Potraty

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
chrobakos
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

mamca je gynekolog..
minule som pocul jej rozhovor ze dost zien si to tesne pred tym rozmysli .. napr uvidi nejakeho maleho dzvira a potom uz nemoze..

..nehovorim tet o 15stkach ktore nevedia kto ich naprasil :o
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

prečo nemám rád Poliakov...aspoň ich časť

http://zpravy.idnes.cz/polsti-aktiviste ... anicni_tha
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Cele to je take divne ... Katolici dosli demonstrovat proti potratu. Rozohnat vodnym delom a poslat do spovednice.
Keby mojej priatelke zacal nejaky knaz vyhovarat potrat po tom co bola znasilnena tak mu vypalim Pentagram na celo. Neznasam ked sa cudzi ludia miesaju do sukromnych veci.
A este k tomu Radio Maria ... Ciernoknaznicky Dj tam mixuje modlitby pritom sa rozvaza na Sedmickovom BMW za milodary.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ako povedal Shark, tam sa nemajú čo do toho miešať.. bol by som zvedavý, keby niekoho tam z ich dcér znásilnil nejaký zdegenerovaný maniak, či by si také dieťatko nechali... takému, čo to spravil odrezať vtáka a nechať vykrvácať.. a tým, čo sa do toho starajú.. ich do toho hovno.. vraví sa im veľmi ľahko, keď to dievča ani nepoznajú.. katolícke svine..(neberte si to všetci osobne.. :roll: )
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Neviem čo si mám o tomto myslieť - či to je fanatizmus alebo exhibicionizmus zo strany katolíkov. Cirkev treba odlúčiť od štátu a prinútiť ju, aby sa vrátila k chudobe. Potom by sa snáď uvedomili.
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Mustafa napísal:Neviem čo si mám o tomto myslieť - či to je fanatizmus alebo exhibicionizmus zo strany katolíkov. Cirkev treba odlúčiť od štátu a prinútiť ju, aby sa vrátila k chudobe. Potom by sa snáď uvedomili.
Ak vravis o Polsku tak tam nie je sanca. A ak vravis o Slovensku tak tu v podstate tiez este nie. Musi sa zmenit mentalita. Ja som tiez za odluku.
Janta
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Janta »

Ohladne pohladu ci je clovek clovekom hned po splynuti vajicka so spermiou sa mozme hadat aj ako ci bolo skor vajce alebo kura. Je to vecou osobneho citenia a svedomia. Ale kazdy ma mat na vyber...len akosi sa zabudlo ze na vyber nema dieta v brusku :?
nucli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nucli »

suhlasim s Mustafom, cirkev by mala byt jednoznacne odlucena od statu, kde je napisane ze stat potrebuje cirkev.. a ta sa financuje (resp. financne podporuje, pre rýpalov) z penazi VSETKYCH, teda aj nekrestanov, neevanjelikov atd atd..
k potratom sa staviam kladne - matka (resp. rodicia) maju pravo na to aby rozhodli, co sa s tym plodom stane, ved to zmeni celu ich buducnost. na druhej strane to plati samozrejme za dodrzania podmienok planovaneho rodicovstva (antikoncepcia a spol.), potrat je nudzove riesenie.
vsetkeho vela skodi a to co som si precital v tom clanku ma zarazilo a rozhnevalo, je to doprcic jej vec, navyse ked bola ako hovori znasilnena. katolici, toto je prehnane a nevhodne ! dobre, majte si svoj nazor, ze potraty su zlo a ze su nepripustne ale nevnucujte ho inym pls..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Janta napísal:Ohladne pohladu ci je clovek clovekom hned po splynuti vajicka so spermiou sa mozme hadat aj ako ci bolo skor vajce alebo kura. Je to vecou osobneho citenia a svedomia. Ale kazdy ma mat na vyber...len akosi sa zabudlo ze na vyber nema dieta v brusku :?
s tymto nazorom sa mozem plne stotožniť. Hádať sa tu na fóre kedy je zygota už ľudská bytosť a kedy len zhluk buniek...o tom majú pochybnosti ľudia s titulmi. Je to vecou každého svedomia.

Potrat v prípade znásilnenia, t.j. keď mamina za dieťa v brušku nemôže, súhlasím. Jej voľba, dieťa nechcela. No keď si niekto začína so sexom, musí rátať s tým, že sa takéto niečo môže stať. No toto už priamo súvisí s postojom ľudí k sexu ako takému. Osobne vyznávam názor, že so sexom sa má začínať až vtedy, keď už obaja spolu žijú dlhšie a prípadné tehotenstvo nebude až taký problém. Pre niekoho možno staromódny prístup, no nevnucujem. Len ukazujem, že aj tak sa dá, veď do tej doby je kopa iných a krásnych spôsobov ako si vyznať lásku, zažiť vzájomné porozumenie a blízkosť.

Či sa už rozhodnete tak či onak, GL :wink:
clupka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa clupka »

:x ako zena neda mi sa nepripojit k teme, jednoznacne si myslim a tak aj citim ze len zena ma pravo rozhodnut o tom ci to dieta chce alebo nie to uz je na jej svedomy ako sa rozhodne, je lahko sudit,ale tazko pochopit, preto si aj myslim ze cirkev nech sa do toho nemiesa , ich ulohou uz nie je komandovat ako volakedy,zijeme v 21. storoci.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

cirkev nenávidím (nie vieru - cirkev)
za všetkým sú oni
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

súhlasím s genocídou plodov a šiel by som ešte ďalej, zabíjanie ľudí, ktorých nechceme aj dávno po narodení!
Waldo
Medium Star
Medium Star

triple napísal:cirkev nenávidím (nie vieru - cirkev)
za všetkým sú oni
Suhlasim. Aj ked nenavist to asi nie je skor nad nimi krutim hlavou. A keby mi mali do niecoho kecat tak vtedy by sa ten negativny postoj este prehlbil. A uz sa strasne tesim ze na takych ludi budem odvadzat dane :twisted:

K teme: Rozhodne je to rozhodnutie na zene a nie na nejakom biskupovi, papezovi, fararovi a ja neviem kom. Oni nech si tam pekne s prepacenim tr*kaju chlapcov a nechaju zeny/u aby si to vyriesila sama. Ak by na Slovensku nahodou niekedy presiel zakaz potratov tak by to bolo podla mna to najhorsie co by sa mohlo stat. Potraty by sa vykonavali nadalej a to nacierno (co by zase najviac uskodilo zenam).

Nakoniec by som rad povedal ze potrat tiez beriem ako nudzove riesenie pre zeny ktore boli znasilnene, pre pary ktore pouzivaju kondomy alebo HAK a aj napriek tomu zena otehotnela. Odsudzujem zeny/dievcata ktore na tieto veci kaslu (samozrejme aj muzov) ... veselo si sexuju bez ochrany a potom: "vsak co pojdem na potrat".
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

S mojou priatelkou (tym dufam ze aj zenou :) )by som nikdy nesiel na potrat... Lubime sa moc na to, aby sme to urobili :)
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

masino napísal:Lubime sa moc na to, aby sme to urobili :)
a co to ma s laskou?...predstav si, ze obaja pridete o pracu a budete byvat v podnajme a do toho otehotnie...pri dnesnych cenach dieta ani za najvacsiu lasku nevychovas ;)

ja s potratmi suhlasim, keby priatelka otehotnela v zlom case a nedokazali by sme sa o dieta postarat tak, ako si myslim, ze by sa o dieta starat malo, hoci by som ju nenutil ist si "to" vziat, ale urcite by som jej to navrhol ako jednu z moznosti
pri znasilneni u mna jednoznacne ano a myslim, ze aj vycitky su zbytocne...hoci nie som zena, ale neviem si predstavit vychovavat dieta, ktore vzniklo pri takom hnusnom cine
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

pocet pripadov znasilnenie ku "deti robia deti" je 5:95 ...lebo sa to tu stava casty argument tak len na usmernenie toku myslienok :)
snaque
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa snaque »

kto chce nech trati... kto nie tak nech netrati... malo byt to byt na tej zene...
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

Aiden napísal:a co to ma s laskou?...
s laskou to ma vsetko spolocne.... neni som nijak strasne veriaci clovek, ale v Boha verim.
Proste preco by si mal niekomu zobrat zivot? Kazdy ma pravo na zivot... A ty ho chces tomu plodu zobrat? to nie... Vazne by som si neodpustil keby sla priatelka na potrat..a to iste mi aj ona povedala
Nechcem nikomu vnucovat nazor. Je to len moj subjektivny nazor. Nech si iny robia tak ako chcu, ja proste konam takto... :roll:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

masino predstav si ze by ti znasilnil priatelku nejaky pocernejsi. Samozrejme by otehotnela... Aj napriek tomu ze to dieta vzniklo takym sposobom + ze je nejakeho fetacko-narkomanskeho chu*a by si si to dieta nechal a mal ho rad ako svoje vlastne?? Pochybujem.
Waldo
Medium Star
Medium Star

masino napísal:s laskou to ma vsetko spolocne.... neni som nijak strasne veriaci clovek, ale v Boha verim.
Proste preco by si mal niekomu zobrat zivot? Kazdy ma pravo na zivot... A ty ho chces tomu plodu zobrat? to nie... Vazne by som si neodpustil keby sla priatelka na potrat..a to iste mi aj ona povedala
Nechcem nikomu vnucovat nazor. Je to len moj subjektivny nazor. Nech si iny robia tak ako chcu, ja proste konam takto... :roll:
Hmm no neviem ci by sa tvoj nazor nezmenil keby ti priatelku niekto znasilnil alebo keby nahodou mal ten plod vaznu geneticku poruchu (videl by si vyrastat dieta u ktoreho by bolo predom dane ze sa nedozia napriklad viac nez 10 rokov. Neviem co by bolo bolestnejsie). Ono vidis to strasne ruzovo podla mna. Samozrejme "deti co robia deti" su pripad sami o sebe to tu neobhajujem. Ja tu obhajujem samotnu podstatu potratu ako moznosti. Nehovorim ze potrat je riesenie na vsetky situacie. Sproste pubertalne deti co nevedia co so sebou su toho jasnym prikladom, ale skus sa vzit do situacie ked by bol ten potrat opodstatneny. Preto som za potraty pretoze kompletny zakaz by nic neriesil ako som pisal uz vyssie.

Edit: Shark stihol si to zhrnut skor nez ja :)
Napísať odpoveď