Zkomprimovat 1GB do nejakych 30Mb

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ppt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

howoarang napísal:skus komprimovaci program, ktory vyuziva apple mac osx, myslilm ze sa vola stuffit, da sa pomocou neho skomprimovat 100MB do neakych 13 MB hocicho
blablabla :wink:
Bol by som zvedavy, ci by si na 13MB skomprimoval 100MB divx video.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

proste nikdy neskomprimujete nieco co uz skomprimovane je..
MP3, DivX Xvid...
mozno hej ale o par bajtov..
pokial su to nekomprimovane subory ako WAW alebo AVI ktore nebolo komprimovane tak ho pekne zmensite... aj ripovnae hry ktore sa rozbalia a zväcsia o neuveritelnych povedzme 1000% su upravovane subory..
ci uz zmenene formaty zvuku alebo videa... :wink:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

tak mam odkaz na hru Prince of Persia The Two Thrones skomprimovanu cez KGB archiver do 2KB!!! kto chce nech sa ozve cez ss...poslem link
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

na jednej stránke som vydel Gta SA ktoré malo 1MB...to by som bol zvedavý či to aj ide...ked niekto chce mozem to najst..ja to skusat nebudem :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Na wikipedii je dobré porovnanie efektivity komprimačných formátov, že čo a akým pomerom sa dajú skomprimovať ale aj iné charakteristiky.

Veľmi podrobné:
http://en.wikipedia.org/wiki/Data_compr ... omparative

Menej podrobné:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... efficiency :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Dobre teda, idem ten program KGB archiver vyskúšať, potom vám napíšem na čo som prišiel. A tí čo tú vymýšľajú blbosti dostanú trest za spam.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Jeden súbor o veľkosti 2,4 MB šlo skomprimovať na 14 kB. Mám pomerne výkonný počítač, no kompresia 94 MB by trvala 19 hodín, takže program? Nepoužiteľný.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

erytrocyt napísal:Jeden súbor o veľkosti 2,4 MB šlo skomprimovať na 14 kB. Mám pomerne výkonný počítač, no kompresia 94 MB by trvala 19 hodín, takže program? Nepoužiteľný.
No tak to je kompresia na urovni priblizne 0.5833% Trocha som pocital a vychadza to tak, ze DVD by za predpokladu rovnakeho charakteru suborov islo skomprimovat na ~20 MB a trvalo by to 800-900 hodin (36 dni) Cisla su samozrejme iba odhadmi, ale zaujimave je, ze pri rychlosti 5KBps (dial up), by sa to dalo stiahnut za 222 hodin, tak naco je to dobre? :)
//inak chybu spravil aj zadavatel temy, pretoze hned neurcil o aky subor ide, ak je to video, tak sa treba drzat rady od --==[ RA ]==--
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ten KGB Archiver je neefektívny, veď v porovnaní s ostatnými má kompresiu 19.8%, rar má 24.0% a 7zip 26.1% a trvá to neuveriteľne dlho.

Pre bežné použite je lepší rar alebo 7zip.
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

GothaR napísal:No tak to je kompresia na urovni priblizne 0.5833% Trocha som pocital a vychadza to tak, ze DVD by za predpokladu rovnakeho charakteru suborov islo skomprimovat na ~20 MB a trvalo by to 800-900 hodin (36 dni) Cisla su samozrejme iba odhadmi, ale zaujimave je, ze pri rychlosti 5KBps (dial up), by sa to dalo stiahnut za 222 hodin, tak naco je to dobre? :)
//inak chybu spravil aj zadavatel temy, pretoze hned neurcil o aky subor ide, ak je to video, tak sa treba drzat rady od --==[ RA ]==--
gothar aj viac ako 900 hodin, lebo si nemyslim, ze ten komprimacny algoritmus ma linearnu casovu zlozitost, no o to v podsate nejde lebo aj tych 900 hodin je vela....., takze sa to urcite oplati stiahnut v povodnej velkosti ;-)

a niekto spominal warez fora....vezmime si modelovu situaciu, si uploader, ide ti o body na rapide napr. tak ponuknes 7 stomegovych linkov alebo 1 tridsatmegovy, hmm? ;-)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

700MB rozumných dát sa do 30MB súboru bezstratovo zbaliť nedá (bez ohľadu na to, že niekto bude tvrdiť, že sa to urobiť dá).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Musis trosku blizsie definovat rozumne data, pretoze kolkokrat nejake data v textovej forme rozumne data su a skomprimovat idu vyborne.
chrono
VIP
VIP

Na rapidshare málokto dá 700MB dokumentov v čistom texte (také dokumenty zbalí dobre napr. aj 7zip). ;)
Nepoznám žiadny komprimačný algoritmus, ktorý si poradí s (takmer) náhodnými dátami (komprimované video, hudba...).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Bavime sa uz len v teoretickej rovine, rapidshare a jeho obsah z toho mozes kludne vynechat.
chrono
VIP
VIP

V tom príspevku, na ktorý som reagoval sa písalo o 700MB súbore na rapidshare.
Nie je problém vytvoriť zmysluplný súbor, ktorý sa bude dať dobre komprimovať, ale pochybujem, že by autorovi témy išlo o zbalenie textových súborov, wavu so sínusovým zvukom (to by zbalil aj vo WinRar).
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Polopte 700MB data typu mirnix dirnix takto neskomprimujes, ak by to boli data typu 1MB(napr) stale dookola (alebo spominana nula x-krat opakovana) tak to uz hej, ale take data su zbytocne.
//no ak sa podla darcu karmy mylim nech ma opravi
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

http://en.wikipedia.org/wiki/Lossless_data_compression

pre tych co to zaujima viac, su tam linky na rozne dalsie algoritmy, a v clanku by som pozrel najskor na odseky Limitations a Mathematical background ;-)
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

prispevky som prebehol len jednym okom, ak to uz dakto napisal tak sry

uroven kompresie (teda kolko to stlacim) zavisi od formatu suboru. Taky plaint-text sa da "stlacit" ovela viac, ako napr. taky co ja viem .ogg subor, pretoze plaint-text je proste plaint-text. ogg je audio format, ktoreho struktura je uz skomprimovana do istej miery (osobne som skusal zip,rar neubrali zo 100MB suboru prakticky nic)

na druhej strane som 50MB plaint-textu spakuval do 4MB bezne pouzivanimy standartmy (rar,zip,tar,gzip,bzip...uz si nespominam prestne daco z toho)
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Čiže pár slovami nedá sa to, alebo aj keď sa to dá tak to dlho trvá z toho vyplíva NEMOŽNÉ SKOMPRIMOVAŤ 1GB DO NEJAKÝCH 30MB
xivo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xivo »

Zavulon napísal:Keby sa to dalo skomprimovat do tak maleho packu a instalovat/spustit plnohodnotne z toho tak by sa toho chytil uz warez nemyslite ?
Alebo ...?
Nie vždy to xeš mať v archíve a pred spustením rozbalovať ;)
K téme, ako povedal uplink aj 100GB das na par kilo ak su to same 0 :D -> zaleží od dát, ale video už je akýmsi sposobom komprimované, pohraj sa s nastaveniami programu (bitrate .... ) prepočítaj si koľko ti čo zaberie (na nete googli) a sprav kompromis kapacita <=> kvalita
Napísať odpoveď