Kupa Spacaku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Kupa Spacaku

Príspevok od používateľa pershing »

Zdravim, vedel by mi niekto skuseny v tejto oblasti odporucit nejaky schopny spacak v nejakej prijatelnej sume? Nieco do leta, pod sirakom aj v stane, nic na zimu a jesen..ale nech sa rata aj s nizsimi teplotami trocha, dakujem :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

keby si tak definoval co je pre teba dolezite ? ako ho chces vyuzit ? kolko najviac ma stat ? ... je vela spacakov, kazdy je na nieco ine, kazdy je iny, z ineho materialu, ma ine vlastnosti :-) ...

... chces ten spacak vozit autom ? pripadne v batohu? na bicykli? ... ma byt pre chalana co ma 2m a 100kg, aleob chriastela 1,5m a 50kg? ... treba viac definovat .. lebo toto je ako poradte mi auto, chcem proste jazdit .. jasne ze klazdy napise to co ma doma, pripadne znacku co preferuje, alebo niekto znaly pomerov ti na obcasnu letnu stanovacku odporuci nejaky extrem do -25°C ...
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

No sice ti neporadim, ale ja mam stary komunisticky asi 20 rocny :lol: a na stanovacke v lete uplne pohoda, takze myslim ze ked si kupi ktorykolvek, (samozrejme nie ten najlacnejsi u Vietnamca) tak na letne stanovanie ti bude dobry
SAmo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SAmo »

nebud lakomy a nekupuj nejaky smejdny lacny spacak, oblicky mas len jedny ! aj ked si povies ze len na leto, ver tomu ze aj v lete byva nad ranom dobra kosa a rosa.
radsej si priplat a kup si kvalitny spacak aj ked bude do -25C
inak ta tepolota znamena ze pri nej nezmrznes tj. ze nezomries :D takze kludne kup aj -25C. ja mam taky do extremu a pouzivam to viac menej ako perinu, iba prehodim na seba a spim.

a ked ides pod sirak tak si kup taky co ti rychlo vyschne a kup si poraidnu celtu

poznam ludi co kupili take ze do -5C a potom v noci sa bud pocikali alebo nemohli od zimy spat :?

znacku ti neporadim. ale urcite skoc do nejakeho profi obchodu, tam ti urcite poradia

EDIT: teraz tu tipek nadomnov napisal ze ma stary komunisticky > tie stare komunisticke su lepsie ako terajsi priemer :wink:
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Tak to je dost mozne, lebo vzdy po cca hodine sa zobudim a prekvapivo - je mi teplo... uvidime ako zajtra, zas po roku ho idem okusit :) jeho velkou nevyhodou ale je to, ze je neskutocne tazky, dost tazko sa s nim niekam lezie...ale inak celkom spokojnost kamosi sa sice smeju ale ja som vacsinou spokojny :lol:
pershing
Guru
Guru

nordkapp_pb napísal:keby si tak definoval co je pre teba dolezite ? ako ho chces vyuzit ? kolko najviac ma stat ? ... je vela spacakov, kazdy je na nieco ine, kazdy je iny, z ineho materialu, ma ine vlastnosti :-) ...

... chces ten spacak vozit autom ? pripadne v batohu? na bicykli? ... ma byt pre chalana co ma 2m a 100kg, aleob chriastela 1,5m a 50kg? ... treba viac definovat .. lebo toto je ako poradte mi auto, chcem proste jazdit .. jasne ze klazdy napise to co ma doma, pripadne znacku co preferuje, alebo niekto znaly pomerov ti na obcasnu letnu stanovacku odporuci nejaky extrem do -25°C ...
okej okej, som neskuseny, dik ze si toto napisal, tak si to vyjasnime, spacak bude viac v batohu ako v aute, pre mna, ja mam 180cm 70kg cize nieco v tej kategorii(vyska 2m tak sa mi zda) kazdopadne cez hlavu aby bol, ja by som rad nieco okolo 2000sk (da sa?), dost mi to suri takze najlepsie aby bol hned k odberu (tj kamenny shop), a bude to na letne stanovacky, festivaly a AS akcie :)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Kupa Spacaku

Príspevok od používateľa pinacolada »

pershing napísal:Zdravim, vedel by mi niekto skuseny v tejto oblasti odporucit nejaky schopny spacak v nejakej prijatelnej sume? Nieco do leta, pod sirakom aj v stane, nic na zimu a jesen..ale nech sa rata aj s nizsimi teplotami trocha, dakujem :)
tak to si kup najlacnejsie co najdes

//edit: do 2000? :lol: spacak pre tvoje potreby kupis aj za 400 a za zvysnych 1600 sa opi.
ja som kupil spacak pred 5 rokmi z kauflandu za 400sk.spal som v nom nespocetne krat vo vsekijakych podmienkach a nikdy som nepocitil ze je nedostacujuci.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

pershing napísal: a bude to na letne stanovacky, festivaly a AS akcie :)
=alkoholové excesy, takže nekupuj drahý, tak do 500 Sk v hociakom hypermarkete, lebo na rôznych festoch si ho zašpiníš, potrháš, ogrcáš, možno nie ty ale niaky "dobrák" sa vždy nájde... :P

Ale ak máš záujem o niaky lepší, tak odporúčam aj rybársky shop
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

SAmo napísal:nebud lakomy a nekupuj nejaky smejdny lacny spacak, oblicky mas len jedny ! aj ked si povies ze len na leto, ver tomu ze aj v lete byva nad ranom dobra kosa a rosa.
radsej si priplat a kup si kvalitny spacak aj ked bude do -25C
inak ta tepolota znamena ze pri nej nezmrznes tj. ze nezomries :D takze kludne kup aj -25C. ja mam taky do extremu a pouzivam to viac menej ako perinu, iba prehodim na seba a spim.
no ale aj ty mas oblicky len jedny tak by som si na tvojom mieste spacak len tak neprehadzoval :D
ja osobne mam spacak z exisportu: je do nejakych -5, nebol drahy, je v nom hic a daju sa spojit 2 dokopy. nemam na neho zle slovo. a este jedna vec: len sa mi to zda, alebo je naozaj ta karimatka ktora je potahnuta alobalom a takou tenkou penovou vrstvou lepsia ako taka ta klasicka? mne sa zda ze je lepsia co sa izolacie tyka... a btw, najlepsi spacak je termofolia za 40Sk, vazeni, to je teplucko :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Také im nepíš, lebo teraz všetci začnú rozoberať autolekárničky :)
pershing
Guru
Guru

no tiez som rozmyslal nad niecim z exi, vdaka za rady, este keby mal dakto daco konkretne tak by som sa potesil :P
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

doma v skrini mam 3 spacaku kupene v exisporte, ale ja ich nepouzivam, pouzil som ich 2 krat ked som bol stanovat a ti poviem ze vsetci v tych svojich drkotali zubami, iba mne bolo fajn...ma to na obale Exitrek Benet tak usudzujem ze to je nazov..bol kupovany davnejsie za podobnu cenu...tento ma rovnake parametre len iny nazov a kusok inac vyzera
http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=446272
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja len tolko, ze by som si urcite kupila viac ako do -5C, lebo ako bolo pisane, rano je kosa. Mna bola v lete aj v takomto zima, takze radsej si kup nejaky do tuhsej zimy. Imho ti poradia v konkretnom obchode a info najdes na kazdom spacaku- na co je urceny, do akych podmienok, pre aku tepltu, rozmery...
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

ja som si tiež kúpila hlavne na festy, ale radšej som si kúpila lepší. mám tuším do -20°C a je super, kúp si radšej nejaký teplejší, nikdy nevieš kedy sa bude hodiť, ja si ho zoberiem aj keď idem len u niekoho prespať.
mám skúsenosť, že aj keď v lete je cez deň teplo, v noci budeš rád, že máš teplejší spacák.
inak ja mám Husky, som s ním spokojná. keď mi je teplo tak len vystrčím nožku a hneď mi je lepšie.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

pokial nie si zena tak ti fakt staci do -5 (ja mam taky) a ked ti aj tak bude zima tak si das mikinu a problem vyrieseny
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

pinacolada napísal:pokial nie si zena tak ti fakt staci do -5 (ja mam taky) a ked ti aj tak bude zima tak si das mikinu a problem vyrieseny
keď si myslel, že sme citlivé,tak to pre všetky neplatí. hlavne pre mňa nie. citlivka nie som, ale vždy sa hodí teplejší spacák, lebo nikdy nevieš kam(kedy) ho budeš brať.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pozri mam nejake priblizne skusenosti so spacakmi v roznych situaciach ... mam doma da spacaky, jeden taky skor interierovy, ked sa ide na chatu a neni tam dost posteli ... je to nejaky exisport alebo take nieco do -5 ... mal som ho aj v lete na jednej stanovacke a cista pohodka ... keby som ale isiel nieco serioznejsie ako ozierackovu stanovacku, tak sa nan nespolahnem ... niekedy sa moze stat napriklad ze posledne co ti ostane suche je spacak, je dobre ze v takej situacii ta podrzi ... na taketo veci mam Totem ( byvala frakcia Husky ) do -25 ... prezil som v nom zdatne skusobnu zimnu noc na chate ... bolo -13°C v nutri kedze som nekuril a vydrzal som v nom celu noc len tak v natelniku a termospodkach :-) .. je to vsak cosi ine ako niekde vonku v zime ... takze si skus predstavit podmienky v ktorych ho budes prevadzkovat a od nich usudzuj dalej akej kvalite alebo cene das prednost ... do 2000 vsak zozenies relativne dost dobry spolahlivy spacak, ktory ta v kombinacii s dobrou karimatkou ochrani pred nepohodou ... je na tebe ci si cces niekde na feste nechat ovracat taky spacak :-) ...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Jezis Maria tolko kecov pre jeden spacak...
Ved chod do obchodu, pozri si cenu a nejake info co je k nemu prilozene a mas tam uvedene do kolko stupnov je jeho efektivna tepelna izolacia, len to tu uz preboha nerozoberajte...
To ked si pojdem na jesen kupit nove fusakle tak tu mam zalozit temu o tom???
To uz fakt bez internetu nevie pohnut ani prstom?
:roll:
pershing
Guru
Guru

hej zasa si zaiskril papu[ako keby som kupoval ponozky na 2 dni]... ne lebo ked uz daco kupujem tak si necham poradit, nejake skusenosti tychto ludi plus rady od predavacov...
btw kupil som [mama ma donutila:D] na kvalitnejsi, husky montello do -9, a bola tam aj nejaka akcia...thx all za rady
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Dufam, ze na jesen zalozis temu na kupu bundy.
Uz vsetci horlivo cakame.
Napísať odpoveď