Plastové okná

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

in your world napísal:všetky ževraj nie,inak pýtala som sa tej kamarátky, čo robí s plastovými oknami a hovorila, že okná, čo sa vyrábajú v Krakowe sú najkvalitnejšie,teraz neviem či len v strednej alebo celej Európy.
:hehe:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mozno tobolo myslene v ramci polska, urcite nie EU a zas pochybujem ze v Krakowe by bola len jedna firma, cize pojem okna z krakowa je relativny :D
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

Kibo napísal:mozno tobolo myslene v ramci polska, urcite nie EU a zas pochybujem ze v Krakowe by bola len jedna firma, cize pojem okna z krakowa je relativny :D
ja sa jej na to popýtam bližšie a dám bližšie info. moc som sa s ňou o tom nebavila.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Ja som nahodil pred 2 mesiacmi 5 komorove Rehau, 3 izby + kuchyna 83k. Montoval mi to znamy, preto ma montaz nestala viac.
gumino
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gumino »

..ale vazeni, ja vobec nerobim nikomu reklamu, ja som sa len pytal na vase skusenosti a nazory, to je vsetko, presne .. je mi jedno, ci ich mate nemecke alebo belgicke, lebo vsetko je to aj tak rovnaky shit..lebo mat plnu vanu penazi, isto si kupim drevené..

..ja tu nechcem ziadnu reklamu presadzovat ani nic, jednoducho sa pytam, ze preco ludia odcudzuju polske okna a ci mal niekto s nimi skusenosti, lenze zatial je to vsetko na baze moj znamy, pocul som a tak..ale ako citam nikto s nimi osobne skusenosti nema..ano mate pravdu, ze reklamovat okno nie je lahke, aj to je pravda, ze je to investicia dlhodoba, aj ostatne veci uznanavam..ved ja sa s vami nehadam..

..som toho nazoru, ze ani nemecke okna nie su nemecke, pretoze, keby sme mali natom dopravu zaplatit, tak stoja 5 alebo 10x viac ako stoja..to sa tyka tiez vyroby, niekto to vyrobit musi..cize mzdove naklady a dalsie veci k tomu..som si ista, ze kazdy z vas a tiez aj ja som narocny spotrebitel, resp. koncovy zakaznik a chceme vsetci len to naj - naj profil, naj kovanie, naj klucky, priepustnost najlepsiu, naj mikroventilaciu a neviem, co este vsetko mozne a ako spravny Slovak, chcem nato aj velku zlavu..tak si teda povedzme, co by z toho majitel mal..verte mi, viem ako to chodi, zakaznik, ked vidi vysoku zlavu je spokojny, ale nevie ako sa tie ceny - zlavy vytvarajú..

to, ze ako to v skutocnosti s tymi oknami je, vie iba riadenie firmy (majiteľ) a stavim sa, ze to nerozsiruje dalej do okolia..dobre vieme, ze kazda firma, ktora predava okna, povie na inu firmu, ze ony maju polske okna..takto funguje nasa ekonomika, resp. trh s oknami

takze v podstate som chcel vediet, preco maju ludia odmietavy postoj k polsku a myslel som, ze sa niekto ozve, kto ma konkretne skusenosti s nimi..robim si obycajny hlupy prieskum..
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

tou reklamou som myslel iny prispevok a bolo to viac-menej myslene ako joke

a k tym oknam - no naco pokusat certa a kupovat nieco, o com nie je velmi dobra mienka - radsej pojdem rovno tam, kde mozem ist na aspon minimalnu istotu (dobre skusenosti znamych/susedov/rodiny, etc)

btw, na tom piesku je nieco pravdy? :roll:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

polske okna nie preto, lebo ich vnutorna stavba je zla, kazde plastove okno je samo o sebe velmi labilne a pruzne a preto sa musi vo vnutri vystuzit, polske maju niekedy v sebe drevo ako vystuhu - co je absolutne nedostatocne
kvalita ako napr rehau ma poriadne ocelove/hlinikove vystuze takze okno sa nekruti pri zatazi - mechanickej/tepelnej
preto polske plastove okna : NIE
ad slovaktual, tieto okna tiez nevynikaju extra kvalitou
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: re

Príspevok od používateľa Shark NX »

Monako2 napísal:polske plastove okna su vacsinou poriadny smejd, ale najde sa ich par aj kvalitnych. lenze podla mojho nazoru sa ani jedno nevyrovna slovenskemu SLOVAKTUALU a viem o com hovorim, kedze pre nich pracujem a nemam zaujem nikoho odrbavat.
Typicky priklad cloveka typu ... Co moje to najlepsie :wink:
Slovaktual s "turboreklamou" ktoru uz btw nevladzem pocuvat nema bohvie ake okna. Znamy co byva v petrzalke hovoril ze keby mohol tak by kupil nieco ine ... Ma od nich 5-Komorovy system a ze mu stale odchadza blokada vrchneho pantu. Pri otvorenej vetracke musi najprv okno uplne zavriet a presunut paku dolu. Az potom ho moze dat do polohy pre plne otvorenie ... Inac mu pri otvarani "padne okno do narucia". Uz mu to boli dva krat menit ... a ze vzdy sa to po case objavi zas.

My sme si v 2003 nechali namontovat okna od Incon. Uz vtedy mali 5-komorovy system + medzi sklami maju napusteny argon pre lepsiu zvukovu izolaciu a doteraz si ich nevieme vynachvalit ;) Sice 7 okien + Jedny Balkonove dvere nas vysli na cca 180000SK ale aj tak ;)

Rehau su tiez v pohode ... Euro okna maju velmi dobre

A k tym polskym ... Jedna sa o firmu EKO PLAST Krakow. A neviem o tom ze by oni vystuzovali okna drevom ... cize tie mozes s kludnym svedomim kupit.
Maju typ: Ideal 2000 (3-Komorovy Neviem ci ocel alebo Al) a Ideal 4000 (5-Komorovy, Ocelova vystuz)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

gumino, nemal som uz v plane prispievat, ale tak teda moje okna su znacky Thyssen Polymer ak ti to nieco hovori a urcite ich nevyrabaju v polsku :lol:
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

Vidím, že niekto tu má dobré skúsenosti s Inconom, tá moja kamarátka, práve tam pracuje a ona mi povedala, že jedna poľská firma v Krakowe je dosť dobrá, čo už spomínal aj Shark NX.
gumino
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gumino »

Kibo napísal:gumino, nemal som uz v plane prispievat, ale tak teda moje okna su znacky Thyssen Polymer ak ti to nieco hovori a urcite ich nevyrabaju v polsku :lol:

Kód: Vybrať všetko

http://www.matepba.sk/show.php?sec=15&sub=15&idart=19&od=0

Kód: Vybrať všetko

http://www.okno-plast.sk/thyssen.html
..pozrel som sa, nepáči sa mi na nich to účkove vystuženie a tá priepustnosť 1,1-1,3 - to nie je tiež žiadna sláva..osobne preferujem 1,0 a nižšie, ale tá vystuž ma dostala..poľské okná majú takú istú výstuž..tým netvrdím, že sú poľské, len človek, ktorý má nemecké okná, by isto očakával celoobvodovú výstuž..predsa je to kvalitnejšie, nie??

Opatovne pripomínam..nechcem sa hádať ani vadiť..ďakujem za porozumenie
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Shark NX napísal:Typicky priklad cloveka typu ... Co moje to najlepsie :wink:
Slovaktual s "turboreklamou" ktoru uz btw nevladzem pocuvat nema bohvie ake okna. Znamy co byva v petrzalke hovoril ze keby mohol tak by kupil nieco ine ... Ma od nich 5-Komorovy system a ze mu stale odchadza blokada vrchneho pantu. Pri otvorenej vetracke musi najprv okno uplne zavriet a presunut paku dolu. Az potom ho moze dat do polohy pre plne otvorenie ... Inac mu pri otvarani "padne okno do narucia". Uz mu to boli dva krat menit ... a ze vzdy sa to po case objavi zas.

My sme si v 2003 nechali namontovat okna od Incon. Uz vtedy mali 5-komorovy system + medzi sklami maju napusteny argon pre lepsiu zvukovu izolaciu a doteraz si ich nevieme vynachvalit ;) Sice 7 okien + Jedny Balkonove dvere nas vysli na cca 180000SK ale aj tak ;)

Rehau su tiez v pohode ... Euro okna maju velmi dobre

A k tym polskym ... Jedna sa o firmu EKO PLAST Krakow. A neviem o tom ze by oni vystuzovali okna drevom ... cize tie mozes s kludnym svedomim kupit.
Maju typ: Ideal 2000 (3-Komorovy Neviem ci ocel alebo Al) a Ideal 4000 (5-Komorovy, Ocelova vystuz)
toto co pises je taka kravina ze mi je spatne... take nieco sa vobec nemoze stat lebo to okno je istene proti takej polohe... ale ked myslis
o tom argone... si smiesny, neskutocne smiesny je to az primitivne... my pouzivame argon od zaciatku. a tiez pouzivame krypton a tam ma sklo u=0,7. argon ma 1,1 ale incon a podobny pouzivaju casto 1,7 (cim mensie u tym lepsie)
nas profil uz nema v kridle vystuhu a sklo je lepene specialnym tmelom po celom obvode, tym sa odstranilo rosenie skiel na spodku okna. a ci je to pevne bez vystuhy? je to testovane v nemecku a vraj je to ovela pevnejsie ako pri vystuhe lebo ten plast tvori jeden celok so sklom. pred tym bolo sklo iba na podlozkach a tak dochadzalo k jeho uvolneniu.
ocel v profile nema ziadnu vyhodu pretoze kov plast iba ochladzuje a zle v plyva na izolacne vlastnosti.
pouzivame profily ID5000 a ID8000 + 3 tesnenia to je standard a na dverach bezpecnostne kovanie 3-bodove bez priplatku co je u niektorych vyrobcoch ako luxus alebo to ani nemaju...
ale mne je fakt uplne jedno ake okno si kto kupy, nech aj od garazoveho majstra. je to kazdeho vec.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zaujimave clovek tu povie len vlastny nazor ... + Skusenosti a obmedzeny jedinci uz urazaju. :roll: Pre mna za mna rovno osabli cele PC ... dam ti jeho adresu a telefonne cislo ... bude velmi rad ak mu to zabehnes opravit :wink:
Zbytocne tu vypisujes Technicke specifikacie ... Keby bol Slovaktual v 2003 schopny ponuknut take okna + taku cenu ako Incon vtedy by som rozmyslal mozno o niecom inom. Teraz nech ma Slovaktual aj 80komorovy system a u=0,1 a nech pouziva aj neon v plazmovej komore, okna menit za ine by bola asi zbytocnost.
Vtedy ked sme ich objednavali a robili prieskum tak sa vsetci srali s 3-komorovym systemom. A zda sa mi ze na tych inconoch co mam je u=1,4 ale nedam za to ruku do ohna.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

obmedzeny si ty, ja sa neurazam. ja mam na haku co si kto kupi. slovaktual mal v roku 2003 okna uplne na inej urovni ako incon. incon vtedy nemal ani vyrobnu halu... tu dostaval az v roku 2007, teraz maju dalsie technicke problemy ale tie ti neprezradim. my medzi sebou nevedieme ani ziadnu vojnu ako by si niekto zelal. taktiez ja nikoho nepresviedcam aby to bral od nas. ale casto aj ked bola ponuka drahsia povedal zakaznik ze chce kvalitu a preto to bere.
treba si pozriet aj ocenenie co dostal slovaktual na conecu 08. pozrela by som si aj cisla ze slovaktual ma najviac predanych okien na svk, aj ked cisel sa netreba drzat ale o niecom to hovori tiez
inak na 8 komorovom sa pouziva 3 sklo a u celeho okna je 0,78, pre porovnanie taka iporova stena ma 0,4 ; podlaha 0,2... ale to je vhodne tak na nizkoenergeticky dom
u mozes zistit tym aky mate siroky ramik medzi sklami, ak je tam argon a ramik ma 14 a viac mm tak je to 1,1 ak ma ramik menej ako 12 tak sa da dosiahnut 1,7. 1,4 neexistuje
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nehovorim ze ty sa urazas ale ze urazas druhych. Pre mna za mna sa uraz :)
Nevedies vojnu vobec... Konkurencny boj nieje o tom zverejnovat chyby a nedostatky druhej firmy ... to by si mal vediet ;)
Bol som na Conecu videl som ich stanok ... Ale hovorim ze v 2003 som o nich nikde nepocul. Teraz mi to uz moze byt jedno ci maju jedno ocenenie alebo 40. Tie okna uz mam a menit okna je v tomto pripade nelogicke ... Za to na incon som pocul same chvaly ... strasne vela ludi v mojom okoli ma ich okna a od nikoho som nepocul staznosti.
Taktiez nikoho neodradzam od toho aby kupoval ine okna a nehadzem vsetky Polske okna do jedneho vreca. Vidno ze este strasne vela ludi si zachovava nazor z Červenej ery ze co s polska tak to srot ... doba sa zmenila.
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

ak uz idete kupit nieco co aj stoji tak radsej kupte poriadne(aj ked drahsie) ale ktore vydrzia.Ja osobne odporucam jedine hlinikove.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Jelko4 napísal:ak uz idete kupit nieco co aj stoji tak radsej kupte poriadne(aj ked drahsie) ale ktore vydrzia.Ja osobne odporucam jedine hlinikove.
hlinik ma zle tepelnoizolacne vlastnosti a je drahy. my pouzivame oklipovavanie plastoveho okna hlinikovymi klipmi cize je to lacnejsie prevedenie ale samotny hlinik neni dobry.

inak slovaktual je na trhu 18 rokov
Blunetka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Blunetka »

Monako2 napísal:hlinik ma zle tepelnoizolacne vlastnosti a je drahy. my pouzivame oklipovavanie plastoveho okna hlinikovymi klipmi cize je to lacnejsie prevedenie ale samotny hlinik neni dobry.

inak slovaktual je na trhu 18 rokov
a este by si vsetkym mohol prezradit, ako dlho vyrabate okna ... trosku kratsie ako 18 rokov a btw.
svoje prispevky davas citat zamestnavatelovi a cakas koncorocne premie? som sa celkom pobavila. keby si mi Ty konkretne robil ponuku na okna a predavas s tymi argumentami, ktore pouzivas tu, asi by som sa pekne podakovala a v zivote od Teba nic nekupila. pochybnymi argumentmi urazat konkurenciu, to nemas lepsie, ked mate "najlepsie okna na svete"? este, ze v predajni, kde mi robili ponuku na vase okna, bola velmi mila a inteligentna predajkyna.

neda mi, citat z vasej stranky: Spoločnosť SLOVAKTUAL bola založená v roku 1990 ako montážna firma.
V prvých rokoch svojej existencie firma SLOVAKTUAL prevádzala montáž plastových výrobkov pre niektoré zahraničné firmy, napr. INTERNORM. Začiatkom roku 1993 spoločnosť zakúpila výrobnú linku z rakúskej firmy ACTUAL a začala s vlastnou výrobou.

ak dobre pocitam, okna vyrabate 15 rokov, nie?

tiez planujem vymenu okien a preluskavam sa cez rozne stranky - pocnuc webmi spolocnosti, konciac takymito diskusiami. vdaka za ne :)
dufam, ze sa rozhodnem spravne, ale polske som do vyberu ani nezaradila ... aby som dala nieco k teme :)
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

poviem len svoj názor tak ma hned nezabite: nie sme taký bohatý aby sme kupovali lacné polské okná! aj ked každá minca má 2 strany a niektorý týpci ti povedia že je to nemecké a kúpia to v polsku :!:
ale treba si 10 krát overiť toho predajcu aké má referencie a spokojnosť zákazníkov, ako dlho je na trhu a aká veľká firma to je atď
a treba si dať pozor a dať si všetko na papier aby ste nedopadli tak že vám to prídu zamerať dáte zálohu a už ho nikdy neuvidíte- kopec takých pprípadov bolo aj v lampárni :idea:
her_cool_ass
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa her_cool_ass »

Blunetka napísal: tiez planujem vymenu okien a preluskavam sa cez rozne stranky - pocnuc webmi spolocnosti, konciac takymito diskusiami. vdaka za ne :)
dufam, ze sa rozhodnem spravne, ale polske som do vyberu ani nezaradila ... aby som dala nieco k teme :)
a nad akymi firmami rozmyslas? nasi by tiez celi plastove okna, lenze foter vobec nerozmysla a podpise prvu zmluvu co uvidi a za rok si mozme dat zasa nove okna, tomu by som chcel predist tak by som rad nasiel nejaku dost kvalitnu firmu s primeranou cenou aby tie okna nejake to desatrocie vydrzali..ked vies poradit, porad diky
Napísať odpoveď