zdarr,
mam moc malu izbu a zohnal som si nejake suciastky na vytvorenie nejakeho pokusneho testovacieho PC. a jedine kde sa mi podarilo vcapit CRT monitor -> polozit ho na skrinku nepouzivanej PC bedne (miditower) na zem. ibaze monitor je velmi blizko trubky radiatora (2 cm od tej "najtucnejsej" casti). sice sa fyzicky v ziadnej casti nedotyka radiatora, neviem teda ci monitoru bude prospievat viac tepla. ono sice monitory sa rozohreju na urcitu teplotu v zatazi, pred pouzivanim bych napr. radiator odstavil alebo otvoril okno, len sa chcem spytat ci moze vzniknut nejake dlhodobe poskodenie na chassis toho monitora alebo tak.
teraz ked je ten monitor vypnuty (aj z elektriky) a vyskusam pohmatat tu najblizsiu cast ku radiatoru tak necitim nic co by bolo nejak zahriate alebo tak. normalna izbova teplota (aj ked radiator je len na trojke )
pokial sa ti nedotyka tak je to podla mna vpohode, lebo tepelna vymena musi ist najprv cez vzduch v ktorom sa dost rozptyli... pokial to nieje niekde v rohu uplne kde to nema kam unikat len do monitora tak sa podla mna nemas coho bat
inflater napísal:no, radsej poslem foto lebo je to dost v rohu btw nezasmejte sa
//obrazky davaj do prilohy
stabilita uz je ina vec, len ci mu nevadi ta teplota
Podla mna urcite nie, moj je tomu teplu vystaveny este viac a nic Ber to tak, ze monitor je stavany aj na to, aby dokazal pracovat v lete, ked su teploty okolo 30 stupnov(mozno viac) a trochu tepla z radiatora ho nemoze rozhodit
pokial sa tej rurky bezprostredne nedotyka.... a pokial ty dokazes udrzat na tom najblizsom mieste paprcu tak ze sa nedotyka tak pohoda... ved ked grafika moze pracovat do co ja viem 80°C monitor je tiez kus HW tak musi zvladat tiez...
Maki napísal:pokial sa tej rurky bezprostredne nedotyka.... a pokial ty dokazes udrzat na tom najblizsom mieste paprcu tak ze sa nedotyka tak pohoda... ved ked grafika moze pracovat do co ja viem 80°C monitor je tiez kus HW tak musi zvladat tiez...
No ale nie je HW ako HW V monitore su trochu ine suciastky, ktore dlhodobo az take teploty nemusia zvladat. Ono by to malo byt napisane aj na monitore, ze v akych teplotach ho je mozne prevadzkovat.