Windows z HDD
veď nevyberaj HDD ako bootovacie zariadenie , potrebuješ CD , zzabudni na čítanie súborov z disku bez CD .. to CD ich potrebuje načítať ten inštalátor na ňom ...
tam je ešte inštalátor s grafickým rozhraním ! tie prvé kopírovania sú len začiatok nie koniec inštalácie len rpeto že to dlho trvá
danpark napísal:veď nevyberaj HDD ako bootovacie zariadenie , potrebuješ CD , zzabudni na čítanie súborov z disku bez CD .. to CD ich potrebuje načítať ten inštalátor na ňom ...
tam je ešte inštalátor s grafickým rozhraním ! tie prvé kopírovania sú len začiatok nie koniec inštalácie len rpeto že to dlho trvá
No ale keď som nerobil nič s bootovaním, tak sa znova spustilo CD a mohol som tak akurát znova inštalovať Windows
ale na vacsine pocitacov, ked chces nabootovat z cd tak musis stlacit nieco, inak sa nacitava z hdd skus pozriet do toho biosu ci mas naozaj nastavenie primarne bootovanie z HDD
Skus vojst, do Partition magic, a tam jak mas to C: tak na kraji musi byt ze Active, ked nieje tak na to klikni pravim, a tam pohladaj SetActive, niekde tam uvidis.. potom by uz mal ist HDD