no-ip.org
Na tomto som sa naozaj krasne zasmialdodo.gold napísal:malo by to fungovat tak ze vlastne na svojom pc rozbehnes ftp server a ten web no-ip ti iba akokeby zmeni ip na www ?
ak je to tak tak myslim ze ked chces aby sa niekto dostal na tvoj web musim mat stale spusteny pc
no-ip.org sluzi hlavne na to, ak ma niekto dynamicku IPadresu (tj, ktora sa stale meni) a pusti si tam napr spominane FTP, tak ak sa mu ta IP meni, uzivatel sa nepripoji. Ale cez no-ip.org ano.
No-ip ma program kt. bezi v pozadi windowsu aj linuxu a po zmene IPadresy sa DNS zaznam nieco.no-ip.org automaticky refreshne.
-
ichliebdich
Light Expert
pomoc
cauko ludia, som sa zaregistroval na som no-ip. a chcem si spravit svoj ftp server. stahosl som si cesar ftp a cerberus ftp. ale ani cez jedno mo to nejde spojazdnit. moja adresa ked pozrem 10.10.103.150 ale na whatismyip.com je 217.12.51.230 ked spustim oba aj cesar aj cerberus tak mi ukaze len tu 10.10 ale ked sa chcem na server pripojit nejde mi to. proste mi nechce niejak zobrat to moje no-ip co som si spravil. kde robim chybu?
nasiel som nieco na tom programe co je k no ip, tam mi ukazovalo stale tu 217. ale som tam zmenil v zalozke nieco lebo mam aj wifi aj kartu, a zmenil som na kartu tak uz ukazuje tu 10 a ide to len ci to pojde aj z vonku? pojde?
nasiel som nieco na tom programe co je k no ip, tam mi ukazovalo stale tu 217. ale som tam zmenil v zalozke nieco lebo mam aj wifi aj kartu, a zmenil som na kartu tak uz ukazuje tu 10 a ide to len ci to pojde aj z vonku? pojde?
-
ichliebdich
Light Expert
Troska este poopravim. Funkcia sa vola Dynamicka DNS. Cize ked sa chces pripojit na svoj pc/router/serves, nemusis si pamatat svoju IP (kedze sa ti po restarte stale meni) , staci zadat domenu 3 radu a si pripojeny.pe3x napísal:Na tomto som sa naozaj krasne zasmial![]()
no-ip.org sluzi hlavne na to, ak ma niekto dynamicku IPadresu (tj, ktora sa stale meni) a pusti si tam napr spominane FTP, tak ak sa mu ta IP meni, uzivatel sa nepripoji. Ale cez no-ip.org ano.
No-ip ma program kt. bezi v pozadi windowsu aj linuxu a po zmene IPadresy sa DNS zaznam nieco.no-ip.org automaticky refreshne.
Dalsi poskytovatelia su:
www.dyndns.ws
www.no-ip.com
www.dtdns.com
www.changeip.com
www.dns4biz.com
www.ddns.com.cn
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: pomoc
217.12.51.230 je tvoja verejna IP adresa pod ktorou ta vidi kazdy uzivatel, ktory nie je s tebou na privatnej sieti. Na tejto privatnej sieti sa prezentujes prave tou adresou 10.10.103.150, ktora je pre pristup z vonku nepodstatna a hlavne nepouzitelna. Neviem akeho mas providera a ako mas zapojeny internet, ale prvu vec, ktoru musis splnovat je aby si mal verejnu IP adresu. Zisti si toto a potom sa mozme bavit dalej.ichliebdich napísal:cauko ludia, som sa zaregistroval na som no-ip. a chcem si spravit svoj ftp server. stahosl som si cesar ftp a cerberus ftp. ale ani cez jedno mo to nejde spojazdnit. moja adresa ked pozrem 10.10.103.150 ale na whatismyip.com je 217.12.51.230 ked spustim oba aj cesar aj cerberus tak mi ukaze len tu 10.10 ale ked sa chcem na server pripojit nejde mi to. proste mi nechce niejak zobrat to moje no-ip co som si spravil. kde robim chybu?
-
ichliebdich
Light Expert
Nemusi mat verejnu IP. Jemu staci pootvarat prislusne porty ak mu to teda provider dovoli.t0m4s3 napísal:217.12.51.230 je tvoja verejna IP adresa pod ktorou ta vidi kazdy uzivatel, ktory nie je s tebou na privatnej sieti. Na tejto privatnej sieti sa prezentujes prave tou adresou 10.10.103.150, ktora je pre pristup z vonku nepodstatna a hlavne nepouzitelna. Neviem akeho mas providera a ako mas zapojeny internet, ale prvu vec, ktoru musis splnovat je aby si mal verejnu IP adresu. Zisti si toto a potom sa mozme bavit dalej.
-
t0m4s3
Admin
On si moze otvarat co len chce, pokial nema verejnu adresu, alebo ak provider dane porty nepresmeruje na jeho PC (co urcite velmi rad urobiInvader napísal:Nemusi mat verejnu IP. Jemu staci pootvarat prislusne porty ak mu to teda provider dovoli.
-
G0lDiER_
King
pe3x napísal:Na tomto som sa naozaj krasne zasmial![]()
-
t0m4s3
Admin
Ako sa to vezme. Otvorit = povolit. Presmerovat = nastavit PAT na urcitu IP adresu. Mam ale pocit, ze trochu nechapes koncepcii sieti. To, ze si uzivatel presmeruje port u seba na routri nevyriesi vobec nic, pokial nema verejnu adresu, alebo pokial sam provider nepresmeruje tento port na jeho router.Invader napísal:A otvorit port a presmerovat port nieje NAHODOU to iste?
Pozerali sme sa nato z rozneho pohladu. Chapem velmi dobre sieti a aj co vravis.t0m4s3 napísal:Ako sa to vezme. Otvorit = povolit. Presmerovat = nastavit PAT na urcitu IP adresu. Mam ale pocit, ze trochu nechapes koncepcii sieti. To, ze si uzivatel presmeruje port u seba na routri nevyriesi vobec nic, pokial nema verejnu adresu, alebo pokial sam provider nepresmeruje tento port na jeho router.
Tatko.
Ak mas PC - router(providerou) - internet.
na tom routri staci forwardnut porty na jeho PC a uno problemo.
Pravdupovediac, asi mu to nespravi. Sam som mal problemy s tymto, lebo som mal debila providera.