Pretaktovanie s omega drivers ?

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Pretaktovanie s omega drivers ?

Príspevok od používateľa Luxo »

Ahojte, čítal som tu niečo o tom, že sa dakomu ati karta X1950( pro, ale ja mam XT, velky rozdiel neni ) podarila "bezproblemovo" pretaktovat. Pouzivam sucasne ati catalyst drivery verzie 8.5 , a ak by som chcel prejst na tie omega drivers neposkodilo by mi to system ? Ci mam odinstallnut catalysty alebo ako. Taktovat by som chcel v programe Ati Tray Tools, lebo ich už dobre poznám :) , len sa chcem spýtať, či tie drivery mi nespôsobia šarapatu. :) Díík
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

odinstalujes catalyst a nainstalujes omega drivere a vsetko pojde v poho. ak sa nemylim tak ati tray tools sa instaluju sucasne s omega drivermi.
Luxo
Medium Star
Medium Star

a všeobecne ( hlavne na hry ) sú lepšie catalysty alebo omegace ? ( mal com catalysty 8.5, vymenil som za najnovsie omega )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v zasade by mali byt lepsie omega drivere, ale nemusi to byt pravidlo. raz za 10 rokov sa podaria aj catalysty :wink: .
Luxo
Medium Star
Medium Star

ďakujem za rady, a ešte sa chcem spýtať pri točení grafiky mi na určitej frekvencí vyhodilo jeden artefakt, tak som to znížil zase o kusok naspäť a všetko bolo v pohodke. A keby to hodím dopredu, tak bol by ten jeden artefakt viditeľný, či by mal rušivý účinok ?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to viac-menej zavisi od konkretnej hry (ako zatazuje GPU, alebo VRAM). cize mozu byt hry kde sa to neprejavi pocas celej doby hrania a hry kde sa to prejavi po par sekundach hrania.
dalej je velmi dolezita aj teplota. v letnych mesiacoch moze mat vplyv na maximalnu vysku dosiahnutych frekvencii. teda ak mas dnes jeden artefakt, tak je pravdepodobne, ze v lete ich bude viac (pri nezmenenom chladeni).
Luxo
Medium Star
Medium Star

no ďakujem pekne :) , ale ešte mi to nedá a spýtam sa jednu otázočku o grafikách. Písali, že grafika GTX280 a GTX260 budú potrebovať 2 PCIe sloty, neviete či Radeon HD4870 bude tiež potrebovať ? A vlastne "napájanie" ( 6pinové,8pinové) ako zistím či to napájanie môže poskytnúť moja doska? Hoc mám len 1 PCIe slot ( takže jednoslotová grafika ) môže byť napájanie 6pin,8pin alebo dohromady ? Vôbec sa tomuto nerozumiem tak by som bol rád keby mi to niekto vysvetlil, lebo neviem, aké raty tam vlastne môžem pichnúť :D

Doska: Gigabyte GA-965-GM-S2 rev.2.0
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to ake napajanie potrebuje graf. karta, s tym doska viac menej nic nema (ak neberieme do uvahy rozdiel medzi agp, pci-e, pci-e 2.0).
na napajanie tychto kariet potrebujes vykonny zdroj, ktory ale nemusi mat spominane 6,8 pin konektory, lebo v predaji su k dispozicii rozne redukcie.
Luxo
Medium Star
Medium Star

aha, ak tomu rozumiem, tak to napájanie je priamo od zdroja ( zdroj XILENCE 500W ), takže do mojej základky teda možno teoreticky osadiť hociakú jednoslotovú PCIe kartu ; a budú vlastne ešte nejaké jednoslotovky aj za rok ? :D :D :D To je skôr úvaha ako otázka, pretože keď vidím ten herný priemysel, to aby si človek už po roku kupoval novú základku na SLI a Cross-X režimy.
A keď už pôjdem za rok brať tú kartu, oplatí sa mi ponechať si túto starú X1950XT doma a keď bude novšia doska, bude crosfair výhodný?, za pár rokov toto už bude pekelne stará karta, a neviem či by dajako pomohla tej novšej.
Pýtam sa z dôvodu, či sa mám zameriavať na Ati (crossfire) alebo sa mi to už neoplatí. :oops:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mam pocit, ze ti nie je jasny ani pojem jednoslotova a dvojslotova karta :wink: . vsetky karty, ktore si tu menoval su jednoslotove- fyzicky vsadene do jedneho slotu na zakl. doske. karty s masivnym chladenim zaberaju aj "druhu" poziciu, ale nikdy nie poziciu dalsieho plnohodnotneho PCI-E 16 slotu na zakl. doske. v takomto pripade by slo o zle navrhnutu zakl. dosku.
co sa tyka crossfire prip. SLI tak to nikdy vyhodne nebolo- predpokladam, ze v blizkej buducnosti ani nebude (tu ale musis pocitat aj s nazormi, ktore budu tvrdit pravy opak)
v tvojom pripade by sa ta tvoja stara karta hodila v rezime crossfire (ktoreho podporu zatial nemas) na vypocet fyziky (aj ked je to stale v plienkach).
prave v pripade tebou spominanych kariet hd4870 pripadne 4850 by bolo zbytocne cakat rok a viac. ati obe zaradila do vyssej strednej triedy (odhadovana cena okolo 7000 resp. 5400) a vykonnejsia z nich valcuje najdrahsiu kartu konkurencie (samozrejme, ze na oficialne vysledky este treba par dni pockat).
Luxo
Medium Star
Medium Star

boze sorry, ja som pisal jednoslotovka a myslel som na nieco uplne ine, ale dik za opravu, uz mi je to jasne :lol:
Inak toto je asi vsetko na co som bol zvedavy, teda v com som mal medzery :D No o sučasných kartách by sa dalo vela kecať, mám prejdutých 8 recenzií nových Geforce a na moje ocakavania som bol sklamaný, naopak teraz u Ati som docela potešený ze dajú takú výkonnejsiu grafiku (4870) za prijatelnu cenu. Ale myslim ze do za rok sa par generaci kariet posune ( na vianoce su ohlasene 58xx , a do leta mozno budu 68xx, ak nezmenia nazvy na HDX :lol: ) dopredu. Este spomeniem, aky mas nazor na raytracing ? Podla mna to vyzera na par rokov + realne nasadenie.
Inak nejak tu rozbiehame pokec a nerád by som adminov nastval, takze ak chces odpisat tak SS :lol:
A ďakujem za rady
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

raytracing, to je naozaj hudba buducnosti. jeho nevyhodou je vysoka narocnost na vykon :wink: .
Luxo
Medium Star
Medium Star

ale aj príjemná predstava, že grafiky pôjdu k .... :) Ale zozačiatku budú náklady vysoké, pokial niečo také budeš chcieť domov :D len kolko myslíš že to intelu asi tak potrvá reálne nasadiť ? Inak videl som RT Halo wars, zaujíííímavé
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

co viem, tak ti co budu mat k dispozicii 8 a viac jadier tak uz na buduci rok :wink:
At HD resolution we were able to achieve a frame rate of about 90 frames per second on a Dual-X5365 machine, utilizing all 8 cores of that system for rendering.
21.6. 19:35 ///alebo ako uvadza citacia 2*Xeon X5365 s jadrom Clovertown. v zakulisi sa rozputava boj medzi intelom a nvidiou, tak uvidime ako to dopadne :wink:
Luxo
Medium Star
Medium Star

8 a viac jadier alias Nehalem, že ? :D
Napísať odpoveď