Nafta
Nafta
kupujeme nove auto a nas mechanik nam poradil tankovat tu drahsiu naftu pretoze tvrdi ze sice aj ked je o 5 korun drahsia cena na 100km sa vyrovna pretoze spotreba sa znizi.Mate neake skusenosti s obydvomi naftami???My urcite vyskusame obydve a vysledok sem napisem...
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ano, mal pravdu, rozdiel tam je, ale s tou navratnostou je to uz horsie. tak isto ako pri chiptuningu ti firma zabezpeci, ze to auto bude silnejsie a bude menej zrat, tak isto je to aj pri tom diesli. ALE! vo vacsine pripadov reklamuju sedlaci, ze po nacipovani to auto akosi viac zerie, dymi, smrdi... lenze zakonite ked to auto ide lepsie tak mu aj viac nakladaju. v zmluve pritom maju napisane, ze auto bude mat nizsiu spotrebu ALE pri beznej jazde.
cize, tak isto pri tom diesli ti garantuju "vyssi vykon" a nizsiu spotrebu ale pri normalnej jazde. ak ti auto pojde lepsie a ty mu zacnes nakladat, spotrebu neznizis. druha vyhoda je, ze zaroven menej namahas motor, menej zanasas palivove trysky... imho je kvalitnejsia, cistejsia a aj lepsia a ak mate peniaze na to aby ste ju pravidlene tankovali, hor sa do toho
cize, tak isto pri tom diesli ti garantuju "vyssi vykon" a nizsiu spotrebu ale pri normalnej jazde. ak ti auto pojde lepsie a ty mu zacnes nakladat, spotrebu neznizis. druha vyhoda je, ze zaroven menej namahas motor, menej zanasas palivove trysky... imho je kvalitnejsia, cistejsia a aj lepsia a ak mate peniaze na to aby ste ju pravidlene tankovali, hor sa do toho
Netrep:) Cistenie motora od usadenin je zbytocne robit stale, ked nebudu usadeniny, tak sa nebude mat co cistit. A hlavne za tie prachy navyse ... Schvalne si skus tu spotrebu, ci bude o tolko lepsia /aj ked to je subjektivne, lebo na kazdu nadrz odjazdis inu trasu/. Ale neplac potom, ze si zaplatil zbytocne navyse prasule. Keby to bolo o korunu drahsie, cert to vezmi, ale o 5 Sk na liter ti to absolutne nevrati.
Pracuejm v tejto oblasti a viem ze naftou pohanane auta ti pojdu aj na slnecnicovy olej ale pokial ti mozem poradit tak by som volil obycajnu naftu a dodatocne by som si kupil aditivum - prisadu. Doporucujem ceske aditivum VIF. Test ktory moje tvdenie iba potvduje:
Test aditiv http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf
Test aditiv http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf
Pri kvalitnejsej nafte nejde len o hlucnost dymivost a podobne, najchulostivejsia cast celeho systemu su trysky .... ked sa tie zaseru tak mas pekny cash z vrecka na vymenu .... uz len preto je dobre bud davat aditivum, alebo kupovat lepsiu naftu (skor by som povedal casto kontrolovanu), ja ma dobre skusenosti so shell , ta drahsia je uz aj aditivovana ...
Este porozmyslaj nad tym co si napisal, ked kupujes drahsiu naftu tak zaplatis viac za ten isty objem ako pri lacnejsej, takze keby si to spravil tak ako pises, tak zakonite na lacnejsiu naftu mas vacsi dojazd.Jelko4 napísal:natankujem za 2000sk obycajnej nafty a uvidim na kolko km mi vydrzi,potom natankujem ze 2000sk drahsej nafty a uvidim kolko km mi vydrzi.Vysledok sem potom napisem.
-
Lyson2580q
Zablokovaný
Ano mam s tym skusenosti je to dobry oblb na ludi jeden druh nafty je lacnejsi a ked natankujem napr.10l tak mi ukazuje spotrebu 6,5 l /100km, ale ked natankujem tej drahsej napr. 10l tak mi ukazuje spotrebu 6l / 100km.A po prepocitani prejdete rovnako,lebo ked dame lacnejsej tak jej treba viac a ked dame drahsej tak jej treba menej.
to bola ironiaKibo napísal:to riesi riadiaca jednotkapodla stylu jazdy, zataze,... ti to prehodnoti v palubnom pocitaci
precitaj si, co napisal "Lyson2580q", reagoval som na neho, pretoze ten "oblb", ktory popisuje je celkom logicky a zaroven (podla toho, co som sa tu docital) je to aj ucelom toho paliva (vyssia cena vs. nizsia spotreba/setrnost voci motoru)
cize v idealnom pripade by som za rovnaku sumu kupil menej nafty, na ktoru vsak prejdem rovnaku vzdialenost ako s vacsim mnozstvom lacnejsejm, + motor bude mat vyssiu zivotnost (?taktiez menej emisii?)