Sluchadla do Mp3 playera
Sluchadla do Mp3 playera
mam mp3 player sony a k nemu otrasne sluchatka sony chcel by som dake sluchatka pocul som nieco dobre o KOSS co je na tom pravdy

Asi ano, nemam s nimi skusenosti, ale naco si priplacat navyse ked je to to iste a este je to aj skaredsie dizajnovo, teda aspon podla mna. Ja mam Porty a som spokojny, na usoch ich mam furt : ) nebolia ma z nich usi ako zo stuplov vdaka Comfort Zone...vravim, kup ichNino napísal:no ja bassy mam velmi rad cize KOSS bude asi pre mna to prave orechove ? a co poviete na model Sporta Pro ?? vsade sa pise ze kvalita zvuku takmer rovnaka ako porta pro
hovoris ze PORTA PRO ?Drago napísal:Asi ano, nemam s nimi skusenosti, ale naco si priplacat navyse ked je to to iste a este je to aj skaredsie dizajnovo, teda aspon podla mna. Ja mam Porty a som spokojny, na usoch ich mam furt : ) nebolia ma z nich usi ako zo stuplov vdaka Comfort Zone...vravim, kup ich
ja len podotykam ze ten typek sa pytal na Sporty a ty si odpovedal o Portach
to je trosku rozdiel (neviem ako v zvuku) ale Porty mam aj ja a su dost huste
len pocut cez ne ruch okolia ... keby to boli pluggy tak by si toho pocul asi menej ... ale kossy su kvalitou skro vsetky dobre (len s muslami - tymi lacnejsimi - nemam dobre skusenosti koli malemu dynamickemu rozsahu ale to asi na ulicu nosit nebudes takze
)
a nieco od AKG, Audio-Technica alebo Shure? Popripade Grado iGrado alebo uz spominany Sennheiser...na trhu je viac prenosnych sluchadiel, ktore su lepsie ako porty...pozri www.headphones.cz alebo www.headphone.com
//ale ak nie si audiofil alebo nemas nejaky extra zvukovo dobry player tak ti budu stacit aj porty
//ale ak nie si audiofil alebo nemas nejaky extra zvukovo dobry player tak ti budu stacit aj porty
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...to mas teda pravdujin napísal:Môj osobný favorit - AKG K27i. Sú lepšie, ako Porty (porťáci mi teraz hlavu rozbijú)
Inac mne osobne zasa nesedia AKG. Mne ich dizajn pripomina kryt na solnicku (nie zeby mal nieco dizajn nieco do cinenia so zvukom), hoci maju AKG sirsi frekvencny rozsah, podla mna sa zvukovo nechytaju. Je to sice subjektivne, ale toto mi nikto z hlavy nevytrepe
t0m4s3: Dovolim si nesuhlasit s tvojim nazorom, ze zvuk Porta Pro a Sporta Pro je takmer identicky - skusali sme oba - zvuk je neporovnatelny. Je fakt, ze maju identicky frekvencny rozsah, ale zjavne nie su tak dobre navrhnute, v pripade usekov skladieb s vacsou dynamikou (napriklad interpret Birthday Massacre) to Sporty nevykryvali, zato Porty to uhrali v pohode s rezervou, bez rozrusenia zvuku. To iste v pripade basov - hoci maju identicku minimalnu hladinu 15Hz, Sporty nedokazali vykryt najma hiphopove veci ako Dr.Greenthumb (cypress hill), Intergalactic (beastie boys). Skusili sme aj Jump od KrisKros
-
jin
VIP
Tento problém som s nimi mal iba pri vážne vysokých hlasitostiach a ako si písal - pri tvrdšej hudbe. Väčšinu hudby čo ja počúvam (teda klasika, jazz, blues, ambient, post-rock a radioheadseth82 napísal:Inac mne osobne zasa nesedia AKG. Mne ich dizajn pripomina kryt na solnicku (nie zeby mal nieco dizajn nieco do cinenia so zvukom), hoci maju AKG sirsi frekvencny rozsah, podla mna sa zvukovo nechytaju. Je to sice subjektivne, ale toto mi nikto z hlavy nevytrepe Okrem toho som sa v ich pripade stretal s jednym problemom - pri tvrdsej hudbe boli stredy znacne rozrusene - nastalo praskanie. Skusal som to aj na iriveri aj na samsungu (najnovsie na Zen) a problem tam stale je. Ale to je mozne, ze mam chybny kus.
Solnička -
//Edit: Alebo keby nemal kam s peniazmi, tak K28 NC
-
seth82
Darca
jin: je to mozne:) BTW znamy mi predstavil pred casom znacku Ultrasone a ti vooobec nevyzeraju zle...pozri si ich
//BTW okrem tvrdej hudby pocuvam soundtracky, takze ku klasike daleko nemam...aj tak mi viac sadli kossy, mne sa zda, ze maju lepsie rozlozeny a dimenzovany priestor - v pripade AKG ak nieco duni a ma popri tom produkovat este napriklad kopu nastrojov zo stredneho pasma, tak je pocut, ze to nevykryva a jedno prehlusuje druhe.,..v pripade porta pro bas ide proste viac z pozadia, ale stredy mu neustupuju...ale co uz...
//BTW okrem tvrdej hudby pocuvam soundtracky, takze ku klasike daleko nemam...aj tak mi viac sadli kossy, mne sa zda, ze maju lepsie rozlozeny a dimenzovany priestor - v pripade AKG ak nieco duni a ma popri tom produkovat este napriklad kopu nastrojov zo stredneho pasma, tak je pocut, ze to nevykryva a jedno prehlusuje druhe.,..v pripade porta pro bas ide proste viac z pozadia, ale stredy mu neustupuju...ale co uz...
-
jin
VIP
Ty neuveríš, ale ultrasone DJ1 PRO som počul predvčerom. Veľmi som musel zvažovať medzi nimi a AKG k240, ajkeď so mnakoniec vzal druhé. Nadoma ka paaratúre a tak - nemuselo to byť uzavreté, preto som nezobral ultrasone - mimochodom s excelentným útlmom!
Jav, ktorý popisuješ pri AKG by som pripísal práve ich uzavretej konštrukcii, ale nevnímam to dáko tragicky. Radšej obetujem mierne skreslenie v strednom pásme, ako by mi mal do hudby "vrndžať" motor trolejbusu
Jav, ktorý popisuješ pri AKG by som pripísal práve ich uzavretej konštrukcii, ale nevnímam to dáko tragicky. Radšej obetujem mierne skreslenie v strednom pásme, ako by mi mal do hudby "vrndžať" motor trolejbusu
no tie porty su hlavne na rap hip-hop no tam kde su velke ja taku hudbu nepocuvam tak preto portyjin napísal:Tento problém som s nimi mal iba pri vážne vysokých hlasitostiach a ako si písal - pri tvrdšej hudbe. Väčšinu hudby čo ja počúvam (teda klasika, jazz, blues, ambient, post-rock a radiohead) zvládajú však bez problému. Zvukovo by som to medzi PORTAmi a tými 27i videl asi tak, že je možné, že porty majú navrch, ale iba vďaka otvorenej konštrukcii. Čo je zasa u AKG vyvážené uzavretou konštrukciou tj. nižšími použiteľnými hlasitosťami. Preto ich na vonkajšie použitie vidím, ako vhodnejšieho adepta.
Solnička -
//Edit: Alebo keby nemal kam s peniazmi, tak K28 NC
-
seth82
Darca
...kedze mas rad argumenty, tak si precitaj toto...t0m4s3 napísal:seth82 > tvoj nazor ti neberiem, ja iba spostredkuvavam to com som ja pocul - zvuk sa lisi asi tolko ako momentalne cena, teda minimalne.
http://www.goodcans.com/HeadphoneReviews/porta.htm
.....
tam mas dopodrobna vypisane ake zvukove rozdiely medzi nimi su (teda skoro presne to iste, co som ja napisal uz vyssie)
Dalej nie len zo srandy casopis Stereo&Video (ktory je btw clenom komisie EISA) pouziva uz dlhe roky Porty Pro ako referencne sluchadla a nie Sporty Pro. A predpokladam, ze typci vedia o zvuku (a meraniach) asi viac ako my vsetci tuna dokopy...
Takze ked nepocujes medzi nimi rozdiel....no...co ti mam na to napisat