rad by som tam siel tak aj na dlhsie
praca v zahranici
praca v zahranici
Caute mate niekto skusenost s nejakou pracou v zahranici? cez aku agenturu atd? najlepsie GB 
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
skusenosti s nakladanim salatu do plastovych misiek - na nezaplatenie, na ostatne veci je tu master cardbolek napísal:No nielen peniaze, ale aj skúsenosti, tie sú na nezaplatenie.
jedina skusenost je jazykova, ale v dnesnej dobe je uz aj to tazke, kedze slovaci, cesi a hlavne poliaci su takmer vsade a dokonca odmietaju tamojsi jazyk...
/karma darca, ty si hrdina roka
-
KaktusBR
Medium Expert
suhlasim s Kibom.
to je uz taka dogma alebo co. ja som si tiez myslel ze pridem a o mesiac mi uz jazyk nebude robit problem. trt. este po dvoch rokoch hovorim ako ret. a tie skusenosti su tiez. umyvanie riadu a praca v restauracii su skusenosti do zivota ale nie profesionalne (ak chcem byt kuchar tak to su samozrejme skusenosti). ale robit zber alebo kitchenportera a po nejako case prist na slovensko a hladat si pracu na seniora alebo manazersku poziciu... to by asi neslo.
to je uz taka dogma alebo co. ja som si tiez myslel ze pridem a o mesiac mi uz jazyk nebude robit problem. trt. este po dvoch rokoch hovorim ako ret. a tie skusenosti su tiez. umyvanie riadu a praca v restauracii su skusenosti do zivota ale nie profesionalne (ak chcem byt kuchar tak to su samozrejme skusenosti). ale robit zber alebo kitchenportera a po nejako case prist na slovensko a hladat si pracu na seniora alebo manazersku poziciu... to by asi neslo.
A co vies robit?Aku mas skolu?A ako si na tom s jazykom?cfg143 napísal:Caute mate niekto skusenost s nejakou pracou v zahranici? cez aku agenturu atd? najlepsie GB
No ostat mimo domova,v cudzom prostredi,bez maminy a ocina..Postarat sa sam o seba,pracovat aj napriek tomu,ze clovek nevie komunikovat.To nie je zla skusenost do zivota..Kibo napísal:skusenosti s nakladanim salatu do plastovych misiek - na nezaplatenie, na ostatne veci je tu master cardtak si to myslela?
jedina skusenost je jazykova, ale v dnesnej dobe je uz aj to tazke, kedze slovaci, cesi a hlavne poliaci su takmer vsade a dokonca odmietaju tamojsi jazyk...
A ver mi-ti co odmietaju komunikovat recou kraja v ktorom ziju-ti su vacsinou ti,ktory nakladaju salaty do misiek a pod. ..Urcite kazdy takto a podobne zacina,ale clovek sa moze pekne vypracovat..Ak chce a neboji sa
Ja myslim,ze praca v zahranici,brigada je dobra skusenost do zivota..A doma nemas sancu ako brigadnik zarobit ani polovicu toho,ak pracujes napr.v UK za min.mzdu..
-
Kibo
Hardcore addict
dudo02, mne to vysvetlovat nemusis, ja som v UK zil, ale je to diera a uz vtedy ked som tam bol to bolo financne dost onicom, nieto este teraz, ked je libra na hranici 38 Sk
a to je asi jediny prinos v dnesnej dobe, financne si uz az tak velmi neprilepsis
myslelaJelko4 napísal:bolek urcite myslel zdokonalenie sa v jazyku
A co ked je libra 38?Skus porovnat zivotnu uroven na SVK a UK.Ak pride euro bude sa lahsie porovnavat.Min.mzda SVK-300EUR-aj to prehanam...UK-min 1000eur..Ceny rovnake-priblizne..Kibo napísal:dudo02, mne to vysvetlovat nemusis, ja som v UK zil, ale je to diera a uz vtedy ked som tam bol to bolo financne dost onicom, nieto este teraz, ked je libra na hranici 38 Sk
myslelaa to je asi jediny prinos v dnesnej dobe, financne si uz az tak velmi neprilepsis
A to hovorime o min.mzde..Skus so porovnat mzdy remeselnikov,rozne profesie atd...Oznacit UK ako dieru v porovnani so SVK-to je troska odvazne
-
wolodo
Professional
aj ja som prave v rozhlade takychto agentur... chcem vyoadnut hned po lete alebo az po novom roku... ponuky su velmi zaujimave ze keby som tuna nema pracu na leto tak uz idem ta het: rakusko, svajciarsko, nemecko, spanielsko, anglicko... rozmyslal som aj nad australiou a poznam tam aj dakych ludi takze by sa mozno dalo vybavit ist aj bez agentury
-
Kibo
Hardcore addict
ak budete spat dakde u znamych, odtrhat si od ust a zit na konzervach, tak usetris, ale realne nie 
vsetci pisete ako dobre sa tam zaraba, ale uvedomte si ze o kolko viac sa tam plati najomne, kolko stoji strava a energie... potom povedzte ako sa tam dobre zije. ano, ak zarabas aspon 500 libier tyzdenne, co ako lacna pracovna sila asi tazko. zaciatky su naramne tazke bez pomoci
vsetci pisete ako dobre sa tam zaraba, ale uvedomte si ze o kolko viac sa tam plati najomne, kolko stoji strava a energie... potom povedzte ako sa tam dobre zije. ano, ak zarabas aspon 500 libier tyzdenne, co ako lacna pracovna sila asi tazko. zaciatky su naramne tazke bez pomoci
mozno som pouzil silne slovo, ale stojim si za tym. zazil som to na vlastnej kozi. mentalita anglanov mi vobec nesedi, no na to by som si zvykol, ale poliaci, indovia, pakistanci a vsetci pristahovalci tuto krajinu este viac zopsulidudo02 napísal:Oznacit UK ako dieru v porovnani so SVK-to je troska odvazne.
Myslim ze troska prehanas.Co sa tyka toho stravovania a byvania.Strava 100L-a ak si zoberies ste nieco z domu,tak to vobec nebude o odtrhavani si od ust...Ubytovanie-200L.Ak tuto 300vku odpocitas od minimalnej mesacnej mzdy,tak ti ostane 500L v cistom..Kde,v akej praci si odlozi brigadnik na SVK 20 000 korun za mesiac?Kibo napísal:ak budete spat dakde u znamych, odtrhat si od ust a zit na konzervach, tak usetris, ale realne nieci
Tych 500L na tyzden..Poznam ludi co maju 300,400 a su to pekne prachy,oni su spokojny.Tu podotknem,ze za takyto tyzdenny plat si tu kupis napr.ojazdene auto.Alebo 350 L benzinu..Kolko by si musel makat na SVK,aby si si mohol taketo mnozstvo benzinu kupit?.Min 2 tyzdne a aj to by si musel mat slusne zamestnanie,ktore na SVK nema ani(trepnem) 30% ludi.Urcite je to mensie cislo.A 300,400L je tu za lacnu pracovnu silu,popr.beznu pracu..
Co sa tyka mentality-v tom sa zhodneme.Mne tiez nesedi UK mentalita.Mentalita poliakov uz vobec...Ale to je mozno troska aj o schopnosti cloveka prijat cudziu kulturu..Alebo ju aspon dokazat tolerovat.
-
Kibo
Hardcore addict
tie sumy co pises su krasne idealisticke, ale kde si mozes kupit z prvej vyplaty auto? ved tam ta na daniach osklbu ako hus... no ak tam pojde niekto, tak cakas ze bude zarabat take pekne cisla? bude rad ak najde robotu, ja som mal problem a comusi byt teraz, ked sa tam nahrnuli este aj studaci? do anglicka uz ani na vylet 
Co uz kto spravi s 1 vyplatou je jeho vec..Ja som tu sumu hodil iba ako ukazovatel zivotnej urovne...
Idealisticke-hmm..Pekne cisla???-Pocital som z min.mzdy..
Na daniach ta osklbu???-neviem o com rozpravas...Skus upresnit.
200L na ubytovanie je az moc-zalezi samozrejme kde..Vynechaj London a 200L je luxus
.
No tym,ze clovek bude trcat doma,vela neziska..
Idealisticke-hmm..Pekne cisla???-Pocital som z min.mzdy..
Na daniach ta osklbu???-neviem o com rozpravas...Skus upresnit.
200L na ubytovanie je az moc-zalezi samozrejme kde..Vynechaj London a 200L je luxus
No tym,ze clovek bude trcat doma,vela neziska..
ak planujete ze pojdete do Londyna tak nepocitajte z tym co pisal dudo ( neviem ako to je mimo Londyna okrem toho ze ubytovanie je lacnejsie) v Londyne ak vies kecat ale aj ak nevies najdes si robotu, aku hmm povedzme ze je to beh na dlhe trate ale tie skusenosti nezyskas nikde inde
ak sa chces naucit rychlo komunikovat tak najlepsie ist na skolu, neviem ci tu mozem spumenut kt mi pomohla nehcem robit reklamu, ak by ste chceli vediet kludne napiste PM
ak sa chces naucit rychlo komunikovat tak najlepsie ist na skolu, neviem ci tu mozem spumenut kt mi pomohla nehcem robit reklamu, ak by ste chceli vediet kludne napiste PM