Skola - Rodicia

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Skola - Rodicia

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

caute, od osmeho rocnika som prestuil na inu ZS skolu, tam kde mam sestru zastupkynu. sprvu neboli ziadne problemy, neskor sa vyskitli, neskor nejake vacsie. ale oto nejde. ide o ucenie. jedine co sa teraz ku koncu deviatky neucim, je matika, pretoze ju vobec nechapem (konkretne berene nejake linearne funkcie, ci co). matikarka sa v skole stazuje sestre (co ako total nechapem), ze na matike nic nerobim, nic nepisem na pisomkach a pod. potom to povie matke a ta ma doma zpicuje, ze sa nikdy nic neucim, len sa flakam vonka som za pc. pritom, ucim sa skoro pravidelne na kazdy den, vacsinou sa jej aj dam preskusat, aby verila. a po tom, ako jej povie sestra to, co jej povedala matikarka, tak zacne hovorit, ze sa nikdy nic neucim a pod. oco to iste. obaja rodicia su starsi (mama nieco cez 50 a foter fuha, ten ma uz asi 68, presny vek neviem). zaziva niekto nieco podobne? v skratke len chcem povedat, ze tym, ze nechapem matiku, tak si myslia, ze sa neucim vobec a pritom vedia, ze sa ucim, lebo sa davam aj preskusat, ako som pisal. sice uz deviatka konci, ale toto mam od zaciatku deviateho rocnika.

a este, sedim so spoluziackou, co matiku celkom vie. ked nechapem, tak sa aspon snazim opisat od nej, aby nebolo povedane, ze nic nerobim. vcera som si siel normalne pisat, ze si aspon nieco poopisujem, aby som aspon nieco mal v zosite napisane a ucitelka jej povie, nech si odsadne. potom mi da poznamku, ze nic nereobim.

moja otazka teda znie, ci zaziva niekto nieco podobne v skole a doma?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja som na strednej vôbec nechápal strojarine. (som z priemyslovky, odbor technické a informačné služby, a mali sme aj takéto veľmi užitočné predmety :) ).. Vôbec som nevedel pochopit tie kadejaké výpočty a metody obrábania a kraviny. Na polroka som mal 4, na konci roka som už mal 1. Tým chcem povedať že aj keď som tomu nerozumel, sedel som za tým každý deň niekoľko hodín a doslova som sa biflil. Neskôr som už trošku začal chápať (lebo som bol nabiflený základy) a išlo to. Ak máš dosť silnú vôlu a aspoň trošku ti na tom záleží tak sa to dá zmeniť.
Čo sa týka rodičov, myslím že majú právo sa do teba starať. Aj keď sa dáš preskúšať, ale výsledky hovoria o inom, a keď učiteľka povie že nič nerobíš tak asi vie lepšie ako oni čo s tebou v škole nie sú. Preto majú dôvod jej veriť

PS: to že nevieš koľko rokov majú tvoji rodičia je dosť smutné
2Pacaveli
Addict
Addict

neviem presne kolko maju. to je ale ina vec. ked mna ta matika vobec nebavi, toto co berieme. proste nic mi to nehovori, ano, je pravda, ze by som sa to dokazal nabiflit, ale proste to by bolo strasne na silu. teraz tam mam 3 5ky, po prazdninach je dalsia pisomka z toho, tak skusim ist na nejake doucovanie (dohodol som sa s mamou, ze nieco vybavi). ale tu nejde o to, ze sa stazuju ucitelia, ale o to, ze sa stazuje matikarka a rodicia mi potom povedia, ze sa neucim NIKDY nic a ked im na to odpoviem, ze vzdy sa ucim to, co sa viem naucit, tak povedza, ze aj matika sa da naucit. neviem, ja nemam hlavu proste na take veci ako vzorce a pod. uvidime, snad budem chodit na nejake doucovanie a aspon na trojku na pol roka to vytiahnem, prinajhorsom 4ku.
puzzle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa puzzle »

to 2Pac... :
Ked ma niekto pribuzneho v skole, teda myslim profesor, riaditel a tak, isto je tu tendencia veci zlahcovat a myslet si, ze mas vyhodu. NEhovorim, ze ty si prave taky, pretoze pises, ze sa matiku ucis len ti to proste nejde. Bolo, Je aj bude stale vela takych ludi, ktorym matika nikdy nebude voniat a preto si z toho nerob velke starosti. Zivot sa da prezit aj bez nej a nie je to ta najdolezitejsia vec na svete. Ak ta to ale fakt trapi, skus nejake doucovanie, pretoze matika ta bude este sprevadzat na strednej, popr. na VS.
Rodicia su samozrejme taky, tak skus nieco zmenit ty, aby si im to vyvratil a ulavis sebe aj ostatnym.
PS: V najhorsom pripade ta matiku, resp. Linearne funkcie doucim ja :) ...
Drz sa.

//edit: heh predbehol si ma, vidim ze uz uvazujes aj o tom doucovani :)
2Pacaveli
Addict
Addict

nie, ja sa matiku neucim, proste, ak je nejaka latka, ktoru uz pri prvej hodine preberania viem, ze budem chapat, tak ju budem vediet. len toto mi proste nejde, taketo veci. jedine co z matiky viem 100%tne, su rovnice. ale toto velmi nie, viem, ze je to tiez o rovniciach, ale proste toto mi fakt nejde. mne nezalezi na tom, ze matiku neviem, teda, zalezi, ale nejak ma to velmi netankuje, az na tie znamky z nej. ucim sa ine predmety a snazim sa byt aspon aky taky z inych, predsa len, mna skola nebavi. preto chcem skusit nejake to doucovanie, aspon aby som neprepadol na konci deviatky. audiotrack, puzzle, obidvom k+ :)
puzzle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa puzzle »

2Pacaveli napísal:nie, ja sa matiku neucim, proste, ak je nejaka latka, ktoru uz pri prvej hodine preberania viem, ze budem chapat, tak ju budem vediet. len toto mi proste nejde, taketo veci. jedine co z matiky viem 100%tne, su rovnice. ale toto velmi nie, viem, ze je to tiez o rovniciach, ale proste toto mi fakt nejde. mne nezalezi na tom, ze matiku neviem, teda, zalezi, ale nejak ma to velmi netankuje, az na tie znamky z nej. ucim sa ine predmety a snazim sa byt aspon aky taky z inych, predsa len, mna skola nebavi. preto chcem skusit nejake to doucovanie, aspon aby som neprepadol na konci deviatky. audiotrack, puzzle, obidvom k+ :)
... o tom prepadnuti: zazil som podobnu situaciu, len to bolo trosku neskor, na VS. Nespravim sk, tak dovi, dopi. A to som predsa nemohol priputsit. Sadol som, skutocne ma to nebavilo, nechapal som to, no predsa sa ma nejaka blbost nezbrzdi len preto, ze sa mi nechcelo a ze ma to nebavilo.

Sadaj, premoz sa, predsa neprepadnes z matiky, z lin.funkcii a to este v 9tom rocniku. To by si skutocne premarnil rok zivota.
Aspon sa naucis, ze ak clovek chce, dokaze vsetko.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ako tak čítam, tak som to mala na strednej rovnaké. Všetky predmety som zvládali na 1,2ky a z matiky mi večne vychádzala štvorka. Neučila som sa, lebo ma to nebavilo, nechápala som tomu, teda väčšinu som nechápala a aj keď som chápala, tak ma to nebavilo. Výhoda bola, že rodičia mi verili, že sa učím iné predmety a vedeli, že s matikou už nikdy nič nechcem mať, tak to nechali tak. Vždy som to vytiahla aspoň na trojku, ale musela som naozaj chcieť, pretože mne osobne doučko nikdy nepomohlo. Potrebovala som to vysvetliť jasne, preto mi zväčša látku vysvetľovali spolužiaci a keď som min. trikrát prerátala všetky príklady zvládla som napísať aj písomku na celkom obstojnú známku. Takže ak budeš chcieť, bude sa dať s tým niečo robiť. Ak nepomôže doučko, skús poprosiť spolužiaka. Držím palce. :)
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

2Pacaveli: jak ta spravne chapem, tak mas problem IBA z linearnymi funkciami? sa nato vykasli... nebudete to preberat do konca deviatky :wink:
mozno o tyzden/mesiac nastupi take ucivo, ktore pochopis a este nachytas jedniciek a jedniciek do konca roka :)

//"len tomu"... si myslis, ze budete pol roka preberat jedno ucivo? :wink:

///este chcem dodat, ze aj dost zalezi na ucitelovi...
napr. ja som mal perfektneho matikara... ked jeden z celej triedy nechapal tak mu to zopakoval aj 10x...

//retne: napisal som to tak, ako som to nemyslel :oops:
chcel som mu tym povedat, ze si znamky opravi, ked nastupi nove ucivo.. ked to nechape tak nech mu to niekto vysvetli
2Pacaveli
Addict
Addict

teraz nechapem len tomu, neviem co bude dalsia latka a ci tej budem chapat... len proste ma serie to, ze ked sa pyta, ako celej triedy, ci tomu rozumiete a trieda povie ano a ja poviem nie, tak mi povie - "tak co mam robit ked cela trieda to chape len ty nie" a vysvetluje dalsie veci.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Ja mam to iste, uz druhy rok ligam z matiky a tento rok mam dali taku trochu nedoslychavu ucitelku, takze dufam ze prejdem inak vyhadzov a som pak v dost velkom probleme :?

jo a taky mam koli tomu doma peklo asi od 4. triedy na ZS lebo odvtedy u mna ubudli vysledky
2Pacaveli
Addict
Addict

dakujem kazdemu za prispevky. no ja som sa nikdy neucil nejak dobre, ani v sedmicke, sestke a nizsie. teda velmi si to nepamatam, ale nepamatam si ani to, zeby som mal niekedy ciste a pod. inak, chystam sa na SOU Aurela Stodolu, je tam tazka matika? chodi tam niekto?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No, asi kazdy ma take problemy, tiez mi nesli vsetky predmety a mohol som sa aj ucit od rana do vecera a aj tak som dostal 4. Proste kazdy ma asi taky predmet co ho vobec nezaujima. Podla mna bola chyba uz len ta ze si siel na skolu kde si mas sestru, ja keby som mal mamu alebo niekoho z rodiny na nejakom ucitelskom mieste v skole tak tam asi nejdem :? Tiez sa na mna stazovala slovencinarka mojej setre ked ju stretla, ze sa vobec nepripravujem na hodiny a podobne, lebo slovina bola moja smrt, stale. Nikdy som nevedel slovinu a na vysvedceni bol istale 3 zo Sj.
A mne sa dost nepacilo, ze rodicia vedia zprdnut za zle znamky, a davaju za to zakazy a ked som dostal dobru tak, nic, ziadna pochvala alebo nic podobne. A to je asi tak, ze si vsimaju len vsetk ozle na mne :? :roll:
2Pacaveli
Addict
Addict

Lub0$ napísal:No, asi kazdy ma take problemy, tiez mi nesli vsetky predmety a mohol som sa aj ucit od rana do vecera a aj tak som dostal 4. Proste kazdy ma asi taky predmet co ho vobec nezaujima. Podla mna bola chyba uz len ta ze si siel na skolu kde si mas sestru, ja keby som mal mamu alebo niekoho z rodiny na nejakom ucitelskom mieste v skole tak tam asi nejdem :? Tiez sa na mna stazovala slovencinarka mojej setre ked ju stretla, ze sa vobec nepripravujem na hodiny a podobne, lebo slovina bola moja smrt, stale. Nikdy som nevedel slovinu a na vysvedceni bol istale 3 zo Sj.
A mne sa dost nepacilo, ze rodicia vedia zprdnut za zle znamky, a davaju za to zakazy a ked som dostal dobru tak, nic, ziadna pochvala alebo nic podobne. A to je asi tak, ze si vsimaju len vsetk ozle na mne :? :roll:
presne, ziadna pochvala ani nic za dobru znamku, proste povedia, ze ok a ked donesiem 5, tak maju reci, reci a reci. inak, ja som na tu skolu ist nechcel, ja som musel, ta, kde som chodil dovtedy, bola paradna. jedna basen.

AKO SOM SA UZ PYTAL, NECHODI STADE NIEKTO NA SOU AURELA STODOLU (KOSICE - SACA) ???
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

tusim tam chodi kamarat, ta sa ho skusim spytat...
nesquik_7
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa nesquik_7 »

Moj kamos chodi na to SOU .. aj jedna holka z mojho bloku .. zevraj matika tam nieje az taka tazka ze dasa zvladnut nic narocne.. a ja si osobne myslim ze to je celkom schopne SOU .. :wink: drzim palce
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

znamy tam chodil... ale predpokladam, ze na sou ta (matiku) nejak extra drvit nebudu, viac tam budes mat technicke predmety + prax... toho by som sa az tak neobaval
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

PeterCA: ma sa vysrat na linearne Fcie? to co si mu poradil, ved to je zaklad zakladov, ako potom pochopi kvadraticke, no a to nehovorim o ostatnych...

2pac..: Skus si fakt na to sadnut toto sa ti zide do zivota, ked berieme ze dalsie 4 roky tvojho zivota prezijes na strednej.

A ku skole, no matiky tam by si sa nemal velmi bat, nebude to take tazke ak budes pocuvat profakov na vyklade, to je asi najdolezitejsie na pochopenie.
nesquik_7
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa nesquik_7 »

presne tak skor ta technika a vela praxe :wink:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

co sa funkcii tyka, takna zs som nemal ani paru, co su to funkcie, intervaly (nevedel som, ze co je to otvoreny, uzavrety interval, ako sa to zapisuje atd), proste vobec som to nechapal, ale na strednej som to uz pochopil, kedze (aspon na gymply) je 80% matiky o fciach...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

smejo: ja si ani nepamatam ze na ZS sme nieco s Fciami mali :D ale tak asi mi to islo, kedze som mal z matiky stale 1, ale tak povedz ze odhovaranie od ucenia sa Fcii nikam nevedie...

//
kiezby to tak bolo aj na ss
Asi tak :D
Napísať odpoveď