Maturita
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
tak som sa do toho testovania pustil po hlave ...
GS SJL 07 A -> 67/80=83,8%
SM SJL 08 B -> 56/64=87,5%
GS SJL 07 (variant 3172) -> 69/80=86,25%
GS SJL 07 (variant 3076) -> 58/80=72,5%
co ja viem zatial celkom dobra spokojnost, nato ze sa sloviny bojim ako cert kriza a ze som veci ako slovne druhy, vetne cleny, vzory, pady a vetnu skladbu ci stavbu videl naposledy asi v siestom rocniku ...
GS SJL 07 A -> 67/80=83,8%
SM SJL 08 B -> 56/64=87,5%
GS SJL 07 (variant 3172) -> 69/80=86,25%
GS SJL 07 (variant 3076) -> 58/80=72,5%
co ja viem zatial celkom dobra spokojnost, nato ze sa sloviny bojim ako cert kriza a ze som veci ako slovne druhy, vetne cleny, vzory, pady a vetnu skladbu ci stavbu videl naposledy asi v siestom rocniku ...
-
Jeremy
Medium Professional
nie vtomto sa mylis rozsah slohu je pre A aj pre B rovnaky 1,5 - 3 strany... temy sa vyhlasuju a zrebuju rano pred maturami...Retne napísal:Sagittarius: No teraz to je tak ze budeme mat 4 temy ktore sa budu vyhlasovat v radiu, cas je tych 150 minut a rozsah myslim ze na becko 2 strany a acko 3 strany
ano 1,5-3 strany
temy budu 4 a budeme si môct jednu vybrat.. tak aspoň dake plus
dobre je ze to budu citat nasi ucitelia.. a ako povedala nam ucitelka.. ked si na tej praci prejavime a dame tam kusok zo seba tak to bude za 1
.. a este pre tych co nevedia tak za tento sloh sa da ziskat max. 28 bodov.. z toho su 4 subjektivny pocit ucitela
//theBliZZard: toto som mal na mysli
temy budu 4 a budeme si môct jednu vybrat.. tak aspoň dake plus
dobre je ze to budu citat nasi ucitelia.. a ako povedala nam ucitelka.. ked si na tej praci prejavime a dame tam kusok zo seba tak to bude za 1
.. a este pre tych co nevedia tak za tento sloh sa da ziskat max. 28 bodov.. z toho su 4 subjektivny pocit ucitela
//theBliZZard: toto som mal na mysli
-
theBliZZard
Star
Bodovanie slohu na SJL:
1. Vonkajsia forma = 4b (ak nepises cca 2 strany 4 body iste)
2. Vnutorna forma = 20b
- obsah 4b
- kompozicia 4b
- jazyk 4b
- pravopis 4b (na plny pocet mozes spravit iba 2 chyby, za 15 chyb je uz 0 bodov)
- styl 4b
3. Celkovy dojem = 4b (ak ta ma ten ucitel aspon trochu rad a napisal si to dobre tak dalsie 4 body iste)
takze za vonkajsiu formu a celkovy dojem je 8 bodov co staci na viac ako 25%, ked aspon par bodikov vo vnutornej forme ziskate, tak by sloh nemal byt problem.
1. Vonkajsia forma = 4b (ak nepises cca 2 strany 4 body iste)
2. Vnutorna forma = 20b
- obsah 4b
- kompozicia 4b
- jazyk 4b
- pravopis 4b (na plny pocet mozes spravit iba 2 chyby, za 15 chyb je uz 0 bodov)
- styl 4b
3. Celkovy dojem = 4b (ak ta ma ten ucitel aspon trochu rad a napisal si to dobre tak dalsie 4 body iste)
takze za vonkajsiu formu a celkovy dojem je 8 bodov co staci na viac ako 25%, ked aspon par bodikov vo vnutornej forme ziskate, tak by sloh nemal byt problem.
dneska som bol s kamosom v autoskole dohodnut mu skusky na vodicak, no a dozvedeli sme sa ze skusky sa konaju 11. marca, teda presne v ten deň ked sa kona pis. test zo SJ..
nahoda alebo nevedomost policajtov alebo naschval?
podla mňa vacsina ludi co ide na skusky ma akurat 18 rokov teda je logicke ze budu pisat v ten deň test.. tak neviem preco sa takto rozhodli
podla mňa vacsina ludi co ide na skusky ma akurat 18 rokov teda je logicke ze budu pisat v ten deň test.. tak neviem preco sa takto rozhodli
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
myslis ze co ? policajti sa pred tebou postavia do pozoru a predpazia ? .. nehrozi .. u nas to maju urobene tak, ze maju urcity den v tyzdni vyhradeny na skusky a kazdy tyzden robia v nejakej jednej dvoch autoskolach, podla velkosit autoskoly ... potom to vychadza tak ze kazda autoskola ma termin kazde tri tyzdne cca.tomek00 napísal:dneska som bol s kamosom v autoskole dohodnut mu skusky na vodicak, no a dozvedeli sme sa ze skusky sa konaju 11. marca, teda presne v ten deň ked sa kona pis. test zo SJ..
správa
Zaujímalo by ma na koľko percent robite cudzie jazyky, ja taký priemer mam okolo 59 percent z posledného čo som si robil /tuším rok 2007/ ale katastrofou pre mna je radio z 20 bodov som získal chudobných 4. ale gramatika mi zachranila krk zo 40 som získal 35 takže slušne
Mám otázku ako vnímate obsah z rádia značíte si to nejako alebo len vypočujete a na základe toho potom vyberiete možnosť
ja som skúšal už asi všetko a neviem čo by bolo pre mna výhodnejšie tak skúste poradiť, vdaka 
Mám otázku ako vnímate obsah z rádia značíte si to nejako alebo len vypočujete a na základe toho potom vyberiete možnosť
Re: správa
Listeningu sa ja najmenej bojim, to mi stale islo, nezapisujem si nic, najviac sa sustredujem na to aby som poriadne pocuval, pisanim sa mozem kusok menej venovat pocuvaniu a viete ake su tam listeningy, povedia vsetky odpovede no len jedna dedukovanim je spravna. Coho sa ja viac bojim je gramatika asi nejake zakonitosti by som si mal este popozerat...J.O.S.E napísal:Zaujímalo by ma na koľko percent robite cudzie jazyky, ja taký priemer mam okolo 59 percent z posledného čo som si robil /tuším rok 2007/ ale katastrofou pre mna je radio z 20 bodov som získal chudobných 4. ale gramatika mi zachranila krk zo 40 som získal 35 takže slušne![]()
Mám otázku ako vnímate obsah z rádia značíte si to nejako alebo len vypočujete a na základe toho potom vyberiete možnosť![]()
ja som skúšal už asi všetko a neviem čo by bolo pre mna výhodnejšie tak skúste poradiť, vdaka
Inac verite ze nieco prenikne tento rok
jose: listening je malina - stacilo ti kukavat anglicke filmy a serialy a mal by si dost v suchu...osobne si precitam ulohu k listeningu, pocuvam, co zachytim hned zapisem... a povacsine zachytim na prvy raz etko takze potom sa uz nudim.. ale minule bola zla nahravka - kvalitativne tak som az na druhy a aj tak som mal iba 18/20... hold sedel som vzadu, predo mnou sa bavili dvaja anglofoni a paska sustala...
ja sa bojim gramatiky trosku... writting zmaknem dako, ale gramatika? tam sa vzdy hadam pri casoch s profkou... co uz no...
ja sa bojim gramatiky trosku... writting zmaknem dako, ale gramatika? tam sa vzdy hadam pri casoch s profkou... co uz no...
presne to si myslim..nordkapp_pb napísal:myslis ze co ? policajti sa pred tebou postavia do pozoru a predpazia ? .. nehrozi .. u nas to maju urobene tak, ze maju urcity den v tyzdni vyhradeny na skusky a kazdy tyzden robia v nejakej jednej dvoch autoskolach, podla velkosit autoskoly ... potom to vychadza tak ze kazda autoskola ma termin kazde tri tyzdne cca.... takze je toakurat blba nahoda s ktorou nebude niekto nic robit, len preto ze su nejake maturity, tak tam budu len nejaki dvaja traja co uz maju po maturach, policajt za to dostane zaplatene rovnako a spravi to este rychlejsie, bez mrznutia pri kuzeloch a nudneho vyvazania sa a buzerovania na jazdach
...
verim tomu a dufam... mohlo by..treba pozriet na pokec deň predtym.. mozno sa tam nejaky dobrakRetne napísal:Inac verite ze nieco prenikne tento roknieco na maturu
takto ti poviem.. ja to robim tak ze si najprv precitam aspoň dva krat cely ten text a moznosti.. zamyslim sa nad nimi aby som si ich nejak dostal do hlavy.. potom ked zacne hovorit tak musis pocuvat.. sustredit sa len na to.. na nic ine, pokusit sa zachytit suvislosti.. ak ti robi problem pocuvat s porozumenim tak si skus pustit BBC asppň na hodku.. aj ked je to teraz uz asi neskoro ale tak urcite to nebude na skodu..J.O.S.E napísal: Mám otázku ako vnímate obsah z rádia značíte si to nejako alebo len vypočujete a na základe toho potom vyberiete možnosť![]()
-
mirak2
Hardcore addict
listeningy som robil na KAJkach..akoze vsetko v pohodke..ale bola jedna cast ze zapisovanie cisiel..paneboze, to bolo strasneeeee...cas 14:31.15 zabehol na tej a tej olympiade ten a ten typek co vazil tolko a tolko pounds, co bolo tolko a tolko kil, meral tolko a tolko stop, co bolo tolko a tolko centimetrov, potom najvacsia vyhra v kasine bola 145,457,842, predtym bol rekordom 107,484,567, strasne nieco..z 20 som mal asi 5 dobre
ci nieco prenikne? dost silno pochybujem
ci nieco prenikne? dost silno pochybujem
správa
vdaka za rady chalani
(sorry som zabudol napísať, že maturujem z nemčiny) ale v konečnom dôsledku pri posluchu je to jedno z čoho maturujem, asi najviac mam obavy či bude slovna zásoba v mojom rozsahu, lebo nejaké tie posluchy som už robil a jeden urobim vcelku slušne a druhy urobim katastrofálne čiže akási nestabilita pri posluchoch.
snad bude priateľna slovna zásoba, vdaka ktorej porozumiem podstate a zvyšok vydedukujem
-
nordkapp_pb
Hardcore addict