nad tym sa proste neoplati plakat ake je to postavene na hlavu, raz ked mas nejake zvieratka, musis si ich chovat ! ... je nehumanne aby sme ohradili cigansku osadu, alebo aby sme im brali deti do internatnych skol, ale je v sulade so vsetkymi predpokladmi humannej doby, ze oni ziju z nasich penazi, z nasej snahy, kradnu nase veci atd ... smutne ze dnesni "humanisti" vidia len jednu stranku veciSchYzo napísal:nic nezarobia...imo tam pridu, budu valat sunky a cakat ze anglicko sa o nich postara tak ako SR len s tym rozdielom ze im tam daju viac...ale miesto toho ich kopnu do riti a poslu nas5 k nam...a na koho zas EU bude pi*ov***? na nas![]()
Romovia na Slovensku
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
Hotwire
Addict
nebolo by lacnejsie zaplatit par miliard nejakej rozvojovej krajine nech si ich beru?nordkapp_pb napísal:nad tym sa proste neoplati plakat ake je to postavene na hlavu, raz ked mas nejake zvieratka, musis si ich chovat ! ... je nehumanne aby sme ohradili cigansku osadu, alebo aby sme im brali deti do internatnych skol, ale je v sulade so vsetkymi predpokladmi humannej doby, ze oni ziju z nasich penazi, z nasej snahy, kradnu nase veci atd ... smutne ze dnesni "humanisti" vidia len jednu stranku veci
presne tak ako hovoriš.. Aj za najpodradnejšiu robotu zarobi oveľa viac ako u nás, a v anglicku si to može aj viac dovoliť za to.. Potom sa vrati spať ako "bohatý" cigán a neni horší cigan ako cigan pri peniazoch... A neverim že keď doteraz neplatil nájom, tak ho bude platiť teraz... Akurat bude mať viac prachov na chlast a cigarety.. Za tie prechy sa nebude snažiť lepšie ako žije teraz... Takže su im peniaze uplne zbytočne.. Akurát bude viac užernikov..nordkapp_pb napísal:chce ... nech len idu, ale ja tak ich odtial vyexpeduju .. pocitam ze tam sa s nimi nikto nebude maznat ako u nas .. tam si nepotrebuju pestovat spodinu ... a na druhej strane prijdu tam zistia ze robotu im tam nikto neda inu ako tu, ked nemaju vzdelanie a chut ... zistia ze tie ruky sa pouzivaju tak isto ako u nas ... mozno co si zarobia, s tmy pridu sem a zas budud zit jako prasata ... myslis ze keby nieco zarobil cigan v anglane, ze na slovensku doplati svoje dlzoby voci statu? cize voci nam ? ... veeeelmi pochybujem
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja neviem si fakt blby aryan ? .. ked tie decka nechas v tych dierach, tak z nich nikdy nebudu ludia, budu z nich iba cigani ... keby pre nich spravili nejake tie internatne skola a domov by chodili nanajvys tak cez vikend tak by sa casom nieco naucili ... treba v nich vypestovat nejaky ten cit, aby vedeli ze bez roboty sa nikam nedostanu a budu stale len ti cigani ... a toto ich v tych osadach asi nenaucis .. je problem naucit ich aby sa nevysrali rovno pred vlastne dvere, nie tak aby isli do roboty ...Aryan Angel napísal:Az na to ze neviem na co by nam boli ti mali cigani ?
Rodina ma ostat pokope...
Kolik nás stojí jedna Rómka
Napsal: Jaroslav Winter
Moje manželka má kamarádku, která pracuje na „sociálce“ a má na starosti přidělování podpor sociálně slabým lidem. Jednou se moje žena vrátila domů mírně nabroušená a už mezi dveřmi předsíně mi sdělovala: „Tak jsem byla s Vlastou na kafi a představ si, co mi vykládala…“ Následovně jsem se dozvěděl, že spolu probíraly Vlastiny pracovní problémy, a v diskusi se dostaly až na vyplácení podpor a příspěvků cikánským žadatelům o sociální pomoc.
Představme si modelovou situaci: Cikánka ve věku 23 až 26 let, svobodná nebo rozvedená, popřípadě manžel v kriminále, tři děti, ona sama na mateřské dovolené nebo bez práce. V tu chvíli dostává od nás všech, z našich kapes:
7.400 Kč příspěvek na bydlení
8.700 Kč sociální dávky
1.700 Kč přídavky na děti – pokud má „pouze“ 3 děti
7.600 Kč rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte
K tomu můžeme pro pořádek přičíst 13.000 Kč příspěvek při narození dítěte a jednorázové podpory na nákup „potravin“ ve výši cca 6.000 Kč při každé návštěvě cikánské famílie s hordou uřvaných děcek v prostorách úřadu.
Rodičovský příspěvek se vyplácí pouze do čtyř let věku dítěte, ale je nastaven na tři „rychlosti vyplácení“ a může být vyplácen se do dvou, tří nebo čtyř let dítěte. Pokud si je „Rómka“ jistá, že bude mít za dva roky další děcko, může si vybrat vysokorychlostní nastavení příspěvků a v tom případě od nás dostane měsíčně 11.400 Kč. Pokud bude mít další dítě až za tři roky, bude pobírat výše kalkulovaných 7.600 Kč a pokud trpí u Cikánů nevídaně nízkou plodností, pak si může pobírání příspěvku rozvrhnout na čtyři roky a pobírat 3.800 Kč měsíčně. Ať tak nebo tak, má po dobu výchovy dětí od nás všech zajištěn solidní měsíční příjem jen za to, že vychová dalšího pouličního zlodějíčka, flákače a kriminálníka v horším případě, v lepším případě pak kopáče kanálů nebo přidavače na stavbě.
Celková suma, kolik nás stojí jedna „Rómka“ každý měsíc, se tedy vyšplhá na asi 25.400 Kč v závislosti na počtu dětí a jejím zařazení v tabulkách, ale může to být taky třeba 30.000 Kč nebo i víc, záleží na vychytralosti, hlučnosti a sprostotě konkrétní žadatelky. Tuto sumu dostává většina u nás žijících Cikánů, ať už formou podpor v nezaměstnanosti, invalidních důchodů, sociálních dávek nebo dávek v pracovní neschopnosti. Jak dlouho na tento finanční obnos pracujete právě vy? A vyděláte vůbec tolik?
http://cz.altermedia.info/z-domova/koli ... _3847.html
no neviem.nezanedbatelne percento z nich sa narodi uz zdegenerovnanych.ale zase su aj vynimky,nevravim,ze z nich nikdy nic nebude,alebo ze vsetci su taki .len uz ked nieco dosiahnu,tak sa k svojmu povodu nehlasia.nordkapp_pb napísal:ja neviem si fakt blby aryan ? .. ked tie decka nechas v tych dierach, tak z nich nikdy nebudu ludia, budu z nich iba cigani ... keby pre nich spravili nejake tie internatne skola a domov by chodili nanajvys tak cez vikend tak by sa casom nieco naucili ... treba v nich vypestovat nejaky ten cit, aby vedeli ze bez roboty sa nikam nedostanu a budu stale len ti cigani ... a toto ich v tych osadach asi nenaucis .. je problem naucit ich aby sa nevysrali rovno pred vlastne dvere, nie tak aby isli do roboty ...
blbost na n-tu... vyvin psychiky, na ktoru vplyvaju geny, ale aj prostredie, ti asi nic nehovori...taurus666 napísal:no neviem.nezanedbatelne percento z nich sa narodi uz zdegenerovnanych.ale zase su aj vynimky,nevravim,ze z nich nikdy nic nebude,alebo ze vsetci su taki .len uz ked nieco dosiahnu,tak sa k svojmu povodu nehlasia.
a je kopu uspesnych ciganov, ktori sa k svojmu narodu hlasia
-
Začiatok Konca
Professional
Dobre(niesom rasista),ale čo dosiahli?...väčšinu Rómov,čo som videl,čo niečo naozaj dosiahli,tak to nebolo v normálnej práci...boli to muzikanti,alebo niečo podobné...mal som jedného kamaráta...pracuje,mega slušný..darí sa mu..má ženu,rodinu,deti...ale aj tak...jimino napísal:blbost na n-tu... vyvin psychiky, na ktoru vplyvaju geny, ale aj prostredie, ti asi nic nehovori...
a je kopu uspesnych ciganov, ktori sa k svojmu narodu hlasia
nie som rasista - uz je mi zle z tohto cliche, kazdy prispevok v tejto teme zacina nie som rasista, nemam nic proti nim a nim a bla bla bla...
vies preco poznas minimum uspesnych ciganov, ktori sa hlasia k svojmu narodu? lebo v mediach su prezentovani prevazne muzikanti - napr. ta buba mara ci jak sa vola ta skupina, kontrafakt, ti huslisti,... lebo umelci su prezentovani v mediach, ale napr. takeho bankara cigana ti do tv nedaju, ved naco aj? jednoznacne su aj taki romovia a to su preto, lebo mali ine podmienky, ked vyrastali. Na vyvin psychiky vplyva dedicnost, ale aj prostredie a prostredie podla mojho nazoru vplyva o dost viac, nez samotne geny.
Nacrtnem situaciu. Romske dieta adoptovane rodinou z vyssej vrstvy, ktore navstevuje kvalitne skoly a ma dobre zazemie asi neskonci v Letanovciach.... vplyv prostredia mu zabezpecil ine zmyslanie a preto v Letanovciach neskonci
vidim len 2 riesenia:
1, internatne skoly pre deti, ktore nemaju plnohodnotnu starostlivost; k rodicom pojdu len pocas sviatkov aby videli co mozu dosiahnut ked budu dobri a co ked budu "zli"
2, vyvrazdenie, ale to je dost nehumanne a "trosku" popri ludskym pravam. kazdy vzdelany clovek musi uznat, ze riesenie c. 1 je najlepsie
to druhe riesenie neberte ani vazne...
vies preco poznas minimum uspesnych ciganov, ktori sa hlasia k svojmu narodu? lebo v mediach su prezentovani prevazne muzikanti - napr. ta buba mara ci jak sa vola ta skupina, kontrafakt, ti huslisti,... lebo umelci su prezentovani v mediach, ale napr. takeho bankara cigana ti do tv nedaju, ved naco aj? jednoznacne su aj taki romovia a to su preto, lebo mali ine podmienky, ked vyrastali. Na vyvin psychiky vplyva dedicnost, ale aj prostredie a prostredie podla mojho nazoru vplyva o dost viac, nez samotne geny.
Nacrtnem situaciu. Romske dieta adoptovane rodinou z vyssej vrstvy, ktore navstevuje kvalitne skoly a ma dobre zazemie asi neskonci v Letanovciach.... vplyv prostredia mu zabezpecil ine zmyslanie a preto v Letanovciach neskonci
vidim len 2 riesenia:
1, internatne skoly pre deti, ktore nemaju plnohodnotnu starostlivost; k rodicom pojdu len pocas sviatkov aby videli co mozu dosiahnut ked budu dobri a co ked budu "zli"
2, vyvrazdenie, ale to je dost nehumanne a "trosku" popri ludskym pravam. kazdy vzdelany clovek musi uznat, ze riesenie c. 1 je najlepsie
to druhe riesenie neberte ani vazne...
Poznas nejakych ciganskych bankarov ? To len pre zaujimavost..
A ked sa pozres na demograficku situaciu, hlavne do buducna.. tvoje prve riesenie nie je o nic realnejsie ako druhe.
Mozes svoj nazor aj niecim podopriet? http://beo.sk/eugenika/60-t/126-kriza-teorii-o-rovnosti - toto nemusis brat do uvahy, ale neviem ako si predstavujes adoptovanim niektorych jedincov (bez zaruceneho vysledku) vyriesit problem celej skupiny obyvatelstvaNa vyvin psychiky vplyva dedicnost, ale aj prostredie a prostredie podla mojho nazoru vplyva o dost viac, nez samotne geny.
A ked sa pozres na demograficku situaciu, hlavne do buducna.. tvoje prve riesenie nie je o nic realnejsie ako druhe.
-
Začiatok Konca
Professional
aryan: ja nevravim, ze medzi rasami rozdieli nie su - naopak moj nazor je opacny. nuz aj prostredie ovplyvnuje vyvin psychiky a preto by sme sa mali o to pokusit. cim lepsie socialne prostredie, tym vacsia pravdepodobnost uspesnejsieho danoveho poplatnika. napr. take dokazovanie, ze bieli maju spravidla vacsie IQ nez cierni, nema podla mna ziadnu vypovednu hodnotu, pretoze uspesnost cloveka v zivote neoznacuje prave IQ. Ako sa vravi, vsetkeho vela skodi a dovolim si povedat, ze ludia s vysokym IQ maju omnoho mensie EQ a v zivote si mozno ani nenajdu partnerku, nezalozia rodinu. vela pracovnych pozicii vyzaduje skor empatiu, napr. taky podnikatel, ci burzovy makler. a na zaver opakujem, su aj uspesni romovia, co vyrastali v lepsich rodinach. inac vies preco spravidla nie su ziadni romovia bankari? pretoze riaditelia danej pobocky banky, ktori su spravidla miestni, maju predsudky (ale urcite nejaki romski bankari su). ale ked sa pozrieme kolko podnikatelov a uspesnych je ciganov, uvidime, coho su poniektori schopni. ked neveris na empiricku skusenost, staci si zadat do obchodneho registra "ciganske mena" a hned mas aj pekny vypis danej srocky,...
a vysvetli prosim presnejsie tu demograficku krivku, narazas nato, ze slovakov bude menej a romov viac? neviem, aky to je problem pri internatnych skolach. ziaden.
ZitePunkom: vsetko sa da, ked su peniaze. ver tejto veticke. stat sa rodica (ten"zakon" by neplatil len na ciganov ale aj bielich) nebude pytat, ci svoje dieta pusti, alebo nie. stat mu ho vezme a basta. ked sa on nestara, tak nech ide kade lahsie. potom je potrebne pockat kym 2generacie tychto nestarostlivych romov zmiznu zo sveta a potom by bol svet o nieco lepsi.
btw je pekne ze mi aryan napadol 1. riesenie, ktore je pravdepodobne jedine normalne, ale ako by steto riesili vy?
a vysvetli prosim presnejsie tu demograficku krivku, narazas nato, ze slovakov bude menej a romov viac? neviem, aky to je problem pri internatnych skolach. ziaden.
ZitePunkom: vsetko sa da, ked su peniaze. ver tejto veticke. stat sa rodica (ten"zakon" by neplatil len na ciganov ale aj bielich) nebude pytat, ci svoje dieta pusti, alebo nie. stat mu ho vezme a basta. ked sa on nestara, tak nech ide kade lahsie. potom je potrebne pockat kym 2generacie tychto nestarostlivych romov zmiznu zo sveta a potom by bol svet o nieco lepsi.
btw je pekne ze mi aryan napadol 1. riesenie, ktore je pravdepodobne jedine normalne, ale ako by steto riesili vy?
No v prvom rade by sa mali zrusit detske pridavky a rozne vyhody poskytovane ciganom a prestat sa bat proti nim zakrocit z rizika oznacenia za rasistu.jimino napísal:btw je pekne ze mi aryan napadol 1. riesenie, ktore je pravdepodobne jedine normalne, ale ako by steto riesili vy?
Potom, podla ich vzdelania im pridelit pracu, ktoru by vykonavat jednoducho museli lebo inym sposobom by peniaze nedostali. Kedze vzdelanie vo vacsine pripadoch maju nizke, a prave tyto jedinci predstavuju tu problematicku vrstvu by boli vyuzivany na rozne prace na stavbach atd.
Aby pracu vykonavali dobre a neodflakli ju alebo tam nerobili bordel bol by urceny clovek ktory by bol plateny za ich kontrolu. A aby aj cigani boli trochu motivovany, tak cim lepsie a rychlejsie bude odvedeny praca tak tym vacsi plat dostanu.
Tiez by sa mali zaviest skoly vyhradne pre ciganske deti, ktore by aj mohli byt na ten internatny sposob. Tym by sa zrejme aspon trochu prevychovala ta dalsia generacia aj ked neverim ze by to malo nejake obdivuhodne ucinky ale ine humanejsie riesenia ma nenapada.
Tymto by sa mohol vyriest aj ich problem premnozenia sa, kedze za deti nedostanu ziadne peniaze a tym ze budu pracovne vytazeny tak na nejake rozmnozovanie im az tolko casu nezostane.
V skratke by sa to dalo povedat ze sucasnu generaciu by sme mali vyuzit tak ako sa da a tu dalsiu postupne prevychovavat.
To uz by islo torchu do obmedzovania prav. Kedze sa ma riesti cigansky problem a tak by to platilo v prvom rade pre ciganov v osadach, a postupne by aj mohlo celkovo. Viem ze aj tu je uz urcite obmedzovanie prav ale bohuzial inymi sposobom by to asi nejslo. V tvojom pripade mozu trpiet ciganske slusne rodiny ale aj biele slusne rodiny na ukor neslusnych ciganov a v mojom pripade budu trpiet len slusne ciganske rodiny (ktorych neni zas az tak vela) na ukor neslusnych ciganskych rodin.jimino napísal:stat sa rodica (ten"zakon" by neplatil len na ciganov ale aj bielich) nebude pytat, ci svoje dieta pusti,
Chcem len povedat...v Irsku neboli ziadni romovia...zacali sem chodit od vstupu Rumunska a Bulharska do Unie...a poviem Vam, ze tu su romovia taki rafinovani...zobru tu ale takym sposobom, ze zeny maju zo sebou male decko na rukach a prosia o peniaze alebo maju obrazok jezisa alebo panenky marie alebo nejaky krizik...alebo vojdu do fast foodu a idi od stola k stolu kym ich SBS nevyhodi
A co sa tyka ich byvania...netusim...nikdy som roma nevidel vchadat do domu
A co sa tyka ich byvania...netusim...nikdy som roma nevidel vchadat do domu
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
ale zato boli(a su) travelleri(tinkers), co je mozno este vacsia zberba ako nasi cigani(neviem ci ty v Dubline to pocitujesspanoo napísal:Chcem len povedat...v Irsku neboli ziadni romovia...
http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_Traveller