Memtest86 hadze chyby - chybne ramky?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Memtest86 hadze chyby - chybne ramky?

Príspevok od používateľa brm »

Vyskytol sa mi menší/väčší problém s ramkami.

Pred mesiacom a pol som si upgradol komp do tejto podoby:
http://www.hojko.com/post784511.html#784511
s ramkami Corsair 2×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 XMS2

Nuž všetko funguje ako má, akurát mi občas systém (XP SP2) zatuhne a pomôže len tvrdý reset.. (tak raz do týždňa). Tiež sa mi vyskytol problém s CRC chybami pri sťahovaní a následnom rozbaľovaní .rar archívov, ktoré neskôr nanovo stiahnem a už rozbalím bez problémov. Hľadal som po nete príčiny tohto javu a na viacerých miestach doporučili otestovať ramky týmto programom. Stalo sa a výsledok viď príloha (18 chýb len za 6,5min!!! ..dlhšie som nemal nerv čakať).

Skúsil som vybrať druhý modul a otestoval som to iba s 1GB.. tiež hádzalo chyby. Vymenil som prvý modul v prvom slote za druhý modul a memtest prebehol bez chýb. Skúsil som prvý modul doložiť do tretieho slotu na 2x1GB.. a opäť rovnaké chyby v 3. a 4. teste. Z toho usudzujem, že asi ten prvý modul je chybný. Hodiť to na reklamáciu, alebo ešte mám niečo poskúšať? :roll:

Pravdupovediac som sa s chybnými ramkami ešte nestretol, takže nemám šajnu, čo ešte by sa dalo vyhútať. Za každý tip a pomoc vopred ďakujem. ;)

btw.. všetko je na defaulte, zatiaľ netaktované.
Prílohy
memtest86.jpg
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ked ti mem test hlasi chybu tak to nebude najlepsie ...
Ak ti to nesposobuje BSOD a ine potiaze zo systemom tak by som si s tym nerobil starosti ale pred koncom zaruky jednoznacne na reklamacku ;)
Aby sa nestalo ze po roku sa zacne objavovat Crash Aplikacii BSOD a nevysvetlitelne Mrznutia systemu.
Neviem ci existuje nejaka priama aplikacia na Pamate ... Mozno Burn Test v SiSoft Sandre a pod.
Ale v kazdom pripade ich skus maximalne zatazit ... ci sposobia nestabilitu ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Od coho sa to asi vola MemTest? :roll: Pamate si daj vyreklamovat, su vadne ...
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

no fasa...po kuknuti tvojho prispevku som uznal za vhodne spravit aj ja nejaky test na pamate kedze som mal podobne priznaky mrznutia atd...vyhrabal som napaleny goldmemory no a dopadol som takto (vid priloha)
mam a-data vitesty EE 800Mhz 2x1GB 2.1V a dal som ich na 4-4-4-11... poskusam zajtra este pomenit casovanie a V ajked neviem ci to moze byt tym sposobene...ale vypada to taktiez na reklamaciu...co si myslite ? :?
Prílohy
DSC02323.JPG
brm
Darca
Darca

heh.. oki, pozháňam si náhradné ramky a tieto hodím na reklamačku.. ;)

//dnes som si objednal presne také isté ramky, až dôjdu, odnesiem súčasné na reklamačku a až sa vyreklamujú, tak budem mať 2x2x1GB.. :D Sakra.. to už budem musieť nahodiť Vistu.. ;)
brm
Darca
Darca

Hodil som do kompu presne také isté nové ramky.. a tie mi idú pri 4-4-4-12 2T @ 1.98V bez chýb v memteste..

Som zvedavý, či už v stiahnutých archívoch nebudú CRC errory.. ;)
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa morfeusko »

//brm mam presne tie iste ramky a taky isty problem...PC mrzne pri hrani hier a tiez casto na par sekund padne obraz jednoducho cierna obrazovka a potom to skoci spat obraz.BSODy tak 1-2 za den. UZ vazne neviem v com to moze byt vsetky drveri mam najnovsie

Zostava:
MSI P35 Platinum,
Corsair DDR2 2x1Gb 800MHz TWIN2X 5-5-5-18
Intel Core 2quad Q6600 2,4GHz
HDD Seagate 320G 7200 SATA2 16Mb cache
DVD RW LG
Asus EAH3850 512DDR3
zdroj 400W(nic extra len nejaky co bol spolu zo skrinkou)

Neviem ci moze byt pricinou ze mam MB MSI a GPU mam ASUS...lebo k MB bol program Core2cell na sledovanie teplot a otacok a v podstate vsetkeho a ma to ukazovat aj MB aj GPU lenze kedze ja nemam GPU MSI takze mi to robilo problemy a nefungovalo. Tak teraz mam Everest ultimate a tam mi to ukazuje v pohode vsetko.

Alebo to je v zdroji?

Uz si vazne neviem rady som na ten comp dlho setril a teraz mam len same problemy snim :cry:

Ak by mi vedel niekto aspon trochu poradit naco sa mam zamerat alebo ako to vyriesit budem strasne vdacny...

//brm a vyreklamovali tie ramky v pohode?
brm
Darca
Darca

Môže to byť zdrojom, môže to byť grafikou, môže to byť hocičím. ASUS grafika na MSI doske však by nemal byť problém..

Otestuj si ramky cez memtest, či to aj Tebe bude hádzať podobné chyby ako mne..

btw.. ramky boli vyreklamované, trvalo to tri týždne, dali mi nové.
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Memtest som urobil...nenasiel nic.Takze fakt neviem :(

Akym sposobom by som mohol vylucit vsetky moznosti? ...nech viem v com je problem....idem reinstal winu a uvidim ci to pomoze...
brm
Darca
Darca

Tie veci sa Ti stávajú iba pri hraní alebo aj pri bežnom surfovaní, offisovaní?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Moznosti vylucis jedine tak, ze skusis otestovane kusy HW od kamosa, ktore budes postupne vymienat - ramky, procak, grafika, zdroj, doska ...
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No robi mi to aj pocas hrania...ale aj len tak vo wine ked nieco zapinam nic este nenaskoci len BSOD takze neviem aka moze byt pricina ked to nerobi periodicky ale len nahodne takze neviem....
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

2 brm
Make sure you set the correct voltage in the BIOS, or the board/system will not start. Most boards default Vdimm to 1.8V whereas this needs 2.1V.
a ty mas aj pri tych novych iba 1,98V. link: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820145034
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak je lepsie nastavit to napatie pre tie RAMky na 2,1V?
brm
Darca
Darca

krija.. s pôvodnými chybnými ramkami som skúšal memtest aj pri 2.1V a aj 2.2V, len je to uvedené v inej téme, ktorú vtedy založil s podobným problémom TomAss:
http://www.hojko.com/problem-s-pamatami ... 90223.html

Väčšinou výrobcovia DDR2 800MHz ramiek deklarujú CL4 pri napätí 2.1V, pri zníženom 1.8V (ako to majú defaultne dosky nastavené) deklarujú iba CL5.

Tie nové ramky som skúsil rozbehať na CL4 na 1.98V.. a keďže fungovali a nehádzali žiadne chyby, tak nevidím dôvod ich zvyšovať na 2.1V.. ;)

morfeusko.. môžeš skúsiť, ale podľa mňa ak Ti memtest nehlásil žiadne chyby pri defaultnom nastavení, tak sa to nevyrieši ani 2.1V.. :roll:
Napísať odpoveď