UFO!!!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Verite v UFO?

nie
209
22%
ano
515
53%
mozno
240
25%

Celkom hlasov: 964

q-parser
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Linkman napísal:oni na to necakaju, len nas pozoruju, lebo ako v jednom filme povedali. Sme zaujmavý druh, sme plný krásnych snov ale aj strašných nočných mor.
No nieco podobne som sa aj ja docital. Skoro stale je na orbite aspon jedna lod, ktora nas pozoruje. Troska neprijemna predstave, ale co uz narobime, ak je to tak.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

mastermind napísal:drakeman: pls natukaj si do googlu Special theory of relativity. klikny si na prvy link, precitaj si o tom vsetko a zistis ze rychlost svetla sa neda prekonat a ani dosiahnut, kvoli relativisickym javom. napr. teoreticky by mohlo dosiahnut rychlost svetla iba teleso s nulovou hmotnostou (napr foton) dokonca ani nijaka elementarna castica(napr. elektron) nie je schopna dosiahnut c, pretoze by mala nekonecnu hmotnost a teda na jej dalsie urychlovanie by bola potrebna nekonecna energia.
teraz samylis pretoze v laboratornych podmienkach otestovali nejake castice ktore boli rychlejsie ako svetlo... ;)

Kód: Vybrať všetko

http://www.space.com/scienceastronomy/generalscience/faster_than_c_000719.html

http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=495

http://archives.cnn.com/2000/TECH/space/07/20/speed.of.light.ap/
a to som sa ani moc nenamakal v googli... :lol:

takze, ked som jeden tvoj postulat vyvratil, chod a precitaj si ten prispevok este raz, pretoze ja som v nom netvrdil ze praketa prekroci rychlost svetla, pretoze ona sa bude pohybovat konstantnou rychlostou a priestor sa ohne do bodu kde sa nachadza... t.z. ak sa presunie nezmenenou rychlostou v zakrivenom priestore sposobi to to ze sa bude nachadzat o 5ly dalej za podstatne kratsi cas ako je 5 rokov a podstatne mensou rychlostou ako je LS...
takze!? relativita ako svina... :D :lol:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

nedalo mi, sice od temy ale volne navezne...

pre tych co povazuju rychlost svetla za "svatu":

http://newton.ex.ac.uk/aip/physnews.571.html
gut, s laskou som si spomenul na profku fyziky... "rychlost svetla je konstanta..." :lol:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

to deblasco: takze po prve reagoval som na drakemana ktory sa tesil na to ze budeme cestovat rychlostou vacsou ako svetlo.
teraz k tym clankom. prvy hovori o pustani svetelneho luca cez zasobniky obsahujuce cezium. ten experiment je stary 2-3 roky. mozno viac. neraz som o tomo cital a vacsie kapacity ako my vsetci tu sa zhodli na tom ze bol pouzity nevhodny sposob merania.
druhy a treti sa mi nechcelo citat ;). k tomu zakriveniu casopriestoru. nepozes sa pozerat na zakrivenie casopriestoru z casopriestoru nezakriveneho. tzn. ak sa casopriestor zakrivy tak aj ty sa budes nachadzat v tom zakrivenom priestore( nezakriveny priestor na cas zanikne teda neexistuje inercialna sustava podla ktorej by si nameral rychlost vacsiu ako c). po navrate do povodneho stavu sa moze zdat ze sa presla vzdialenost "l" rychlostou vacsou ako c. avsak pocas zakrivenia SA TELESO NEPOHYBOVALO RYCHLEJSIE AKO SVETLO.
no dufam ze mi niekto rozumie co som ta tymto dlhym prispevkom snazil povedat.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

mastermind napísal:to deblasco: takze po prve reagoval som na drakemana ktory sa tesil na to ze budeme cestovat rychlostou vacsou ako svetlo.
ja som sa netesil, ja sa tesim! Nikto nevie co bude o 10 ci 100 rokov. Technika ide do predu a isto sa pride na daky princip, s korym bude aj toto cestovanie realne. No zatial su to len nase dohady
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

mastermind napísal:k tomu zakriveniu casopriestoru. nepozes sa pozerat na zakrivenie casopriestoru z casopriestoru nezakriveneho. tzn. ak sa casopriestor zakrivy tak aj ty sa budes nachadzat v tom zakrivenom priestore( nezakriveny priestor na cas zanikne teda neexistuje inercialna sustava podla ktorej by si nameral rychlost vacsiu ako c). po navrate do povodneho stavu sa moze zdat ze sa presla vzdialenost "l" rychlostou vacsou ako c. avsak pocas zakrivenia SA TELESO NEPOHYBOVALO RYCHLEJSIE AKO SVETLO.
Myslim ze presne to napisal Deblasco
ja som v nom netvrdil ze praketa prekroci rychlost svetla, pretoze ona sa bude pohybovat konstantnou rychlostou a priestor sa ohne do bodu kde sa nachadza... t.z. ak sa presunie nezmenenou rychlostou v zakrivenom priestore sposobi to to ze sa bude nachadzat o 5ly dalej za podstatne kratsi cas ako je 5 rokov a podstatne mensou rychlostou ako je LS...
mastermind
VIP
VIP

ja viem ja len aby to bolo jasne aj ostatnym :oops:
whitek
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa whitek »

casom dokazeme lietat aj rychlostov svetla a bodka. :P
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

to isté sa vravelo ze nemozeme prekonat rychlost zvuku
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Za 100 rokov určite dokážeme lietať nadsvetelnou rychlosťou. Všetko je len otázka času!
Avalong
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avalong »

Ja si skor myslim ze nedosiahneme rychlost svetla ale budeme cestovat casopriestorom alternativnymi sposobmi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Avalong napísal:Ja si skor myslim ze nedosiahneme rychlost svetla ale budeme cestovat casopriestorom alternativnymi sposobmi
To je aky ten alt. sposob???
mastermind
VIP
VIP

MS FRANKY napísal:Za 100 rokov určite dokážeme lietať nadsvetelnou rychlosťou. Všetko je len otázka času!
jedine vek ta ospravedlnuje. :? nastuduj si STR. ak by si pochopil tak VTR a az poyom hovor
Avalong
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avalong »

Dajme tomu ze takto :
Najslávnejší fyzik súčasnosti Stephen Hawking tvrdí, že to, čo dnes vnímame ako UFO, môžu byť naši potomkovia prichádzajúci z budúcnosti. Keď môžu cestovať do našich čias, určite môžu cestovať aj ďalej do minulosti. To by, pravda, objasnilo určitú ufologickú záhadu, že nielen v stredoveku, ale už pred 3,5 tisíca rokmi vtedajší egyptskí kňazi presne opísali UFO takmer identické s tými, aké lietajú nad našimi hlavami dnes.
lamamba
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa lamamba »

mastermind napísal: jedine vek ta ospravedlnuje. :? nastuduj si STR. ak by si pochopil tak VTR a az poyom hovor
sa neohanajte s VTR a STR ako nejakou modlou - uz teraz sa vie, ze tieto TEORIE nie su uplne 100% a hlavne nezabudajte ze su to len TEORIE aj ked ich gro sa pozorovanim ukazuje ako spravne ( no uz teraz su pozorovnania ktore do tychto teorii nepasuju) a nezabudajte - NIKDY neviete co bude o 100, 200, 1000 pre 500 rokmi by nasi predkovia povazovali obycajnu mikrovlnku za bozi zazrak - tak neberte nam snilkom nase fantazie ;)

k alternativnym spobom cestovania - skladanie priestou , einstein - rosenove mosty a vsetko co nasa fantazia dovoli :))
lamamba
Medium Expert
Medium Expert

Avalong napísal:Dajme tomu ze takto :
Najslávnejší fyzik súčasnosti Stephen Hawking tvrdí, že to, čo dnes vnímame ako UFO, môžu byť naši potomkovia prichádzajúci z budúcnosti. Keď môžu cestovať do našich čias, určite môžu cestovať aj ďalej do minulosti. To by, pravda, objasnilo určitú ufologickú záhadu, že nielen v stredoveku, ale už pred 3,5 tisíca rokmi vtedajší egyptskí kňazi presne opísali UFO takmer identické s tými, aké lietajú nad našimi hlavami dnes.
Stephen Hawking to nikdy netvrdil ! citaql som par knih od neho a ak tam nieco podobne bolo spomenute tak len v zartovnom podtexte - ale pravdou je ze Hawking pripusta teoreticke moznosti cestovania v case
lamamba
Medium Expert
Medium Expert

lamamba napísal: Stephen Hawking to nikdy netvrdil ! cital som par knih od neho a ak tam nieco podobne bolo spomenute tak len v zartovnom podtexte - ale pravdou je ze Hawking pripusta teoreticke moznosti cestovania v case
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

mastermind napísal: jedine vek ta ospravedlnuje. :? nastuduj si STR. ak by si pochopil tak VTR a az poyom hovor
Ja by som si aj prečítal ale ang. my toho moc nehovorí. Našiel by sa dajakí ochotný človek s prekladom do SK bol by som velmi vďačný

lamamba
Medium Expert
Medium Expert

MS FRANKY napísal: Ja by som si aj prečítal ale ang. my toho moc nehovorí. Našiel by sa dajakí ochotný človek s prekladom do SK bol by som velmi vďačný

http://sk.wikipedia.org/wiki/%C5%A0peci%C3%A1lna_te%C3%B3ria_relativity
http://vscience.euweb.cz/materialy/variacne/A.htm
http://astroportal.sk/astrofyzika/teoria_relativity.html
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

myslím si ze nadsvetelnou rychlostou budeme cestovať za viac ako 100 rokov netrufam si vsak uhadnut kolko nam to potrva.
Napísať odpoveď