Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa smejo »

pokazit sa ti moze hociktory z komponentov, na hociktorom notebooku, ale od vyrobcu zavisi najma prevedenie, spracovanie plastov (a tie su poslabsie vacsinou u vyrobcov acer, fujitsu siemens, msi, o cosi lepsie by mali byt HP, toshiba, IBM/lenovo, dell)
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa drunkenR!DER »

sinaj napísal:A vyznas sa v znackach notebookov? teda myslim co sa tyka kvality a kazovosti pripadne vyhodach nevyhodach urcitych vyrobcov?
viem ti len zarucit to ze asi najkvalitnejsie notebooky ma lenovo ! Lenze : pozri sa na ten "design" :D hranate skarede matne jak z roku 5 proste dizajnovo hruuuuuuza......ale notebooky lenovo maju kopu vychytavok a su namakane napr. harddisky su v "airbagu" proste ma vystuz ktora ho chrani , ich celkova kostra je s velmi pevneho materialu , nebojim sa povedat ze aj keby ti padne na zem by sa mu hadam nic nestalo skratka Lenovo asi n1 ...inak co som mal moznost vyskusat lenovo book tak ked som ho zapol tak hlucnost uplne nulova pri zatazeni ho je pocut uplne malinko. Ja tiez sa rozhodujem aky book si kupit ale lenovo to nebude :D koli tomu dizajnu :roll: lebo su fakt ze skarede......asi si kupim nieco od HP pavilion aj ked niesu najkvalitnejsie :?

//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2008, 0:49 )
smejo napísal:pokazit sa ti moze hociktory z komponentov, na hociktorom notebooku, ale od vyrobcu zavisi najma prevedenie, spracovanie plastov (a tie su poslabsie vacsinou u vyrobcov acer, fujitsu siemens, msi, o cosi lepsie by mali byt HP, toshiba, IBM/lenovo, dell)
k tym o cosi lepsim by som pridal asi aj ASUS ktore su dost zname a rozsirene 8)
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

drunkenR!DER napísal:k tym o cosi lepsim by som pridal asi aj ASUS ktore su dost zname a rozsirene 8)
Mnooo ten HP bude asi taky kompromis stym designom a kvalitou...skoda bo MSI ma celkom dobru vybavu za taku cenu ale ak je to an ukor kvality tak radsej ten HP asi zvolim.
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

sinaj napísal:Mnooo ten HP bude asi taky kompromis stym designom a kvalitou...skoda bo MSI ma celkom dobru vybavu za taku cenu ale ak je to an ukor kvality tak radsej ten HP asi zvolim.
ja som chcel tento MSI : http://www.alza.sk/SK/msi-gx600px-204cz-d94458.htm proste je to pecka co sa tyka komponentov ale to mas jak deskop kupis si ho za dobru cenu pomerne vykonny a hned co ta prekvapi ako prve ked ho domov doneses ze tam mas dosku asrock atd. inak kamos mi hovoril ze jeho spoluziak si ten MSI GX600 kupil a zatial slape v pohode aj gamesy nejake skusali hrat a vsetko super ale je tam vec ktora by mi asi vadila okrem toho vsetkeho ze tam vtesnali num. klavesnicu a ostatne tlacitka su mensie a neviem ci som to tu spominal ale je s lesteneho plastu (v podstate ako vacsina bookov) ale tento ho ma aj na miestach kde mas polozene ruky a hrozne sa spini su na nom otlacky atd... :roll:
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

drunkenR!DER napísal:ja som chcel tento MSI : http://www.alza.sk/SK/msi-gx600px-204cz-d94458.htm proste je to pecka co sa tyka komponentov ale to mas jak deskop kupis si ho za dobru cenu pomerne vykonny a hned co ta prekvapi ako prve ked ho domov doneses ze tam mas dosku asrock atd. inak kamos mi hovoril ze jeho spoluziak si ten MSI GX600 kupil a zatial slape v pohode aj gamesy nejake skusali hrat a vsetko super ale je tam vec ktora by mi asi vadila okrem toho vsetkeho ze tam vtesnali num. klavesnicu a ostatne tlacitka su mensie a neviem ci som to tu spominal ale je s lesteneho plastu (v podstate ako vacsina bookov) ale tento ho ma aj na miestach kde mas polozene ruky a hrozne sa spini su na nom otlacky atd... :roll:
Mnoooo mne ide hlavne oto ci sa MSI moc neprehrievaju. A ci nieje problem s hardwerom (zdrojom,komponentami atd.)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

drunkenR!DER napísal:k tym o cosi lepsim by som pridal asi aj ASUS ktore su dost zname a rozsirene 8)
asus nie je nejaka megakvalita, ale radsej ako acer... sestra ma asus, sice nema nejake konstrukcne problemy, ale teraz si bucham hlavu o stenu, preco som jej nevybral radsej hp
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

smejo napísal:asus nie je nejaka megakvalita, ale radsej ako acer... sestra ma asus, sice nema nejake konstrukcne problemy, ale teraz si bucham hlavu o stenu, preco som jej nevybral radsej hp
no a prave preto som povedal ze by mal byt asus medzi tymi lepsimi znackami no a nie ? :P

//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2008, 20:09 )
sinaj napísal:Mnoooo mne ide hlavne oto ci sa MSI moc neprehrievaju. A ci nieje problem s hardwerom (zdrojom,komponentami atd.)
preco ti zalezi na prehrievani ? ved pokial sa nebude kazit ti to moze byt jedno nie ? a stym hardwerom je to tazko napr. ja som mal dosku ktoru som behom 2-3mesiacov reklamoval 3krat a vybral si potom inu ale kamos ma taky isty typ uz vyse 2rokov a fici mu uplne bez problemov...to je o stasti ked chytis MSIcko ktore sa podari tak ti bude fachcit a budes spokojny ale mozes dostat aj take ktore sa ti bude kazit kazdu chvilu a budes na neho hresit az kym si nekupis iny :wink:
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

A čo hovoríte na Toshibu??? Skusenosti??? napr http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55130 vyzerá celkom fajn
dante18
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dante18 »

osobne vlastnim toshibu a zatial sa nevyskytol ziadny problem. vsetko fici ako ma, uz ho mam skoro rok. myslim ze toshiby su kvalitne ntb co sa tyka hardware aj cenovo vyhodne.
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

sinaj napísal:A čo hovoríte na Toshibu??? Skusenosti??? napr http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55130 vyzerá celkom fajn
nevyzera celkom fajn , vyzera bohovo !!! :twisted:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

chcem nejaky low-end notebook pre sestru... okolo tych 12 000... zuzil som vyber na tieto. tak co by ste mi odporucili? Pri niektorych je historia cien dost zaujimava...
(vseobecne podmienky, aby to nebol celeron, gigova ramka a disk aspon 160 GB)
U mna osobne vedie Toshiba hlavne znackou a Siemens zostavou...
Toshiba L40-18W_CZ
Siemens Amilo Li2735
a tu je este dalsi vyber:
HP Compaq nc6720s
Siemens Esprimo M V5505
ASUS X51L

Tu su ostatne z tych lacnych... http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... =sipprice0
Acerom som sa zo znamych dovodov vyhybal :)
Tak budem vdacny za kazdu radu a skusenost... Ja osobne mam asus a som spokojny... Ale pocul som od viacerych kamosov ze maju so svojim asusom problemy a na toshibu som zatial krive slovo nepocul :)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Alza.....
no zas ma super ponuky a mne sa uz nechce cakat /. dam do toho 14 k maximalne to sa uz da nieco vybrat :) ...
chcem sa hrat WOW asopm .... NET / FILMY ..... a vatsi DISK :) ( okolo 160 a viac :oops: :P )
no mam otazku aky NET alebo ako to wifi alebo co to je funguje ... ze ked ho budem mat v praci ako sa dostanem na nET ? :) .... je to zlozite teraz .. ???

ja sa do toho nevyznam :) chcem radu ... taku malicku co kupit z alzy alebo z nejakeho ineho obchodu kde mi to donesu domov alebo to nemam daleko :) od mojho mesta zas dO BA ist a saskovat a hladat sa mi nechce :P ...

+ dalsia poziadavka ... aby ten notas mal IMAGE :)
veronique
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa veronique »

Potrebovala by som poradit..
Idem si kupit notebook hlavne na taku standardnu uzivatelsku pracu ako je net,pozeranie fotiek,videi, filmov.. a pripadne programovanie, kedze idem studovat aplikovanu inf.
Zamerala som sa hlavne na Toshibu, Dell a MSI. DELLy su v cenovej relacii 20 000- 30 000 celkom slabe oproti ostatnym tak tie som vyradila hned a vyber som zuzila na :

Toshiba Satellite PRO A300-15V
Toshiba Satellite A210-19J
MSI GX600PX-205sk

Vie niekto poradit, ktory z nich sa najviac oplati, pripadne vie o nejakom inom rovnako dobrom a rovnako "lacnom"?
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

toshiba je dobra ale vazne ti neodporucam ten MSI...precitaj si predchadzajucu stranu tam som o tom pisal :)
Fin
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fin »

Chcel by som kúpiť notebook tak do 25k... zatiaľ je mojím favoritom http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=21655

Čo na neho vravíte? Máte nejaký lepší tip? Vopred vďaka :)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

R1k1nko napísal:Alza.....
no zas ma super ponuky a mne sa uz nechce cakat /. dam do toho 14 k maximalne to sa uz da nieco vybrat :) ...
chcem sa hrat WOW asopm .... NET / FILMY ..... a vatsi DISK :) ( okolo 160 a viac :oops: :P )
no mam otazku aky NET alebo ako to wifi alebo co to je funguje ... ze ked ho budem mat v praci ako sa dostanem na nET ? :) .... je to zlozite teraz .. ???

ja sa do toho nevyznam :) chcem radu ... taku malicku co kupit z alzy alebo z nejakeho ineho obchodu kde mi to donesu domov alebo to nemam daleko :) od mojho mesta zas dO BA ist a saskovat a hladat sa mi nechce :P ...

+ dalsia poziadavka ... aby ten notas mal IMAGE :)
na notasi do 14k si popravde wow extra nezahras, blizzard sice pise min poziadavky celkom nizke ale prax je ina
Fin napísal:Chcel by som kúpiť notebook tak do 25k... zatiaľ je mojím favoritom http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=21655

kamos ma tento a je snim celkom spokojny a bezi mu denno denne 10 hod +
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

Fin napísal:Chcel by som kúpiť notebook tak do 25k... zatiaľ je mojím favoritom http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=21655

ja chcem kupit tiez HP pavilion vzhladovo je to to iste totalne sa mi paci...akurat kamos hovoril ze sa kazia ale ja dufam ze my dvaja chytime nejake podarene kusy a pofrcia nam dlhoooooo :P
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pozrite sa na tu konfiguraciu a cenu!!!

FSC ESPRIMO Mobile V5505
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000GHI

notebook, Intel C2D T5750 2GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 15.4" mat, int. VGA, I965GM, wlan, glan, BT, mic, čtečka, 4x USB, ExpressCard, TV-out, 6čl. aku, 2.7kg, bez OS

8 575,- CZK ~ 10 800 SKK

A navyse by ste k nemu mali dostat za 1,- Creative ZEN Stone Plus 2GB http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... C000000HUT
Fin
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fin »

^ Tomu hovorím akcia :)
qwe91
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa qwe91 »

potreboval by som nejaky notebook do 14 tis, potrebujem to hlavne na skolu, ale aby som si mohol aj nejaky filmik pustit obcas... nemam konkretnu predstavu o parametroch, ale displej by mal byt 15 palcovy, HDD staci 80 GB a to je asi vsetko... dik za vsetky tipy ;)
Napísať odpoveď