Nstavenie IP za routerom-server
Nstavenie IP za routerom-server
Zdravim.Potreboval by som poradit.Mam verejnu IP.Pripojenie mi ide do routra A.Z routra A mam natiahnuty kabel do routra B.Z routra B mam natiahnuty kabel do PC(SERVER).Na PC 1,2,3 mam nastavene pridelenie IP a DNS automaticky.Na PC 4 mam pevnu IP(moje PC).Na server by som vsak potreboval mat tiez pevnu IP,pretoze sa nan planujem pripajat cez Remote desktop.
-aku mam nastavit IP na PCserver,aby vystupoval pod verejnou IP a aby bolo mozne identifikovat PC v domacej sieti?
-na ktorom routery potrebujem presmerovat port?
-Aka sluzba TCP,alebo UDP?
-preco sa viem dostat do konfiguracie routra B,len ak je odpojeny od routera A?Ak router B pripojim na router A a zadam jeho IP do prehliadaca,vypise,ze server nebol najdeny.Ak ho vsak odpojim od routera A a zadam jeho IP v prehliadaci,tak sa dostanem do konfiguracie bez problemov..Nechapem..
Popripade mi napiste ako by ste to cele nastavily vy,aby to fungovalo...
-aku mam nastavit IP na PCserver,aby vystupoval pod verejnou IP a aby bolo mozne identifikovat PC v domacej sieti?
-na ktorom routery potrebujem presmerovat port?
-Aka sluzba TCP,alebo UDP?
-preco sa viem dostat do konfiguracie routra B,len ak je odpojeny od routera A?Ak router B pripojim na router A a zadam jeho IP do prehliadaca,vypise,ze server nebol najdeny.Ak ho vsak odpojim od routera A a zadam jeho IP v prehliadaci,tak sa dostanem do konfiguracie bez problemov..Nechapem..
Popripade mi napiste ako by ste to cele nastavily vy,aby to fungovalo...
Ja potrebujem presmerovat port-y,kvoli tomu,aby som dostal verejnu IP na server...Teda myslim..Ak sa to vlastne da..
Na server sa budem pripajat z PC4,teda mojho PC a ten je na tom istom routery(B).Zatial som nepresmeroval ziadny port a pripojim sa cez Remote v pohode..
Na server sa budem pripajat z PC4,teda mojho PC a ten je na tom istom routery(B).Zatial som nepresmeroval ziadny port a pripojim sa cez Remote v pohode..
Mam aj tuto moznost...PS: Lepsie routre umoznuju nastavit TCP+UDP.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Je to uplne jedno, dolezite je aby ten router, ktory nastavis ako DNS mal sam nastavene DNS servry providera, ktore bude pouzivat. Ak to nastavis na R1, tak R2 preposle packet k R1 a ten posle query na DNS, ktore mu odpovie a naspat to ide tak ako prislo. Ak nastavis R2, tak R2 by mal mat takisto nastaveny DNS server, ci uz R1 alebo od ISP.
Viz. obrazok ako priklad DNS od ISP som uviedol openDNS 4.4.4.2
Dokonca som tu aj pisal, ze si to mozes pozriet cez nejaky sniffer
http://www.hojko.com/post886450.html#886450
Viz. obrazok ako priklad DNS od ISP som uviedol openDNS 4.4.4.2
Dokonca som tu aj pisal, ze si to mozes pozriet cez nejaky sniffer
http://www.hojko.com/post886450.html#886450
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Rozdiel tam je, pouzije sa o jeden DNS query menej. Miesto toho aby si poslal query priamo na ISP, tak posles query na router a az ten na ISP. Z realneho hladiska tam moze byt rozdiel nejaka milisekunda, mozno ani to nie.
edit: provider ti prideli ten DNS, ktory spravuje (nemusi to tak byt ale drviva vacsina to ma takto). Stava sa, ze raz za cas provider zmeni IP DNS a samozrejme sa neunuva oznamit to uzivatelom. Samemu sa mi to stalo, ze som mal napevno DNS od ISP v kompe a po zmene som si lamal hlavu nad tym preco to nefunguje ...
edit: provider ti prideli ten DNS, ktory spravuje (nemusi to tak byt ale drviva vacsina to ma takto). Stava sa, ze raz za cas provider zmeni IP DNS a samozrejme sa neunuva oznamit to uzivatelom. Samemu sa mi to stalo, ze som mal napevno DNS od ISP v kompe a po zmene som si lamal hlavu nad tym preco to nefunguje ...