BT/WiFi Bridge

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rackom
Medium Star
Medium Star

BT/WiFi Bridge

Príspevok od používateľa rackom »

Zdravim
Potrebujem spravit bridge na WIN XP s SP2 medzi Bluetooth a Wifi pripojenim - koli zdielanemu pripojeniu netu na mobile cez BT (mobil SE w950i - Symbian UIQ3) Ak ma niekto nejake napady tak dakujem. Lebo uz hladam asi 5hodin cez googla aj cez vsetky mozne aj nemozne fora a uz mi dochadzaju nervy. Dakujem
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

mne to slo na n73 normalne, stacilo dat zdielat pripojenie sietove myslim, ziadne premostenie...

inak to je onicom, internet cez bt isiel asi tak 3-4-5 kb/s :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

symbianforum si skusal?
http://www.symbianforum.cz/viewtopic.php?t=17201 tu je navod na spojazdnenie pre symbian 8

a tu: http://www.symbianforum.cz/viewtopic.php?t=35451 sa pise nieco o UIQ3 (necital som cele)
rackom
Medium Star
Medium Star

Tomasko napísal:mne to slo na n73 normalne, stacilo dat zdielat pripojenie sietove myslim, ziadne premostenie...

inak to je onicom, internet cez bt isiel asi tak 3-4-5 kb/s :D
Mne vobec nevadi ta rychlost len som chcel nejaky instant messenger (ICQ, MSN,...) rozchodit tazke pohoda ... a aj nejake nastavenia si robil vo win a na fone?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

klikol si na tie linky?
Ten navod vypada docela rozume.

Mas zaply sdileni netu pro bt pripojeni ve woknech?

Mas nastaveny dhcp pridelovani ip v telefonu? (melo by bejt standartne, ale je dobry to zkontrolovat.)

Je to jen strelba od boku, nevim jak presne to delas, tak nevim kde muze bejt chyba.

EDIT: uz vim kde icon_wink.gif

takhle sice funguje pripojeni, telefon ale nevi ze ma tohle pripojeni pouzit pro pripojeni k netu. Aby se telefon pripojil k netu, musi mit pripojeni ve skupine Internet. PAN pripojenej zvenci se tam ale neda pridat. Reseni je jednoduchy.

Nastroje->Ovladaci panel->Pripojeni->internetove ucty
novy ucet->Internet PAN

ucet pojmenujes a reknes jaky zarizeni se ma pouzit (komp.)
V nastaveni "role" v menu vyberes Server - Klient.

Das ulozit, telefon se te zepta jestli chces pripojeni pridat do skupiny Internet. Potvrdis.

Nakonec je jeste dobrej napad dat ve sprave internetovejch uctu PAN pripojeni jako prvni, zabranis tim pripojeni pres gprs/umts kdyz jsi v dosahu BT site.

Pri teto konfiguraci s kompem nastavenym podle navodu na semanii (nastavenym, nikoliv pripojenym! pripojeni nyni startuje telefon, ne pocitac!) by vse melo slapat.

Kdyz ted zadas adresu do prohlizece, telefon by se mel sam pres bluetooth pripojit k pocitaci a zacit tahat. Poprve muze vyzadovat parovani.
rackom
Medium Star
Medium Star

smejo napísal:klikol si na tie linky?
hej klikol ... vsetko mam presne tak ako je to tam v navode len to nejde ... v mobile pise ze sa neda pripojit na vzdialeny server a na PC mi pise ze neprijima packety z mobilu cez BT ... preto sa pytam ne tie nastavenia PC a mobilu ci niekto nema nieco inac alebo podrobnejsie rozpisane ...
rackom
Medium Star
Medium Star

Po dlhej dobe skusania a roznych nastaveni stale neviem kde je chyba ... ale zistil som jednu vec ... ze PC neprijma ziadne packety a mobil vo vypise prenosov nema skoro ziadny odoslany objem dat (iba tie co posiela na zaciatku spojenia) ... akoby mobil neposielal packety do PC ... neviete cim to moze byt? uz ma vazne ide z toho roztrhat ...
Napísať odpoveď