VISTA 32 / 64

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
W0Lf
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

VISTA 32 / 64

Príspevok od používateľa W0Lf »

Caute. Vsade citam , ze je lepsie si dat VISTU 64bit ako 32bit . . zevraj nedokaze 32bit pracovat so 4gb ram , a preto musim mat 64 lebo ta zobere az 16gb, aby mi ta 32 nebrzdila system. co je na tom pravda ? vsadesa pise inak ,a kkti sa hadaju ako to ma byt.
a zevraj su aj problemy s ovladacmi na x64 , problemy s hrami , atd..

dufam ze vy ste rozumny a poradite mi . . .

OS: bude primarne na hry , filmy , pracovanie , surfovanie , archivovanie , napalovanie atd . nic narocne :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pri 32 bitovom OS nemôže jeden proces používať 4GB+ pamäte (to ale neznamená, že tú pamäť nemôže použiť iný proces).
W0Lf
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa W0Lf »

chrono napísal:Pri 32 bitovom OS nemôže jeden proces používať 4GB+ pamäte (to ale neznamená, že tú pamäť nemôže použiť iný proces).
ehmm . tak som tomu pochopil , ze na 32bit OS nie je ziadny program , ktory vyuzije 4gb+ / alebo ze proste nemoze , nevyuzije . ?? a ze nebude vadit ked si dam 32bit aj ked budem mat 4gb ???

//
nj , to som cital a docital som sa do tmy !!!
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

W0Lf napísal:ehmm . tak som tomu pochopil , ze na 32bit OS nie je ziadny program , ktory vyuzije 4gb+ / alebo ze proste nemoze , nevyuzije . ?? a ze nebude vadit ked si dam 32bit aj ked budem mat 4gb ???
Jeden proces (proces=spustený program) nemôže adresovať viac ako 4GB pamäte (adresa môže byť maximálne 2^32 a to je 4GB). Keď máš spustených viac programov, tak každý môže využívať inú časť pamäte (a spolu teda môžu využiť aj viac ako 4GB pamäte).

Zhrnutie: Ak budeš mať viac ako 3,2GB pamäte (časť tej pamäte môžu používať iba systémové knižnice), jeden proces tú pamäť nedokáže využiť. Ale to neznamená, že by tá pamäť nebola využívaná kompletne.
Napísať odpoveď