piskanie napajacieho adaptera
piskanie napajacieho adaptera
zdravim. mam taku otazku: ked si nabijam notas, adapter potichucky piska. ked ho ale zapnem alebo sa nabije uplne tak prestane. nevadi mi to, lebo to nie je pocut pri normalnom rezime, ale chcel by som vediet, cim to moze byt? dik
nie je nic naco by sa na forach niekto nestazoval, je to raz tak vyrobene a hotov, to ale vies clovek si kupi komp a nadava ze huci pricom si neuvedomuje ze to aj treba nejak chladit, ze to ma zdroj v ktorom je niekolko cievok..atd...podla mna je riesenie takychto veci uplne bezpredmetnemi-chau napísal:Pri pavilionoch je to piskanie hlasnejsie ako obycajne, na forach sa na to dost stazuju.. casom si clovek zvykne.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Máte impulzáky, tak sa nečudujte, že tam dnu kadečo píska.
Tieto zvuky vyliezajú z mnohých VF zariadení, napr. invertor podsvietenia obrazovky na notebooku, grafické karty, spomínané zdroje ...
Ja radšej budem zo zdroja počúvať tradičných 50Hz ako kadejaké zavýjania
. Hoci pri niektorých zariadeniach nemám na výber.
Tieto zvuky vyliezajú z mnohých VF zariadení, napr. invertor podsvietenia obrazovky na notebooku, grafické karty, spomínané zdroje ...
Ja radšej budem zo zdroja počúvať tradičných 50Hz ako kadejaké zavýjania
Ako sa dá vyriešiť problém pískania cievok v PC?
Citovane z ineho fora. Osobne by som mal asi problem do kompu za par tisic strkat chemopren.. ma s tym niekto skusenosti?No zalejes ich lepidlom. Napr chemoprenom, alebo niecim tvrdsim, najlepsie nejake epoxidove lepidlo, ktore ked vytvrdne tak ej tvrde.Na novych motherboardoch sa pouzivaju uz len zaliate cievky (Gigabyte), na niektorych lacnejsich modeloch od inych znaciek sa daju este naist klasicke toroidne cievky. Aj kondiky sa na kvalitnych doskach (vsetky dosky Gygabyte) pouzivaju kvalitne, teda ziadne elektrolyticke, vsetky kondiky su suche s pevnym jadrom. Mimochodom piskat alebo vydavat zvuk moze aj vysuseny elekrolyticky kondik, s ktoreho sa stane piezomenic v podstate. Uz som pocul aj hrat muziku s kondika v zosiku ku ktoremu nebol zapojeny ziaden reprak .
To iste plati o zdrojoch, v kvalitnych zdrojoch nie je s piskanim problem.