potreboval by som nejaky navod, ako zistit ci mi odchadza zdroj na pc, totiz pc sa mi nepravidelne vypina, nezavisle od teploty a vytazenia, a neviem ci je to "opotrebovanim" OS alebo zdrojom alebo cim.
za uzitocne tipy davam K+ teda to minimum co mam...
aj ked by existoval soft, ktory ti vie napisat ze pozor chyba - tak to vypise zaroven s resetom. Ak je to nahly reset ze znicohonic zhasne jak keby si vypol prud, tak je realne ze je to zdroj. Ak je to sprevadzane prvotnym vytuhnutim, tak by to zdroj nemal byt.
KoCi napísal:Ak je to nahly reset ze znicohonic zhasne jak keby si vypol prud, tak je realne ze je to zdroj. Ak je to sprevadzane prvotnym vytuhnutim, tak by to zdroj nemal byt.
je to nahle...
zastrcka to neni robi to vsade,ale nepravidelne....
Graficka karta, chipset, doska samotna - skontroluj ci nemas nafuknute kondenzatory, takisto procesor, ramky - moze to byt cokolvek, na toto sa da idealne prist skusanim inych komponentov.
Skus si overit ci nemas slabsi zdroj ako potrebujes. Napriklad grafika ti pyta 35Ow a tvoj zdroj ma vykon 300w. Chvilu .. par mesiacov.. ti to pojde ale je to cesta do pekla.
Restarty s velkou pravdepodobonostou sposobuje zdroj, maticna alebo ramka. Zameral by som sa na tieto komponenty..
BTW: Neviem ci som ta spravne pochopil, ale ak mas book a este je v zaruke daj si reklamovat, pri troche stastia ti daju novy prip vratia prachy a predsa len vyvoj ide dopredu a ceny dole - budes si moct dovolit iny stroj.
Mne v kuse zamrzal komp a zistil som že mam napučané kondenzátory.Vysoká teplota CPU.
Neoplatí sa ti už nič dokupovat.Vyhod to.Už je z toho len omeleta.
Treba čisto nový PC:
mne tiez padal komp, byvam na intrakoch, bolo to zdrojom.
Zdroj jednoducho nezvladal silne a caste prepatove prudy. Predsalen..., intraky, ked dojde zo skoly 1000 studentov, pustia sa mikrovlnky, pocitace a pod., tak to proste zdroj nezvladal.
Kupil som Fortrona Blue Storm II a vsetko bezi OK...
Teda si skus zistit, ako to je u teba..., ak tam mas nejaky Eurocase, je velmi realne, ze bud ho nemas dostatocne silny (bacha na to, 500W Eurocase je menej ako 400W znackovy zdroj), pripadne proste nezvlada tvoju siet.
No ja som noob, ale ked som si kupil novu RAMKU 1 GB DDR1, tak sa mi toto iste zacalo robit, ze sa mi pocitac restartoval hocikedy, najme pri jednej hre, kupil som novy zdroj a prestal sa restartovat, ale pri tej hre to robilo stale, taksom preinstaloval windows a slo to normalne.. nechapal som.. Ze sa to vyriesilo preinstalovanim.
A toiste sa stalo pred par dnami spoluziakovi oco doniesol munovu ramku a pocitac sa im stale restartuje... Nic viac nvm
Nie ono to uz fakci asi pol roka ok, ono sa to vyriesilo tym ze som jednoduchopreinstalovalwindows a uz toslo dobre... Lebo ja sa v biose nevyznam, akurat viem prehodit boot na DVD romku