Eset Smart Security System

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
NumBer_One
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Eset Smart Security System

Príspevok od používateľa NumBer_One »

Prosim vas ako tam nastavim firewall tak, aby som ho nemusel vypinat, pretoze ked je zapnuty na druhom PC mi nejde net :( mam zdielany net...
Invader
Light Star
Light Star

Re: Eset Smart Security System

Príspevok od používateľa Invader »

NumBer_One napísal:Prosim vas ako tam nastavim firewall tak, aby som ho nemusel vypinat, pretoze ked je zapnuty na druhom PC mi nejde net :( mam zdielany net...
Nadstav si ho do interaktivneho modu. Klasicky je nadstaveny v automatickom.
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Ja som musel aktivovat automaticky rezim.

Tu sa objavil problem, preco som presiel na Comodo Firewall v3. Pri automatickom rezime vsetky programy mohli pristupovat na net. Ja som potreboval interkativny rezim, ale ked som ho nastavil, zdielanie Internetu prestalo fungovat.

ESS treba dat este trosku casu, kym sa z neho stane pohldlny firewall :)
Invader
Light Star
Light Star

impact napísal:Ja som musel aktivovat automaticky rezim.

Tu sa objavil problem, preco som presiel na Comodo Firewall v3. Pri automatickom rezime vsetky programy mohli pristupovat na net. Ja som potreboval interkativny rezim, ale ked som ho nastavil, zdielanie Internetu prestalo fungovat.

ESS treba dat este trosku casu, kym sa z neho stane pohldlny firewall :)
Ale kdeze, je z neho pohodlny firewall, len treba vediet ako nato. Mne vsetko funguje a to som sa natrapil s inymi vecami v tom firewalle. Ked ti nieco nejde, zapni si wireshar (alias ethereal) kukni si ake pakety a protokoly sa vysielaju a niesu dorucene a tie povol v esete. To je cele.
impact
Medium Star
Medium Star

Invader napísal:Ale kdeze, je z neho pohodlny firewall, len treba vediet ako nato. Mne vsetko funguje a to som sa natrapil s inymi vecami v tom firewalle. Ked ti nieco nejde, zapni si wireshar (alias ethereal) kukni si ake pakety a protokoly sa vysielaju a niesu dorucene a tie povol v esete. To je cele.
Oki, diky za radu :) Ja si vsak firewall pre obycajneho uzivatela predstavujem tak, ze mi ukaze ci tu-ktoru vec zablokovat. Ja mam to stastie, ze wireshark poznam, ale co miliony neskusenych uzivatelov ?
Invader
Light Star
Light Star

impact napísal:Oki, diky za radu :) Ja si vsak firewall pre obycajneho uzivatela predstavujem tak, ze mi ukaze ci tu-ktoru vec zablokovat. Ja mam to stastie, ze wireshark poznam, ale co miliony neskusenych uzivatelov ?
Interaktivny mod je presne to co ty vravis. Opyta sa ta na danu aplikaciu ci ju otvorit/zablokovat. Avsak to zdielanie netu nato ta isto nevyzve, lebo to nieje aplikacia. (neviem ako by som to inac nazval a opisal). Myslim, ze keby si povolil TCP/IP paketu dnu a von pre vsetky aplikacie, malo by to stacit.

PS: Obycajnemu uzivatelovi staci WinFirewall si myslim.
ground-tm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ground-tm »

a co tak sa pohrat s rezimom ochrany pre jednotlive podsiete, mozno to pomoze
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

mne ten smart securitty nejak neslape zostal som radsej pro klasickej 2.7 a spy bot
impact
Medium Star
Medium Star

Invader napísal:Myslim, ze keby si povolil TCP/IP paketu dnu a von pre vsetky aplikacie, malo by to stacit.
Prepac, ale to by som rovno mohol ten FW vypnut, nie ? :)
Ved keby povolim vsetok traffic dnu aj von, to by firewall nemal vyznam.
Invader
Light Star
Light Star

impact napísal:Prepac, ale to by som rovno mohol ten FW vypnut, nie ? :)
Ved keby povolim vsetok traffic dnu aj von, to by firewall nemal vyznam.
Ee, povolil by si dnu a von v ramci lokalnej siete a nie pc vs internet. V Smart je to pod polozkou Zony. Tam si porobis tirto upravy.
impact
Medium Star
Medium Star

Invader napísal:Ee, povolil by si dnu a von v ramci lokalnej siete a nie pc vs internet. V Smart je to pod polozkou Zony. Tam si porobis tirto upravy.
Ano, to som povolil. Ale niektore sluzby nesli, ine sli. Ja to potrebujem presne tak ako to ma Comodo, spyta sa ma ci je siet bezpecna, kliknem ano a viac sa nestaram. V ESS som to spravil, ale nefungovalo to v interaktivnom rezime. Pisal som do ESETu a tam mi povedali, ze problem sa moze vyskytovat na zostavach s SP2.
Invader
Light Star
Light Star

impact napísal:Ano, to som povolil. Ale niektore sluzby nesli, ine sli. Ja to potrebujem presne tak ako to ma Comodo, spyta sa ma ci je siet bezpecna, kliknem ano a viac sa nestaram. V ESS som to spravil, ale nefungovalo to v interaktivnom rezime. Pisal som do ESETu a tam mi povedali, ze problem sa moze vyskytovat na zostavach s SP2.
Fakt ti neporadim, nemam s tym skusenosti. Nerobil som to.
impact
Medium Star
Medium Star

Oki, aj tak dakujem za Tvoj zaujem. ESS sa mi zdal super. Avsak treba ho este nechat trosku dozriet. Nastavoval som to vseliako, ale nepodarilo sa mi to.
Stullko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Stullko »

ja aj ked som vypol firewall v smart security,net mi nechce zdielat..aj som to nastavoval v zonach.. ked si presiel na comodo tak si smarta odinstaloval??
Napísať odpoveď