kolko by ste si pytali za instalaciu

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Beer
Novice
Novice

kolko by ste si pytali za instalaciu

Príspevok od používateľa Beer »

zdravim... neviem kam som to mal dat tak som to dal sem :D :D :D
potreboval by som vediet kolko by ste si pytali za instalaciu windowsu vista ultimate + office 2007 enterprise sk + nero 8 + nod32 smart security + vsetky drivers a take veci okolo toho... podotykam ze nic nebolo origos ale cracknute :lol: :lol: :lol: a este zo to bolo pre otcovu kolegynu.... tak mi nejako prosim poradte lebo za toto fakt netusim kolko... vopred dik
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no v prípade že to nie je originál, nepýtal by som ani korunu, radšej by som ju poprosil nech sa tým nechváli že som to robil
Beer
Novice
Novice

audiotrack napísal:no v prípade že to nie je originál, nepýtal by som ani korunu, radšej by som ju poprosil nech sa tým nechváli že som to robil
aha tak dik :P a keby je tak kolko?
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Beer napísal:aha tak dik :P a keby je tak kolko?
ceny programov + 1000-ku navrch
Beer
Novice
Novice

tomasmate napísal:ceny programov + 1000-ku navrch
dik toto je pre mna prijatelnejsia odpoved... aj kde predsa len otec je otec :P .....tak to zmensim na nejaku prijatelnejsiu cenu..... diki moc viac asi nepotrebujem
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

tomasmate napísal:ceny programov + 1000-ku navrch
hmm...mam pocit, ze pri tom softwarovom vybaveni, ktore spominal by sa podla tohto vzorca vysplhala cena aj na 10 000 :D

k teme: kedze tie programy, co mas su "freeware(z)" tak vzhladom k casu kolko to zaberie tak pytaj od 500 do 1000 :) ale najlepsie bude pockat kym da ta pani ponuku a uvidis ci bude malo alebo vela - ak vela tak bez odvravania zober, ak malo tak trosku pridaj a mas "vystarano"
tomasmate napísal:jasne, o mesiac mu bude zenska volat, ze jej vyprsala skusobna lehota :roll:
myslim, ze existuju aj na Vistu nejake "mediciny" aby skusobna doba nevyprsala :wink: samozrejme, ze by bolo najlepsie aby mala original softy, hlavne ked to chce mat v zamestnani...
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

konyk87 napísal:...k teme: kedze tie programy, co mas su "freeware(z)" ...
jasne, o mesiac mu bude zenska volat, ze jej vyprsala skusobna lehota :roll:
Beer
Novice
Novice

konyk87 napísal:hmm...mam pocit, ze pri tom softwarovom vybaveni, ktore spominal by sa podla tohto vzorca vysplhala cena aj na 10 000 :D

k teme: kedze tie programy, co mas su "freeware(z)" tak vzhladom k casu kolko to zaberie tak pytaj od 500 do 1000 :) ale najlepsie bude pockat kym da ta pani ponuku a uvidis ci bude malo alebo vela - ak vela tak bez odvravania zober, ak malo tak trosku pridaj a mas "vystarano"
no ono to bola tak ze sa ma oco opytal kolko by som si za to uctoval a ja som mu povedal ze neveim a ze zistim za kolko sa to priblizne robi.... tak mu poviem ze okolo tych 500-1000 a on to posle dalej a nech si ta pani sama rozhodne kolko da..... lebo aj 1000 sa mi zda dost tak ale ak tak tak bude iba dobre
tomasmate napísal:jasne, o mesiac mu bude zenska volat, ze jej vyprsala skusobna lehota :roll:
vsetko co som tam daval mam aj na svojom pc a ten ide uz viac ako mesiac a nic my zatial nevyskakuje
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na mieste Tvojho otca by som sa bál svojej kolegyni pozrieť do očí, keby si môj syn za túto službu pýtal peniaze.. :roll:

Takéto veci zo zásady zdarma.. obzvlášť ľuďom, ktorých poznám (vrátane ľudí, ktorých poznajú moji rodičia a súrodenci).. nikdy neviem, kedy ja budem potrebovať ich pomoc a nemám chuť im za to platiť. ;)

Ale asi som staromódny..

//btw.. robil som veci známemu mojej sestry.. a po týždni mi zavolal, či nechcem ísť na hokej, že má voľné lístky do steel areny do skyboxu.. neraz som využil. ;) Ale peniaze nikdy!

Ale inak ma čakajú odmeny ako bolo písané nižšie.. najčastejšie čokoláda, domáce koláče, zmrzlinový pohár, občas si dáme s majiteľom nejaký štamperlík..
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

brm: ako vzdy mas pravdu :wink:
tiez to robim zadarmo... samozrejme nic nemam origos :D
je rozdiel instalacia a instalacia.. sak to poznate :D
pracu z PC neberiem ako kseft, ale ako prilezitost nadobudnut dalsie vedomosti a hlavne ako pomoc priatelovi v nudzi :wink:

//tak tak.. mna potesi vzdycky nejaka cokolada :D
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

brm napísal:Na mieste Tvojho otca by som sa bál svojej kolegyni pozrieť do očí, keby si môj syn za túto službu pýtal peniaze.. :roll:

Takéto veci zo zásady zdarma.. obzvlášť ľuďom, ktorých poznám (resp. známi rodičov).. nikdy neviem, kedy ja budem potrebovať ich pomoc a nemám chuť im za to platiť. ;)

Ale asi som staromódny..
presne tak, ja by som tiez nezapytal ani korunu...pokial by ta kolegyna vyslovene na tom stala tak nech da nejaku velmi symbolicku cenu alebo nech posle nejaku cokoladu.
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

tak toto je tiez pre mna tazke, velmi sa hambim pytat si za robotu a to je chyba, nepoviem kebyze instalacia trva 1 hod v poriadku obetujem ale vacsinou tu ludia maju slabe kompy tak to trva dlhsie a su natolko lenivy ze este chcu odomna aby som im nainstaloval vsetky hry, no katastrofa najma ked je skolsky tyzden alebo aj cez vikend, predsa aj ja mam svoje plany, no je pravda mohol by si si pytat aj tych 500-1000, ono je to dost relativne lenze seriozny servis ti nenainstaluje nic nelegalne, ved ani oni nechcu mat problemy z vlastnej skusenosti viem. keby tie veci co im tam instalujes boli legalne, lenze ako ? povies niekomu ze musi mat windows legalne, office a ostatne programy tak ta posle do r*ti :roll: . ludia nevedia ze je normalne si zaplatit za sw, ktory pouzivaju a keby im ta hodis linux tiez maju na teba tazke srdce, takze asi tak pokial mas cas a nepotrebujes money tak nic nepytaj najlepsie... :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

muffy69 napísal:tak toto je tiez pre mna tazke, velmi sa hambim pytat si za robotu a to je chyba, nepoviem kebyze instalacia trva 1 hod v poriadku obetujem ale vacsinou tu ludia maju slabe kompy tak to trva dlhsie a su natolko lenivy ze este chcu odomna aby som im nainstaloval vsetky hry, no katastrofa najma ked je skolsky tyzden alebo aj cez vikend, predsa aj ja mam svoje plany, no je pravda mohol by si si pytat aj tych 500-1000, ono je to dost relativne lenze seriozny servis ti nenainstaluje nic nelegalne, ved ani oni nechcu mat problemy z vlastnej skusenosti viem. keby tie veci co im tam instalujes boli legalne, lenze ako ? povies niekomu ze musi mat windows legalne, office a ostatne programy tak ta posle do r*ti :roll: . ludia nevedia ze je normalne si zaplatit za sw, ktory pouzivaju a keby im ta hodis linux tiez maju na teba tazke srdce, takze asi tak pokial mas cas a nepotrebujes money tak nic nepytaj najlepsie... :roll:
To iste som mal pred asi dvoma rokmi aj ja. Ale ked nemas cas, tak treba povedat ze nemas a ked im to treba, tak si povedz kedy mozes prist. A samozrejme kedze to bolo vsetko nelegalne, tak som za to nic nepytal a bol som odmeneny fajnovou domacou palenkou, klobaskou a slaninou :)
No ale k teme: musis sa naucit povedat nie a urcit si presne cas s tym, ze to bude trvat aspon 2 hodiny. Alebo potom rovno povedat, ze na to nemas cas a nech hladaju ineho. A najlepsie je vyhovorit sa na to, ze vistu neovladas :) Ja som tak minule jedneho odbil a na druhy den za mnou prisiel, ze uz tam ma xp :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ja zasadne hovorim, nech mi daju tolko, kolko si myslia, ze to je hodne :) a dostal som viac, nez som ocakaval :D
btw, clovek priniesol komp, legalne instalacky windows, office, a dalsieho ekonomickeho softveru, drivery na cd, a pod... to bola radost instalovat :) dal mi 500
a za odvirovanie a odspywarovavanie si pytam 200-400, podla vaznosti situacie, a podla toho, kolko mi to trva.
teraz si nehovorte, ze som skrob... ludia su swine a chodia za mnou, len ked nieco potrebuju a mne sa nestalo, ze by som ja potreboval nieco od nich, musim si vystacit sam...
just my 2 cents
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Musim suhlasit s brmom, ze by to malo byt zadarmo. Par krat som nieco take robil pre kamaratov a nechcel som nic za to, hoci par krat prisla daka skatulka DVDciek ci pozvanie na pizzu. Ale pytat za to peniaze, no neviem, skor by som to nechal tak, ako uz bolo spomenute, ze nech sa ona rozhodne na kolko si to vazi a podla toho nech posle odmenu po otcovi.
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

ako povedal hojko,nepytaj za to nic,radsej povedz nech ta pozva na nejaky obed
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

ja som plno ludom instaloval windows a pod. veci (nelegal) a v zivote som zato nepopytal ani korunu. nech ti kupi cokoladu a dovidenia.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- hej cokolada je v pohode ked pri tom nestravis 4 hodiny + este ze chcu internet nahodit a nemaju ain prihlasovacie meno potom maju a vyvolat technikovy ako to mam nastavit tak neviem ... rodine samozrejme ze zadarmo o tom niet pochyb ale ked ma vola bratov spoluziak tak zadarmo nie , to by mi museli komp doniest domov a dat mi na to 2 dni ze pomaly ponahadzujem vsetko co chcu ale ked mam cas ja ...
Beer
Novice
Novice

dobre,dobre dal som si to nejako do kopy vsetko.... a som vam vdacny.. uz to netreba hlbsie rozoberat
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

locknut by sa to nemuselo, mozu sem aj ostatni pisat ako je to v ich pripade....
ja osm nikomu tak viac nic nebol instalovat aj sa toho bojim, tej zodpovednosti ale ked neico treba pomoct a viem tak vlemi rad pomozem a nic vecne neocakavam ale aspon podakovanie by padlo dobre aby som vedel ze to nebola zbytocna strata casu :)
Napísať odpoveď