Na prvý pohľad ťažko rozoznať, avšak na detailoch vidno.. napr. pri kotúči Ti netrčia žiadne lanká.. a tiež podľa názvu..
Kotuce na bike
No ale ked stlacim brzdu na riadidlach tak z nej musi ist nejake lanko nie? A nemyslim si ze uz v nom je kvapalina. Kvapalina by mala byt niekde pri brzde, podla mna. Ja si to predstavujem nejak tak , ze ja zatlacim brzdu, tym padom stlacim nejaky piest kde sa prakticky stlaci ta kvapalina alebo olej a zatlaci to nejake dosticky to na kotuc a zabrzdi.

A ked sa ti ta hadicka zavadi niekde o strom tak si v predli. Lepsie povedane neopravis to namieste, a domov slapesbrm napísal:Asi tak.. ten "piestik" je však už v brzdových pákach.. a sila od brzdových pák ku brzde sa premiestňuje prostredníctvom kvapaliny v hadičkách..
Ahojte ja mam niečo take
http://www.tektro.com/02products/01auigacomp.php
a som s nimi spokojný , brzdny efekt je uzastný vzlásťt keď je mokro oproti V-brake neporovnatelne kratšia brzdna stopa.. akurat sa mi nepozdáva to , že predajca hovoril , že miestami "piskľavý zvuk " prestane až po 150Km ked sa brzdy vyjazdia
http://www.tektro.com/02products/01auigacomp.php
a som s nimi spokojný , brzdny efekt je uzastný vzlásťt keď je mokro oproti V-brake neporovnatelne kratšia brzdna stopa.. akurat sa mi nepozdáva to , že predajca hovoril , že miestami "piskľavý zvuk " prestane až po 150Km ked sa brzdy vyjazdia
Veľmi som sa nestretol s pískajúcimi kotúčmi, kotúče by mali pískať jedine v mokrom prostredí.. a vtedy je úplne jedno, či sú "zajazdené" alebo čisto nové. Našťastie aj napriek pískaniu za mokra ich brzdný účinok ostáva vynikajúci.
Na "zajazdenie" kotúčov ani netreba 150km, stačia 2-3 poriadne zjazdy..
t0m4s3.. medzi slepými je aj jednooký kráľom..
Na "zajazdenie" kotúčov ani netreba 150km, stačia 2-3 poriadne zjazdy..
t0m4s3.. medzi slepými je aj jednooký kráľom..
Re: Kotuce na bike
mozem sa spitat ja mam bicykel asi pol roka a po case my nechceli brzdit brzdy kupil som nove lanka v prasati som vsetko co trebalo dotiahol som v prasati nieco na maximum a koleso sa toci ale po chvili zsstane a lanka som naolejoval len s casti ale nie cele som ich neolejoval brzdy brzdia nie zase najlepsie ale problem vidim v tom ze piskaju moze to byt v tom ze som zle namazal lanko alebo niecom inom?? napr prasati doscickach platnickach ??
Kotuce na bike
Su to fajn brzdy, jazdil som uz aj na lepsich ale aurigy su v pohode. Zase s tou brzdnou drahou to netreba prehanatt0m4s3 napísal:Tie tektro auriga su uplne obycajne kotuce - inak su to zevraj slabucke brzdy. (zdroj bikeforum.cz). Nie je mi jasne preco by mali mat neporovnatelne kratsiu brzdnu drahu - to mozno proti uplne ksuntovym Vbrakom co sa davaju na tesco biky.
takto
hydraulicke brzdy maju bud brzdovu kvapalinu alebo mineralny olej .. Na mechanikach mas brzdove lanko kde sa treba srar s nastavovanim , proste to neries , ked kupis aj lacnejsiu verziu hydraulickych brzdy vzdy lepsie ako mechaniky odporucam firmu shimano , jazdil som uz shimani deore , min. Rok saint a teraz forumuly the one - cena za par cca 400e..to uz je trochu dost teb budu stacit aj deore..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ako pise foxmaros, s mechanikami byva problem s nastavovanim, sam som ti to neraz skusil. Rozhodne nekupuj dake lacne mechanicke kotucovky, ak tak, pozriet sa aspon na nieco od Hayes. Aj tie lacnejsie hydrauiliky od Shimana idu vyborne, cena je tiez prijatelna.
určite by som išiel do Deore 2010 po XTR(najvyšia rada) su deore navyvynutejšie ....pretože už maju samo odvzdušnovacie komorya brzdiaci učinok lepšie ako shimano XT ...
aspoň tak som čítal 
rad bi som sa spital na radu ja mam hayes stroker ryde 203 kotuc a vobec nebrzdia asi tam bude nieco s platnickami ale ked zabrzdim tak ani 2 prstami sa nedostanem do smiku neviem co s tim mam robit nevedel bi mi niekdo poradit? odvzdusnena je
olejuje sa iba retaz a vidla, kotuce netreba