4G + switch = siet + internet
-
will.i.am
Darca
- Kontaktovať používateľa:
4G + switch = siet + internet
Neviete mi niekto pomoct?
Mam 4G internet pripojene 2 pc cez switch. Internet ide v pohode bez toho aby som nieco nastavoval. Viem nastavit aby boli PC zosietovane, daju sa hrat hry, prenasat subory, prezerat zdielane priecinky, ale nejde internet, pretoze musim nastavit vlastnu IP a pri nete server prideluje dynamicku IP a v podstate maju obidva compy rovnaku IP...
Neda sa to nejako nastavit aby sla siet a zaroven aj internet?
Mam 4G internet pripojene 2 pc cez switch. Internet ide v pohode bez toho aby som nieco nastavoval. Viem nastavit aby boli PC zosietovane, daju sa hrat hry, prenasat subory, prezerat zdielane priecinky, ale nejde internet, pretoze musim nastavit vlastnu IP a pri nete server prideluje dynamicku IP a v podstate maju obidva compy rovnaku IP...
Neda sa to nejako nastavit aby sla siet a zaroven aj internet?
-
will.i.am
Darca
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=756vilko napísal:ktory mas modem? glitel dokaze routrovat bez probremov, iba zapnes na nom router a bude ti to frcat ako si to chcel
ale na nom je len tlacidlo on/off a reset
Glitel GT-318RI
Kód: Vybrať všetko
.... prípadne pripojenie viacerých PC cez SWITCH ....
.... režim router (zapnuté: firewall, DHCP, NAT) ....-
will.i.am
Darca
do sieti som lama... mohol by si my vysvetlit ako na to?Lopik napísal:Glitel GT-318RIKód: Vybrať všetko
.... prípadne pripojenie viacerých PC cez SWITCH .... .... režim router (zapnuté: firewall, DHCP, NAT) ....
inak ked som nastavoval aby cez switch sla siet dokazal som si nastavit firewall tak aby som ho nemusel vypinat a aby tu IP ktoru ma druhy comp pustilo ale tak DHCP a NAP som nikdy nenastavoval...
a k modemu na CD od T-Comu len taky softik ktory donho ulozi meno heslo inak nic... Tak neviem...
ako ti uz pisali:
otvor prehliadac, napis adresu modemu 192.168.1.1, login admin / adslroot ako pise hore. Ak IP a login sedi, tak sa ti otvori web rozhranie modemu. A teraz uz len musis hladat, kde sa zapina NAT.
Ja nemam tento modem, ale mam od Microcomu a tipujem ze struktura menu bude podobna. Cize hladaj nieco take ako je na obrazku. Ak nemas vytvoreny PPPoE profil , tak ti net nepojde. Ale tipujem ze toto asi mas, lebo inac by nemal pristup na net nikto, kto pojde cez modem->switch. Dalej ja mam zafajknute len NAT ... firewall mozes tiez ak chces, ale ja ho nepotrebujem. Ja mam kvalitnejsi softwarovy v PC.
EDIT:
ako sa tak divam na tej stranke tcomu je pisane ze:
Možnosť práce vo viacerých prednastavených režimoch:
režim router (zapnuté: firewall, DHCP, NAT)
režim bridge (vypnuté: firewall, DHCP, NAT)
cize asi tam v ponuke budu nejake taketo profily ... cize ty potrebujes profil router.
otvor prehliadac, napis adresu modemu 192.168.1.1, login admin / adslroot ako pise hore. Ak IP a login sedi, tak sa ti otvori web rozhranie modemu. A teraz uz len musis hladat, kde sa zapina NAT.
Ja nemam tento modem, ale mam od Microcomu a tipujem ze struktura menu bude podobna. Cize hladaj nieco take ako je na obrazku. Ak nemas vytvoreny PPPoE profil , tak ti net nepojde. Ale tipujem ze toto asi mas, lebo inac by nemal pristup na net nikto, kto pojde cez modem->switch. Dalej ja mam zafajknute len NAT ... firewall mozes tiez ak chces, ale ja ho nepotrebujem. Ja mam kvalitnejsi softwarovy v PC.
EDIT:
cize asi tam v ponuke budu nejake taketo profily ... cize ty potrebujes profil router.
noo,,nie je to celkom tak,, 192.168.1.1, nalogovat, advanced setup, wan, prvy riadok edit, next, (PPP over Ethernet (PPPoE), llc/snap bridging), next, (nic nezaskrtnute) next, next, konecna tabulka by mala vyzerat taktoLopik napísal:ako ti uz pisali:
EDIT:
VPI / VCI: 1 / 32
Connection Type: PPPoE
Service Name: pppoe_1_32_1
Service Category: UBR
IP Address: Automatically Assigned
Service State: Enabled
NAT: Enabled
Firewall: Enabled
save, restartovat modem
a este je good ist do nastaveni Lan a tam zapnut dhcp server