Priklady a link
Priklady a link
Dobry den!
Chcel by som sa spytat ci by ste mi nemohli pomoct s niektorymi veci, najpr sa jedna o priklad>>>
Program na generovanie slov (reťazcov znakov) začína generovanie s jednoznakovým reťazcom
„Z“. Postupne mení reťazec podľa týchto pravidiel, kde šípka znamená nahradenie:
• Z → Za
• Z → bZ
• Z → aZb
• Z → a
Program generuje reťazec dovtedy, pokým neobsahuje ani jedno veľké písmeno. V každom kroku
vyberie ľubovoľné pravidlo. Z možných podreťazcov, na ktoré sa dá vybrané pravidlo aplikovať,
vyberie ľubovoľný podreťazec a pravidlo na tento podreťazec aplikuje.
Koľko rôznych 3-znakových reťazcov je možné týmto programom vygenerovať?
a) 2
b) 12
c) 4
d) 6
e) 7
A este jeden prikladik pri ktorom mam vyslednu hodnotu no potreboval by som potvrdit>>>>
K počítaču je prostredníctvom sériového portu pripojený externý modem s maximálnou prenosovou
rýchlosťou 56000 bitov za sekundu. Sériový port je nastavený nasledujúco: asynchrónny prenos,
prenosová rýchlosť 38400 bitov za sekundu, štart-bit, 8 údajových bitov, 1 stop-bit. Ako dlho bude
v ideálnom prípade trvať prenos súboru o veľkosti 2304000 bajtov ?
a) 4.8 minúty b) 6.8 minúty c) 7 minút d) 10 minút e) 12 minút
A posledna vecicka ci nahodou nemate nejaky link na dobre rozpracovanu
Binarnu Aritmetiku.
Dakujem
Chcel by som sa spytat ci by ste mi nemohli pomoct s niektorymi veci, najpr sa jedna o priklad>>>
Program na generovanie slov (reťazcov znakov) začína generovanie s jednoznakovým reťazcom
„Z“. Postupne mení reťazec podľa týchto pravidiel, kde šípka znamená nahradenie:
• Z → Za
• Z → bZ
• Z → aZb
• Z → a
Program generuje reťazec dovtedy, pokým neobsahuje ani jedno veľké písmeno. V každom kroku
vyberie ľubovoľné pravidlo. Z možných podreťazcov, na ktoré sa dá vybrané pravidlo aplikovať,
Koľko rôznych 3-znakových reťazcov je možné týmto programom vygenerovať?
a) 2
b) 12
c) 4
d) 6
e) 7
A este jeden prikladik pri ktorom mam vyslednu hodnotu no potreboval by som potvrdit>>>>
K počítaču je prostredníctvom sériového portu pripojený externý modem s maximálnou prenosovou
rýchlosťou 56000 bitov za sekundu. Sériový port je nastavený nasledujúco: asynchrónny prenos,
prenosová rýchlosť 38400 bitov za sekundu, štart-bit, 8 údajových bitov, 1 stop-bit. Ako dlho bude
v ideálnom prípade trvať prenos súboru o veľkosti 2304000 bajtov ?
a) 4.8 minúty b) 6.8 minúty c) 7 minút d) 10 minút e) 12 minút
A posledna vecicka ci nahodou nemate nejaky link na dobre rozpracovanu
Binarnu Aritmetiku.
Dakujem
K tomu druhemu prikladu, uz sa tu riesil a vyriesil
http://www.hojko.com/pomoc-s-jednym-pri ... 70476.html
prvy priklad je spravna moznost 4
mame 8 moznych kombinacii: aaa, aab, aba, abb, baa, bab, bba, bbb
z tychto osmych nam tieto pravidla dovodluju vygenerovat len nasledovne 4 kombinacie:
aaa - Z
Za
Zaa
aaa
aab - Z
aZb
aab
baa - Z
bZ
bZa
baa
bba - Z
bZ
bbZ
bba
a vlastne ta postupnost krokov pri generovani tychto styroch retazcov moze byt riesim prvej casti tejto ulohy
mame 8 moznych kombinacii: aaa, aab, aba, abb, baa, bab, bba, bbb
z tychto osmych nam tieto pravidla dovodluju vygenerovat len nasledovne 4 kombinacie:
aaa - Z
aab - Z
baa - Z
bba - Z
a vlastne ta postupnost krokov pri generovani tychto styroch retazcov moze byt riesim prvej casti tejto ulohy
Stifo16 napísal:Z možných podreťazcov, na ktoré sa dá vybrané pravidlo aplikovať,
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
Stifo16 napísal:mozes napisat postup ako si k tomu dospel prosim?
Kód: Vybrať všetko
E -> E + T E + T
E -> T T + T
T -> F F + T
F -> a a + T
T -> F a + F
F -> (E) a + (E)
E -> T a + (T)
T -> T*F a+(T*F)
T -> F a+(F*F)
F -> a a+(a*F)
F ->a a+(a*a)