hlavičkový súbor v dev-C++

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
delpietro
Novice
Novice

hlavičkový súbor v dev-C++

Príspevok od používateľa delpietro »

Neviete mi poradit, ako mam vytvorit hlavickovy subor v dev-C++ ... Uz sa mi podarilo vytvorit hlavickovy subor a vsetko fachci, ale ono by sa mal po skompilovani vytvorit este aj subor, povedzme, ked mam nazvany program databaza, tak by sa teda mal vytvorit este aj subor databaza.o a v nom by mali byt zakodovane vsetky funkcie, ktore su deklarovane v hlavickovom.
Prosim pomozte, lebo uz som z toho nervozny. :cry:
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Stačí, keď vytvoríš súbor nieco.h a použiješ ho vo svojom programe. Vôbec ale nie je nutné, aby boli všetky veci z toho .h súboru vo výstupnom objektovom súbore.
delpietro
Novice
Novice

Príspevok od používateľa delpietro »

no, ide o to, ze ja som to vytvoril ... mam hlavickovy, v ktorom du deklarovane pouzivane funkcie a potom mam este databaza.cpp a v nom je zdrojovy kod tych funkcii. Takze dokopy mam: databaza1m.cpp (main), databaza.h, databaza2.cpp. ... ono mi to vsetko spolu ide, ale profak nam to ukazoval tak, ze si to potom vytvorilo este databaza2.o a v tom bol to bolo zaheslovane ... a toto neviem spravit.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Skôr by som povedal, že v projekte nemáš pridaný súbor databaza2.cpp (a preto sa nekompiluje).
Napísať odpoveď