Rozmazané fotky Olympus FE - 270

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rozmazané fotky Olympus FE - 270

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ako je možné, že tento foťák robí také rozmazané fotky? Niekedy sa síce podarí aj nejaká "normálna", ale väčšinou sú to fotky, ktoré vyzerajú, ako keby sa fotografovi nehorázne triasla ruka...myslíte si, že by som ho mal ísť reklamovať alebo čo mám robiť, aby som vylepšil kvalitu fotiek? Lebo keď pozriem na starý 2 Mpx foťák, tak ten robí v porovnaní s týmto nádherné fotky :(

Olympus FE - 270 - http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... 70-silver/

Tu sú ukážky fotiek...
http://www.pilifo.estranky.cz/fotoalbum ... riginal/50
http://www.pilifo.estranky.cz/fotoalbum ... riginal/51
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nemáš navolený nejaký špeciálny režim napr. na nočné fotenie? Deje sa to, keď fotíš aj s bleskom?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

nefotis v tme s malym ISO?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Robí to aj keď fotím s bleskom a aj cez deň aj v tme, ale vtedy sa skoro vôbec nedajú robiť fotky :?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

dufam,ze pouzivas autofocus=> ze podrzis spust do polovice a pockas kym ti zaostri fotak a az potom cvaknes... inak si to neviem vysvetlit...

skus si nastavit uplne automaticky rezim, poloz fotak na nieco pevne a nieco odfot s predzaostrenim.. ak to spravi zlu foto tak nechapem a siel by som reklamovat
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Maki napísal:dufam,ze pouzivas autofocus=> ze podrzis spust do polovice a pockas kym ti zaostri fotak a az potom cvaknes... inak si to neviem vysvetlit...

skus si nastavit uplne automaticky rezim, poloz fotak na nieco pevne a nieco odfot s predzaostrenim.. ak to spravi zlu foto tak nechapem a siel by som reklamovat
Samozrejme, nechám to najprv zaostriť a až potom urobím fotku...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No a čo tie režímy? Či scény? Či programy? Podľa tej webky by si mal mať možnosť nastaviť 15 prednastavených scén.. skúšal si ich meniť?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Reklamuj to. Chyba automatu, celkom zjavna. Imho, celkom Ta lutujem, ze si si kupil olympus :?

// Sheep v ziadnom pripade sa nechcem dotknut nikoho, koho tato znacka nesklamala. Ja len viem ze sa fakt casto kazia a ani parametrami vo svojej triede nijak obzvlast nevynikaju. Jediny plus je snad design, su to skor imidzovky (mju..). V shope sme tomu hovorili "fotaky pre nemeckych seniorov" :D
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

k6 napísal:Reklamuj to. Chyba automatu, celkom zjavna. Imho, celkom Ta lutujem, ze si si kupil olympus :?
mam uz druhy olympus a nikdy som nemal problem...co sa tyka tychto beznych fotakov su olympusy v pohode aspon ja som spokojny :wink:
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

lol. s olympusom som ja ani nikto z mojej rodiny nikdy nemal problem. a to sme uz vystriedali viacej modelov, vratane dvoch zrkadloviek!
84.30
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 84.30 »

Trocha nepravdepodobne, no predsa sa spytam - nemas zaspineny objektiv?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:Reklamuj to. Chyba automatu, celkom zjavna. Imho, celkom Ta lutujem, ze si si kupil olympus :?

// Sheep v ziadnom pripade sa nechcem dotknut nikoho, koho tato znacka nesklamala. Ja len viem ze sa fakt casto kazia a ani parametrami vo svojej triede nijak obzvlast nevynikaju. Jediny plus je snad design, su to skor imidzovky (mju..). V shope sme tomu hovorili "fotaky pre nemeckych seniorov" :D
Ok, tak to pôjdem reklamovať...
A ešte k tomu objektívu - zašpinený nie je
Napísať odpoveď