Cool n Quiet
-
xJEDIKNIGHTx
Medium Star
Cool n Quiet
Mam dosku MSI K8N Neo 4 f a mal som tam CPU AMD Athlon64 3000+ s box chladičom a funkcia Cool n Quiet na cpu mi bez problémov fungovala,potom som si kupil AMD Athlon64 3500+ aj s chladičom AC freezer 64 a funkcia Cool n Quiet už nefungovala.Viem,že to bude asi spôsobené tým chladičom,mate s tým tiež takéto skúsenosti,alebo ako ste to odstránili? vdaka 
-
xJEDIKNIGHTx
Medium Star
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Cool n Quiet nema s chladicom nic spolocne. Jedinu vec co CnQ robi je, ze ked procesor nepracuje naplno, podtaktuje jadra a znizi napatie, takze procesor ma mensie naroky na chladenie. Ci nasledne chladic znizi otacky, je zalezitost dosky a samotneho chladica. V prvom rade, treba CnQ povolit v BIOSe, v druhom rade vo windowse v nastaveni napajnia pouzit volbu Prenosny pocitacxJEDIKNIGHTx napísal:tak by som to ukončil,prechádzam na socket AM2 a chcem sa vás spýtať,že či vám funguje Cool n Quiet aj s iným chladičom,ako je boxový(dodávaný spolu s CPU).
Ok , mam to nastavene. Frekvencia sa znizila.
ale akym programom si dokazem regulovat otacky chladica, SPEEDFAN nefunguje- nenasiel senzory.
moja doska
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=1
ale akym programom si dokazem regulovat otacky chladica, SPEEDFAN nefunguje- nenasiel senzory.
moja doska
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=1
Teraz zacinam tusit, ze asus je asi nejaka sracka.
vsade citam len problemy.
http://www.hojko.com/pd-945-3-4ghz-box- ... 58674.html
vsade citam len problemy.
http://www.hojko.com/pd-945-3-4ghz-box- ... 58674.html
-
mspeedo
Light Professional
Roy mam tu istu dosku.. a regulovanie otacok funguje bez problemov. Ci uz automaticke pomocou Q-Fan nastavenia v biose alebo cez speedfan. Takze si to radsej nastav a nenadavaj na ASUS.
PS: O CnQ som cital, ze ma byt nastavenie vo win na "minimalna spotreba", s tym mi to islo bez problemov.
Prikladam obrazok ako si mas nastavit speedfan.
Ked mas v biose "CPU Fan Type" na "DC", tak v speedfane nastav "PWM 2 mode" na "software controlled". Vtedy mozes regulovat otacky cez SPEED01. Ked nechas "smart guardian", otacky bude regulovat doska sama, ak mas v biose zapnutu volbu Q-Fan. Ak nie pojde stale full.
Ak nastavis "CPU Fan Type" na "PWM" tak to iste len musis prestavovat "PWM 1 mode"
Este k tomu CPU Fan Type. Ak ma tvoj CPU chladic 3-pinovy konektor nastav DC (PWM nebude fungovat), ak 4-pinovy nastav PWM (DC pojde tiez). DC mod znizuje napetie a to spomaluje vetrak.. PWM mod u 4-pin vetrakov tusim nejak zapina a vypina napetie v urcitej frekvencii...
PS: O CnQ som cital, ze ma byt nastavenie vo win na "minimalna spotreba", s tym mi to islo bez problemov.
Prikladam obrazok ako si mas nastavit speedfan.
Ked mas v biose "CPU Fan Type" na "DC", tak v speedfane nastav "PWM 2 mode" na "software controlled". Vtedy mozes regulovat otacky cez SPEED01. Ked nechas "smart guardian", otacky bude regulovat doska sama, ak mas v biose zapnutu volbu Q-Fan. Ak nie pojde stale full.
Ak nastavis "CPU Fan Type" na "PWM" tak to iste len musis prestavovat "PWM 1 mode"
Este k tomu CPU Fan Type. Ak ma tvoj CPU chladic 3-pinovy konektor nastav DC (PWM nebude fungovat), ak 4-pinovy nastav PWM (DC pojde tiez). DC mod znizuje napetie a to spomaluje vetrak.. PWM mod u 4-pin vetrakov tusim nejak zapina a vypina napetie v urcitej frekvencii...
-
mspeedo
Light Professional
Senzor Core je teplota jadra, kedze mas dvojjadrovy procesor, kazde jadro ma svoju teplotu. Speedan ale ukazuje len jedno (napr Everest ukaze obe). Teplota jadra je vsak nepodstatna. Temp1 by mala byt pre CPU, ale zda sa mi byt dost nizka u teba.. Najlepsie spravis, ak si nainstalujes PC Probe z instalacneho CDcka k doske, tam uvidis teplotu CPU aj MB a ukazuje ich spravne.. Porovnaj si to so Speedfanom a zistis ktory TEMP je pre CPU.
(aha vidim ze na obrazku mas aj PC Probe, tak CPU je TEMP1..)
..inac mne sa vetrak ovladal vzdy cez SPEED01, ale ak ti ide aj 02 tak ok.
(aha vidim ze na obrazku mas aj PC Probe, tak CPU je TEMP1..)
..inac mne sa vetrak ovladal vzdy cez SPEED01, ale ak ti ide aj 02 tak ok.
-
mspeedo
Light Professional
Ved som ti to uz pisal, ked mas "software controlled", mozes regulovat otacky cez SPEED. Ked mas "smart guardian", otacky bude regulovat automaticky doska (ked je v biose zapnuta volba Q-Fan, mozes ju zapnut aj v PC Probe). Ak mas Q-Fan vypnute a das smart guardian, ventilator pojde naplno. (aspon u mna to tak funguje)
-
Jeremy2662
Novice
Ak ti restartuje pccko, tak to vobec dobre nie je. Je to default takt toho pentia? Ak nie, tak daj default, pre taktovanie si zaobstaraj kvalitnejsie chladenie. Ak je to default, skontroluj, ci ti ide ventilator na chladici od procaku. Este by si mohol skusit vymenit pastu pod chladicom, ale neviem, ci to az taky rozdiel spraví. Neviem, ako mas riesene chladenie ani ako sa on staras, povysavanie prachu, kabelaz atd.
-
Jeremy2662
Novice
je to deafalt takt procesora ani mi ho netreba dat vyssie ani teraz ho nevytazim dost ventilator ide ako ma ale pasta tam uz nieje je uplne spalena asi to bude tym kable mam pospajane stahovakom pocitac cistim kazdy mesiac a otacky ventolatora sa stale zvysuju ked hram hru vyskoci to na 4500 rpm aspon to ukazuje speedfan normalne je to 3150 este skusim tu pastu